Afgelopen dinsdagavond stond in de 1ste klas de topper op het programma Dubbeldam MO11-1 tegen RCD MO11-1. Beide ploegen waren tot afgelopen weekend nog ongeslagen in de competitie. De meiden van Dubbeldam hebben de competitie nog extra spannend gemaakt door zaterdag tegen de meiden van Nieuw Lekkerland met 2-2 gelijk te spelen. Om aan de leiding te kunnen blijven, moesten de meiden vandaag dus winnen van het sterke RCD. Met een temperatuur van ruim boven de 27 graden komen de meiden het veld op en zoeken een lekker plekje in de schaduw om te beginnen aan de warming up.
Speciaal voor deze wedstrijd heeft Sjaak de goud gele winnaarsshirts met korte mouwen uit de kast gehaald. Aangezien RCD in dezelfde clubkleuren speelt als Dubbeldam maken we hier bijgelovig als we zijn graag gebruik van.
Dat deze wedstrijd leeft, blijkt wel uit het feit, dat er veel supporters van zowel Dubbeldam als RCD op de wedstrijd zijn afgekomen. Tussen de supporters zien we zelfs Ton van Bezooyen, de trotse trainer van de M017-1, staan. Alle ingrediënten voor deze spannende wedstrijd waren aanwezig en spannend zou het zeker gaan worden!
Ondanks het warme weer, waardoor een aantal kids al een mooi bruin tintje hebben, zien we bij de meiden toch een paar strakke gespannen witte gezichtjes. Kim, onze enthousiaste motivatie trainster, probeert met wat humor de meeste spanning bij de meiden weg te nemen. Net voor de wedstrijd hollen een aantal meiden nog snel even weg om nog even een angstplasje te doen.
De wedstrijd staat op het punt te beginnen, maar het enige wat we nog missen is een scheidsrechter. Navraag leert, dat er vandaag helaas geen scheidsrechter beschikbaar is. Die is waarschijnlijk door de heerlijke temperatuur extra van de zon aan het genieten en dus de tijd vergeten. Snel wordt er een fluit geregeld en aan de vader van Noa gevraagd of dat hij zou willen fluiten. Dat Kasper hier niet echt op had gerekend, bleek wel door zijn zomerse Hawaï outfit en teenslippers waarmee hij lekker langs de lijn in het zonnetje stond. Snel gooit Kasper zijn teenslippers uit en betreed het veld op blote voeten. Grappig, want een scheids op blote voeten, dat hadden we nog niet eerder gezien. 
Kasper fluit voor het begin van de wedstrijd. RCD een sportieve meidenploeg met wat grotere/flinke meiden trekt direct ten strijde, maar Dubbeldam knokt zich direct in de wedstrijd. De meiden gaan flink de strijd aan met de meiden van RCD en zoals ons clublied luid “we sjouwen als paarden voor Dubbeldam”….. nou dat deden onze meiden zeker. Duel na duel werd door de hele ploeg aangedaan en voor iedere meter gras werd door beide ploegen op een eerlijke manier gestreden. De gretigheid en de wil om te willen winnen, was vandaag dan ook zéér groot bij alle speelsters van Dubbeldam. RCD zat in de klem van de speelsters van Dubbeldam, maar kon er af en toe toch gevaarlijk uitkomen en creëerde zo een aantal mooie kansen. RCD komt als eerste op een 0-1 voorsprong. Dubbeldam schakelt na deze tegenslag nog een tandje bij.
Voor degene die afgelopen week de spectaculaire overwinning van FC Dordrecht hebben gezien… dezelfde spanning was te voelen tijdens deze wedstrijd. Naast de strijd wordt er ook nog eens heel goed gevoetbald. De bal gaat van voet naar voet en van speelster naar speelster. Met goed combinatiespel via de zijkanten heeft Dubbeldam het betere van het spel en trekt de wedstijd naar zich toe. Het is Noa die Dubbeldam met een mooi doelpunt op 1-1 brengt. RCD lijkt een beetje van slag. Net voor rust neemt Sophie een mooie corner, maar de bal wordt door de tegenstander weggespeeld… echter in de voeten van Sophie waardoor ze opnieuw op het doel kan schieten. Via de handen van de keepster gaat hij in het doel en scoort ze de 2-1. Kasper fluit even later af voor de eerste helft.
Tijdens de rust blijven de meiden lekker op het veld en zoeken een plekje in de schaduw op. Kim motiveert de meiden op de door haar bekende positieve manier om net zo door te blijven gaan zoals ze in de eerste helft hebben gedaan en voor elkaar te blijven knokken.
In de tweede helft gaat Dubbeldam door met het goede spel. Vrijwel alle speelsters halen vandaag het beste uit zich zelf naar boven. Ella onze topkeepster speelt een geweldige wedstrijd. Kans na kans voor RCD wordt door Ella onschadelijk gemaakt. Achterin houden Naomi en Tara het goed dicht. Er wordt goed samengewerkt en ze komen steeds goed voor hun man/vrouw om de ballen af te pakken. Tara speelt vanavond met zoveel zelfvertrouwen, dat ze het in deze wedstrijd aandurft om steeds met de bal op te stomen richting het doel van RCD. Op de zijkanten spelen Noa, Noor, Sanne en Sophie een heerlijke wedstrijd. Er wordt weinig balverlies geleden en met mooie dribbelacties passeren ze keer op keer hun directe tegenstander en leveren mooie voorzetten af voor het doel. Rianne de motor op het middenveld blijft de ploeg aansporen met haar tomeloze werklust en te blijven knokken voor elke meter. Voorin werken Sjakira en onze top scoorster Finne zich een slag in de rondte.
Na ongeveer 15 minuten komt Dubbeldam op een 3-1 voorsprong door een mooie goal van Sjakira. Haar trouwe supporter, haar vader Danny, springt trots een gat in de lucht en juicht voor de mooie goal van zijn dochter. Ook RCD geeft nog niet op. Een paar flinke meiden van hen vuren een aantal harde kanonskogels op onze dappere keepster af. Gelukkig gaan deze harde schoten over het doel of er naast. Met nog een aantal minuten op de klok komt RCD toch nog terug op 3-2. De spanning bij de supporters aan de kant is goed te voelen. Ze moedigen de meiden hartstochtelijk aan en mede door hun enthousiasme trekken ze de meiden van Dubbeldam voor deze fantastische overwinning over de streep. Kasper fluit af en de kinderen, ouders en supporters van Dubbeldam vallen elkaar in de armen. Wat een mooie overwinning is dit en vooral de manier waarop. Wat een inzet en een karakter!
Voor Dubbeldam kan het seizoen nu al niet meer stuk. Met nog twee wedstrijden voor de boeg gaan we rustig en ontspannen toe werken naar het einde van het seizoen. Wat de uitkomst ook zal worden een kampioenschap of een tweede plek… voor de meiden van de MO11-1 is het seizoen al meer dan geslaagd!
In het debuut jaar in de 1ste klas presteert de MO11 dit seizoen bijzonder goed als je bedenkt, dat deze ploeg speelt met 4 kinderen van acht en negen jaar, waardoor ze een jonge ploeg in deze competitie zijn.
Meiden we hebben van jullie genoten! 
Man/Girl of the Match
Ella, Naomi, Tara, Sanne, Sophie, Rianne, Noor, Noa, Sjakira en Finne

Reageren op dit bericht: