Vandaag stond de oefenwedstrijd uit tegen de meiden van OMC MO17  gepland om  12:30 bij OMC, buienradar voorspelde wat regen in de middag, en zoals gewoonlijk heb ik de regendruppels niet gezien!  Zoals het intro plaatje al laat zien.. werden we met regelmaat getrakteerd op hagel, waarbij één van de meiden echt zou zweren dat er diamantjes op de grond lagen !

Afijn zoals gebruikelijk 3 kwartier voor aanvang verzamelen, we werden eigenlijk niet verrast door een appie van Sterre, die de mededeling deed iets later te zijn, Arnold had namelijk de afslag gemist, OMC uit! Hilarisch uiteraard daar hij inmiddels “de naam” heeft wel vaker de weg kwijt te zijn. : )  Eindelijk compleet, althans waterzak vergeten, maar verders compleet wat betekent dat Erja na een lange blessure periode weer van de partij was en we (Ton en Ton) gewoon met 17 meiden in 1 kleedkamer zitten.

Dus een mooie kans om de meiden met de meeste opkomst in de najaarscompetitie (inclusief trainingen) te belonen. Het was een gedeelde eerste plaats met beide een opkomst van 90,24%. De gemiddelde opkomst lag op 77% waarop blessure`s, en de proefwerkweken uiteraard  zijn meegeteld. Uitstekend resultaat zeker gezien een groot aantal meiden in de examenjaar zitten,hulde! Deze gedeelde eerste plaats was voor Isa en Sterre en we konden ze daarom blij maken met een cadeau gesponsord door Marco V.  En wat voor een cadeau ! Na het uitpakken bleken ze beide eigenaar te zijn van een haar föhn, onmisbaar zou ik na de eerste seizoenshelft zeggen!

De wedstrijd werd niet op het aanwezig kunstgras afgewerkt , de rechter heeft namelijk bepaald dat het kunstgras veld alleen maar mag worden gebruikt voor officiële KNVB wedstrijden en maar 1 dag in het weekend met een maximum van 2 uur ! Deze zaak is  aangespannen door een bewoner die met zijn achtertuin aan het OMC complex grenst. Randzaken aan de kant geschoven, ons team hebben we drastisch door elkaar gehusseld. Deze wedstrijd aangegrepen om de meiden op andere positie te zien spelen. Lotte S op het doel, Linsey- mid-mid, Isa – spits, Sam als half, Yasmin – linkshalf en Flo als “laatste man dame

Dit pakte prima uit, de meiden hadden als taak om op te bouwen, geen lange ballen, maar een georganiseerde spelletjes neer te zetten. na een minuut of 10 was het dan Florine welke de 0 – 1 met een geplaatst schot wist te scoren, als laatste vrouw!! Door het hagel buitje wat passeerde heb ik tussendoor Isa nog de 2de binnen zien tikken. Na 20 minuten werden de verse krachten in gebracht, de eerste speelminuten van Erja als linksbuiten met Yasmin in haar rug als half waren een succes, Erja aangespeeld door Yasmin, sneed de 16 binnen en kon de 0 – 3 binnen schieten. De 0 – 4 kwam wederom van links, Yasmin aangespeeld op een meter of 30 van het doel, wist met de bal aan haar voet gekleefd 3 tegenstanders te passeren en als laatste obstakel, de keepster ook nog te passeren. Samm als diepe spits wilde ook in het verslag voorkomen! Dit was niet echt moeilijk, een schot van Erja vanaf de 16 meter wist zijn op knappe wijze tegen te houden, bukken of opzij stappen had genoeg geweest, maar zie wist de bal via haar rug naast het doel te werken. 2 minuten later een pracht voorzet zoals elke spits hem wil hebben, Lotte van B vanaf de achterlijn hoog voorgegeven, maar koppen kwam bij Samm even niet als eerste naar boven, waardoor ze been zo  acrobatisch hoog wist te krijgen op ook deze kans naast de paal te werken.

Na de rust, weinig veranderingen, het hagelde nog steeds. Uiteraard weer 6 nieuwe wissels moeten toepassen maar het was nog steeds Dubbeldam wat het spelletje maakte, Lotte S. in het doel, mede door haar voetballend inzicht had weinig te doen. De kansen werden nog steeds gecreëerd, Lotte van B. stuitte op de keeper, Merthe zag  kort daarna een schot van haar op de paal belanden. Echter liet Linsey vanaf het middenveld even zien hoe het moest, direct tegenstander voorbij, wat geduw en getrek ontweken en een schot op het doel waar de keepster dusdanig moeite mee had zodat de bal toch over de lijn belande, 0 – 5.

Na 20 minuten in die tweede helft was het toch weer tijd om door te wisselen, echter bij wat navraag op de bank, waren het Tessa en Yasmin welke echt terug de lijnen in wilde, de rest wilde nog even genieten van de hagelstenen welke inmiddels steeds harder naar beneden kwamen. Nadat beide beide dames zeker 1 minuut in het velde stonden hebben we in goed overleg maar besloten om het te laten voor wat is en en lekker de douches op te gaan zoeken.

Einduitslag OMC MO17 – Dubbeldam MO17 0 – 5
Leuk potje voetbal gezien, bij vlagen zelfs goed voetbal gezien ondanks de mindere weersomstandigheden.