Donkere wolken : De uitwedstrijd tegen RFC uit Raamsdonksveer, de fusieclub tussen Good Luck (zaterdag) en Veerse Boys (zondag) stond op het programma. Op basis van de ranglijst staat zo’n beetje iedereen boven ons als lichtpuntje wisten we dat zowel Dubbeldam als RFC beide hadden verloren tegen Terheijden en beide met 1 – 4, op basis daarvan liggen de kansen dus gelijk.

De aankomst verliep rommelig, wegens wegwerkzaamheden hadden wij een redelijk file bij de moerdijkbrug, gelukkig op tijd de overige kunnen waarschuwen, maar helaas via Gorinchem stond inmiddels dezelfde file. Arnold wisten ze zelfs te tackelen op de parkeerplaats uit parkerende auto zag zijn auto over het hoofd, de blikschade viel mee zoals ik begreep. Vlak voor tijd toch iedereen aanwezig en met een minimale warming up werd begonnen aan de wedstrijd. Erja, Isa en Sara ontbraken en we begonnen dus met 3 wissels.

Vanaf de aftrap werd er direct doorgejaagd op bal, toch werd de spits van RFC gevonden, welke Tessa en vervolgens Florine makkelijk voorbij ging en de bal snoeihard in het dak van het doel schoot, zo ongeveer binnen de 1ste minuut stonden we al tegen een achterstand aan te kijken. Normaal gesproken pakken de meiden dit prima op, dit seizoen zijn we wel vaker op achterstand gekomen en herpakte ons prima over het algemeen, door verder te gaan met voetbal en werken. Het eindresultaat was niet goed, in de vorige wedstrijden maar verliezen omdat een tegenstander beter is is geen schande. Helaas een 5 tal minuten later werd de bal vanaf de zijkant voor gezet viel in het doelgebied, en helaas de tegenstander weer scherper waardoor de 2 – 0 een feit was. Wegens de temperatuur was vooraf overlegd om na 20 minuten een drink pauze te houden, tevens konden we direct instructies meegeven, meiden op scherp zien te krijgen, kopje omhoog etc .. Het mocht allemaal niet helpen, de resterende 20 minuten zou ik de trouwe lezers besparen, 3 schoten van ons op het doel maar we kregen er nog 4 achter onze oren, waarop we de kleedkamer in gingen met een 6 – 0 achterstand.

Wederom een moment om te coachen, wat omzettingen te doen en wat peptalk mee te geven. Sterre als gelegenheids-keepster was overigens weinig te verwijten, ik heb zeker 5 goals gezien waar een “echte” keepster ook niets aan kon doen.
Het begin van de tweede helft leek het erop dat we richting ons eigen spelletje gingen, voetballend op hun helft, echter na een foute pass over 4 meter mocht de spits van RFC wederom 35 meter alleen op het doel af lopen, Sterre welke overigens goed haar doel verkleinde was kansloos toen de spits de bal dan ook maar klem in de kruis langs haar heen krulde. Dit was dan ook het beetje het punt dat de donkere wolken zich rond Ton en Ton begonnen te vormen. Wederom bespaar ik de overige doelpunten, de einduitslag van maar liefst 12 – 0 had ik nog niet meegemaakt in mijn voetbalcarrière.

Als positief puntje scoorden Manon, Yasmin en Linsey een voldoende, en is er wat werk te verzetten de komende trainingen. Op Hemelvaartsdag spelen we een toernooi bij Zwaluwen uit Vlaardingen, 3 wedstrijden van 30 minuten, penalty schieten en de powershoot zijn ook verwerkt in het prijzenpakket.

Zaterdag de competitie kraker in de onderste regio, dan ontvangen wij de meiden van SC Welberg, welke als enige zonder punten onder ons staan.