Dinsdagavond, Oude-Tonge, het is weer zo ver, vlak voor het trainingsweekend is er tussen de trainingen door nog een hobbeltje te nemen welke in de weg staat van de halve finale in de Rijnmond Cup. Dit maal zijn het de meiden van D.G.B.C. een niet te onderschatten tegenstander, gezien de stand van hun in de eerste klasse ze staan bovenaan met 5 wedstrijden gespeeld en 15 punten.

Afijn wat wijzigingen in de opstelling, Isa en Erja zijn nog geblesseerd, Maartje (school) en Samm (werk) ontbraken. Sophie wat altijd een aanwinst is, is ook weer van de partij.  Kyara over kunnen halen om de handschoenen aan te doen, waarop Lotte S. als rechtsback begon. Sophie als midi-mid en Lotte van B in de spits.

Op het mooie sportcomplex, begonnen we 5 minuten later aan de wedstrijd, direct vol in de aanval. Na een minuut of 5 was het Sara welke op een op paas van Sophie goed doorliep en de bal langs de uitgekomen keepster wist te spelen, waarop een sprint tussen de keepster en Sara begon, Sara wist hierop de keepster in het doel te werken, helaas zonder bal anders had een vroege voorsprong het voetballen wat makkelijker gemaakt. Al snel werd het duidelijk dat de meiden van D.G.B.C. niet voor niets bovenaan stonden, Tessa had haar handen vol aan de snelle spits, welke haar eenmaal te snel af was een met een vrije doortocht de bal van dichtbij wist binnen te tikken. Op zich niet aan de hand, vanaf de zijkant was het leuk om te kijken, beide elftallen wisten met prima voetbal het publiek te vermaken. De bezoekers wisten via een mooie aanval ook de 2-0  binnen te tikken. De ingevallen Sam en Merthe hielden beide backs druk bezig. Het onder druk zetten had effect, zodat van de opbouw van de tegenstander in het laatste bedrijf van de 1ste helft eigenlijk weinig gevaar meer op kon leveren.

In de rust, waren er toch wat teleurgestelde gezichten te zien, vreemd want ondanks de achterstand deden we echt niet veel onder, sterker nog, het was zeker de beste wedstrijd van het seizoen. Nadat het zelfvertrouwen een beetje was opgekrikt, en wat tactische tips waren meegegeven werd er begonnen aan de tweede helft. het goed doorjagen van Sam, zorgde ervoor dat dat de verdedigers een lange bal moesten spelen, waarop Sophie prima kan onderscheppen, deze speelde “slalom” Linsey aan welke op haar wijze haar direct tegenstander passeerde, en beheerst de keepster wist te passeren, 2-1 we deden weer mee. De blijdschap was ons niet erg lang gegund en enkele minuten later was het D.G.B.C. welke Kyara wederom naar het net stuurde, 3-1. de Laatste 20 minuten Tessa (na de ¼ Marathon was de lucht op), en Yasmin samen met Florine als centrale duo achter gezet. tactisch gezien zou de snelheid van Yasmin misschien wel beter tot zijn recht komen tegen de snelle spits. Dit leek ook zeker te werken, helaas maar voor even de 4-1 werd binnen geschoten. Dubbeldam dan maar weer, uit een hoekschop welke werd weggewerkt, opgevangen Florine, schot van afstand wederom geblokt voorzet via de zijkant van Merthe belandde via de voet van een tegenstander in eigen doel 4-2. Zou het dan toch nog .. Florine begreep de opdracht en schoof steeds meer door, achterin 1 op 1 werd professioneel afgestraft waardoor de 5-2 een feit was. De laatste tevens de mooiste van de avond, de snelle spits was Yasmin voorbij, maar Florine gaf prima rugdekking dwong de eenzame spits naar buiten, echter op 15 meter van de eerste paal wist ze de bal op de achterlijn binnen te houden met een mooie lichaamsbeweging Florine het bos in te sturen, en van de achterlijn de bal ook nog snoeihard in het doel te werken.

De 6 -2 nederlaag betekent het einde in het avontuur in de Rijnmond Cup, toch hebben wij wederom tegen een zeer sterke tegenstander prima gevoetbald, De achterhoede zat ondanks 6 tegendoelpunten redelijk goed in elkaar, af en toe een persoonlijke fout werd genadeloos afgestraft. Manon en Lotte S hebben eigenlijk de gehele wedstrijd hun direct tegenstander in de spreekwoordelijk broekzak gehad. Als we voorin gevaarlijk en slimmer kunnen zijn Ton en Ton er zeker van dat er punten worden gepakt.

Het grote werk gaat dit weekend beginnen een trainingskamp, met een 6-talige begeleiding van grote voetballers  (Evert, Herman, Marco, Ton en Ton …uuh 5 grote voetballers  uiteraard en Richard : ) ). Voor diegene die denken dat het een gezellig weekend gaat worden, kunnen wel eens bedrogen uitkomen. Richard met zijn Marathon ervaring gaat niet voor niets mee. De oefenwedstrijd tegen Dio‘30 MO17-1 (ook klem bovenaan in de 1ste klasse) staat zaterdag op het programma, en de stormbanen welke we op de zondag bezoeken zou ook de nodige zweetdruppels op gaan leveren.