Zaterdag 19 januari 2019.

Na vier trainingsavonden is het tijd om op zaterdag in actie te komen in dit seizoen. Meestal betreft het dan een oefenwedstrijd, maar vanwege de weersomstandigheden hebben de trainers een plan opgesteld voor een heuse strandtraining. Alle dames inclusief een aantal begeleidende ouders melden zich op een verlaten strand in Zeeland. Goed aangekleed vanwege de vrieskou en vol enthousiasme.

Het is winderig maar door het schijnen van een zwak zonnetje valt het mee met de kou. Als opwarming worden de bekende oefeningen gedaan terwijl de dames zich richting de vloedlijn begeven en terug natuurlijk. Zelfs onze dames vinden het toch echt wat te fris voor een duik in het water. Verder met opwarmen word gedaan door de duinen op te klimmen en af te rennen, wat natuurlijk niet zonder de nodige glij- en rolpartijen gaat.

Opgewarmd is het tijd om met de bal te gaan werken. Een rondo op het strand is toch echt wel lastiger dan het lijkt met al dat losse zand wat je mee de lucht in trap. Dan maar overgooien en vangen met de val wat, hoe komen ze erop, eindigde in een rugbypartijtje. De meeste dames proberen elkaar bij hun middel te pakken en de ander zo naar de grond te werken, echter was er toch een fanatiekeling bij die heel sniekie gewoon naar de benen dook om je neer te halen. Ondanks dat de dames zich niet inhouden en het er best hard uitziet hebben ze de grootste lol en zijn er geen gewonden gevallen.

Nog een voetbalpartijtje tot besluit en de training komt tot een einde. Dit alles onder het toezicht van de meegereisde ouders.

Als afsluiting en opwarming was er nog iets geregeld. Bij terugkeer bij de auto’s was er een gezonde versnapering en de mededeling dat er nog niet huiswaarts word gegaan maar een verfrissende duik in het naburig gelegen tropisch zwembad plaats zal vinden. Hier gingen alle dames hun eigen weg in maar zoeken ze elkaar steeds weer even op.
Aan alles komt toch echt een einde. Eind van de middag verzamelen alle dames zich dan toch weer, onder enig protest, om huiswaarts te keren. Vernomen uit de app dat de dames niet allemaal wakker thuis zijn aangekomen maar het super naar hun zin hebben gehad. De trainers zijn trots dat er een een echt, hecht team is ontstaan.
Een bedankje nog tot besluit voor de begeleiding : Lucien, Rozalien, Kasper, Corine en de sponsoren welke het mogelijk hebben gemaakt dit te kunnen organiseren.

De trotse trainers Martin en Mano.