Hemelvaartsdag, het Zwaluwen toernooi 2018

Na het heerlijke weer van de afgelopen dagen zat de wedstrijd van afgelopen zaterdag nog vers in het geheugen, vergeten zou moeilijk

worden deze wedstrijd moet slijten. Maar wat is er beter dat een dag lekker ballen bij een graad of 17. De tegenstanders van vandaag zijn Zwaluwen MO17-1, DCV MO17-1 en Neptunus MO17-1 alle uitkomende in de 1ste klasse, waarbij Zwaluwen als enige in bovenin meedraait in de competitie en de overige 2 tegenstanders in dezelfde flow als onze MO17 verkeerd.

Daar er nog een aantal meiden in de vakantieperiode zitten konden Erja, Isa (blessure) en Linsey, Lotte S, Maartje Sam en Serena er niet bij zijn, daarom zijn Noa (MO15-2) Julia en Lotte S.(beide MO15-1) gevraagd om ons te helpen.  De aanwezig 13 meiden moeten genoeg zijn om de prijzen in de wacht te slepen,

Bij onze aankomst om 13:15 bleek al snel dat DCV niet aanwezig was, en de opzet was gewijzigd, er zou 2 maal tegen elkaar moeten worden gespeeld, dus één wedstrijd meer maar de speeltijd was 25 minuten geworden ipv de 30 minuten.(onthoud deze wijziging!)

Als eerste stond vv Zwaluwen op het programma, heerlijk weer, zonnetje scheen Samm onder de lat waar ze nog wat kon bijkleuren. Qua opstelling is zelfs het 5-3-2 systeem ter sprake geweest, maar toen ik over een valse links binnen begon tegen de meiden, pakte er 6 hun telefoon, liepen er 3 richting de WC .. sliepen er al 2 en zat alleen Merthe keurig te knikken. Dus .. toch maar teruggevallen op het 4-4-2 systeem waar Lotte van B en Manon de centrale middenvelders waren, daar we Zwaluwen als de sterkste tegenstander zagen.

Na wat aftasten was het al snel duidelijk hier waren punten te halen, het spel speelde zich voortdurend af op de helft van de tegenstander. Af en toe een uitval werd makkelijk door Noa onderschept. Het grootste gevaar was een actie waarbij de scheidsrechter de vlaggende Ton H. totaal negeerde en een buitenspel situatie gewoon door liet gaat, waarop Samm als een speer

haar zonnebrand moest opbergen en even in actie moest komen. Maar goed, het ging om de doelpunten, Lotte S (MO15) was al een aantal keren over de zijkanten door gedrongen, maar ditmaal richting de 16, werd aangetikt en jawel de scheidsrechter floot terecht voor een vrije trap, waar hij eerder een penalty niet wilde geven.

Vrije trap van Flo, mocht waarschijnlijk niet in 1 keer, want die plante ze gewoon slecht in de muur, echter vanuit de rebound was het wel raak, streep richting de verre hoek 0 – 1 voor !  Vasthouden, dichtspijkeren .. we stonden voor !

Dat was allemaal niet nodig want het tegen RFC meermaals gepasseerde duo stond er weer, Flo en Tess hebben na afgelopen training het licht gezien. De duels werden gewonnen de opbouw verzorgd, tikkie terug kon ook weer! Eindstand bleef 0- 1 de eerste overwinning voor ons was een feit.

Uiteraard tijd genoeg om ons te verplaatsen, want Neptunus stond al klaar op veld 4, dus 5 minuten later werd er al weer gefloten, als markant punt in de opstelling was de linkerflank compleet voorzien van 13 jarige, Noa linksback, Julia linkshalf en Lotte S linksbuiten, super genoten van deze meiden, daar deze tegenstander wat “groter en steviger” waren dan de vorige hadden we het volle vertrouwen dat ze alle 3 hun mannetje konden staan.

Deze tegenstander was een stuk beter met een aantal leuke voetballers, waarop het over een weer ging. Sara in het doel welke toch een keer of 3 in actie moest komen, maar op zijn Sara`s de bal niet in 1 keer klem, maar goochelend in de lucht gewoon lekker in 3 keer pas klem vast hebben zodat de hartslag van Ton en Ton ook op de 146 zat ! Daar we de beter waren werd het ook ditmaal beloond, kansen genoeg, maar het was Lotte S welke de 1 – 0 wist te maken, keurig opgezette aanval en beheerst afgemaakt. Afijn in de 27ste minuut waren we er wel klaar mee, de regulier speeltijd was tenslotte 25 minuten, jammer dat de scheidsrechter daar niet aan mee deed, want kregen we vanuit een corner in de 30ste minuut nog een frommelgoal achter onze oren, (1-1 einduitslag.)

Gelukkig weer 3 minuten tijd om te verplaatsen naar de penalty shootout, Sara was er helemaal klaar voor, uiteraard wisten wij al dat ze 2 keepsters hadden geregeld, waarbij er een keepster van Excelsior Vrouwen 1  in het doel stond, welke ik al met snoekduiken de hoek in zag gaan.. dat beloofde wat.

Regels waren simpel, 13 maal 2 penalty’s nemen, waar van elk team iemand schoot daarna volgende team etc .. tot iedereen was geweest. Ton en Ton hadden al een grote smile op hun gezicht want het was al snel duidelijk dat de tegenstanders er aardig veel niet in kregen, en onze meiden de ene nog mooier dan dan ander het net deed krullen.

Conclusie van 26 penaltys misten wij er 5, waarvan Sterre en Samm er zelfs geen een wisten te maken, achteraf bleek dat Marco V. 

wat instructies had ingefluisterd, rechterbeen naast de bal plaatsen en 6 cm naast de paal en zo`n 13 cm boven de grond in de hoek plaatsen, piece of cake.  Allemaal leuk en aardig als je zoals Marco links bent, maar zowel Sterre en Samm zijn stijf rechts ! Klasse Marco 🙂

Snel terug richting veld 3, waar daar stond de return tegen vv Zwaluwen weer op het programma, inmiddels was het wat kouder geworden, dus kon er wat meer en harder gewerkt worden,voetballend wederom een prima wedstrijd. Heerlijk om te zien dat een Julia tegen een 17 jarige een duel aangaat, en fysiek als sterkste er uit kwam, balbezit houden en opbouwen via Lotte van B, welke op haar beurt Lotte S bediende, en ja .. ook zij scoort makkelijk, 1- 0 voor de “goeiste” ! Ook in deze wedstrijd kansen genoeg, beetje pech in de afwerking, maar vooral geen kans achterin weggegeven. Tussenstand : 3 wedstrijden gespeeld 7 punten, gelijk met Neptunus wat de laatste wedstrijd zal worden, maar eerst de groep verhuizing naar het Panna veld om ons klaar te maken voor de powershoot.

Voor de niet kenners, leg een bal neer, schiet zo hard als je kan richting een doel waar een sensor achter staat welke de snelheid meet in km/h, iedereen 2 maal schieten en de winnaar zou een individuele prijs krijgen. De eerste van ons was Flo welke direct de lat wat hoger lag, 84 km/h , de jury ter plekke wist al aan te geven dat het hardste van die dag 71 km/h was geweest dus een prijs zat er al in. Langs de kant hadden we onze eigen “waldorf en statler”, u weet wel van de Muppetshow. Dus Marco tegen Hans : Sjo .. 84 km/h woooh .. terwijl Hans nog even duidelijk maakte .. en dat was nog met links! De rest van de uitslagen en de gesprekken tussen die 2 zal  ik u besparen.

Zoals inmiddels bekend, in rap tempo naar veld 6 waar de concurrent Neptunus met een gelijk aantal punten de tegenstander was, hier hadden we gelukkig nog wat tijd, om wat vocht en etenswaren uit de tas te toveren, zo zag ik stroopwafels, croissantjes, druiven, veel bananen, frikandel-broodjes, eierkoeken (bedankt Flo, hij was lekker vertelde Merthe!), tosti`s en appels voorkomen. Als toetje had Ton H. nog een plakje of 60 ontbijtkoek, dit terwijl de familie Schenkel er niet bij was, dat zou dus nooit opkomen dachten we beide. Niets was minder waar blijkt dat Noa, Manon en Yasmin net zo kunnen bunkeren, en nog maar te zwijgen over “de nieuwe” Lotte S van MO15, ik had bij plakje 6 het idee dat ze zelfs niet kauwde.

Maar goed, aanvang wedstrijd ik wilde net plaatsnemen op de bank, toen ik al voor dat er gefloten was 50 meter kon sprinten, de meiden waren nog even hun penalty`s aan het oefenen op Sara, maar die kreeg een bal van Sterre vol in haar gezicht. Voorzichtig met de spons wat deppen op haar wang, echter Ton H. welke dankzij zijn medische achtergrond het goed aanvoelde om zo`n beetje in 1 keer die complete waterzak over haar hoofd te gooien, dat werkte! De piep in de oren was inmiddels ook al weg, en ze gaf aan weer de oude te zijn. Terug naar de bank lopend zag ik Marco en Hans al bij de sloot staan, het zal toch niet waar zijn … Ja hoor, ik had Merthe nog zo gewaarschuwd, niet tegen die ballenvanger van 6 meter hoog te schieten omdat er een sloot van een meter of 7 breed achter lag, en iedereen weet dat Kyara en Merthe samen een status “aparte” hebben als het gaat over hoge ballenvangers , als er een bal over kan ..gaat die er over.  En we weten het eigenlijk allemaal, “stiekum” heeft Merthe toch één keer geschoten : ) Marco overigens bedankt voor het halen van de bal, ik zag hem in mijn ooghoek nog met een korte aanloop wulps over die sloot springen.

Goed, eindelijk klaar voor de aftrap, heerlijk om te zien, elk duel op onze helft werd gewonnen, Tess prima voor haar vrouwtje uitkomend lanceerde Merthe, die afdrukte net naast het doel, ze had het duidelijk op haar heupen en liep te jagen, storen zodat de rechterkant compleet van ons was, links deed Lotte S precies hetzelfde, waarop Manon en Lotte van B, steeds vaker in balbezit kwamen, schot van Manon geblokt, Lotte van B tot 2 maal toe een schot op de keepster. Nog steeds 0 – 0, en we moesten winnen daar Neptunus een iets beter doelsaldo had. Marco reageerde paniek, kijk Tess nau, op de rand van de 16 als voorstopper dat kan toch niet .. Daar kwam de snelle voetbalcursus voor Marco gegeven door Ton van B. kijk: De positie van Tess werd keurig overgenomen door Manon, en Yasmin als half kneep licht naar binnen, prima veldbezetting.. het was werkelijk waar een genot om naar te kijken, en het gebeurde allemaal vanzelf.

Het was zover, Merthe was er klaar mee, ze had al een kansje of 3 zien mislukken, op de achterlijn beland kapte ze haar tegenstander uit, en uit een onmogelijk hoek een streep richting het doel welk een tegenstander schampte en vervolgens in de verre hoek bellande. 1 – 0 voor ! Flo pakte vervolgens de instructies goed op, niet terugzakken, gas geven, middenlijn opzoeken met die verdediging, op hun helft voetballen. Resultaat, kansen alom, schot van Lotte S op de keepster, nogmaals Merthe, op de keepster, Lotte van B, via een een-tweetje in de 16 alleen voor de keepster.. op de keepster geschoten. Toch was het Lotte van B, welke in een gelijke situatie wederom oog in oog stond en hem nu wel links van de keepster wist binnen te schieten 2 – 0 !

Inmiddels een was het uurtje of 19:00 en op naar de prijsuitreiking, 1ste in de kampioenspoule !  Maar ook als team 1ste in de penaltybokaal, met als prijs een wedstrijdbal.
Als klap op de vuurpijl, was de 1ste prijs voor de powershoot ook voor Dubbeldam en de winnaar was STERRE !!!!  Huh, uuh, oops .. we wisten het gelukkig allemaal, administratieve dwaling dit was uiteraard Florine !

Daar er door sommige nog gedoucht moest worden en het wachten was op Tessa werden Ton en Ton nog even door de meerijdende meiden bedreigt, dat het echt wel beter was om nog even bij restaurant “de gouden bogen” een Big Mac naar binnen te werken, zodoende eindigde de leuke en sportieve dag tussen de kipnuggets en andere vette dingen. Terugkijkend is winnen altijd leuk, maar vrolijker zijn Ton en Ton geworden van de inzet, het spelplezier, het leuke voetbal en het bij vlagen ook het goede voetbal. Ook verwachten we deze instelling voor de rest van de competitie en zelfs op de trainingen van jullie. Als je zo`n toernooi kan voetballen, winnen, en zelfs de bonus prijzen wint, moet dit zeker goed zijn voor het zelfvertrouwen, iets wat wij al wisten overigens al wisten, jullie kunnen prima voetballen !

Zaterdagmiddag 14:30 staat de kraker thuis tegen SC Welberg op het programma, komt allen !!

 

Reageren op dit bericht: