Het was me de week wel, 3 bekerwedstrijden, 8 september was de eerste wedstrijd uit tegen SC Emma. Met een redelijk complete selectie traden we aan, Isa missen we het hele seizoen wel verwacht ik,  Maartje (hand in het gips), Sam en Samm nog even gespaard. Jaimy op het goal, Eline en Mdine maakt hun debuut bij de “grote meiden”.

De start slaan we maar snel over, want door 2 weggevertjes keken we al tegen een 2-0 achterstand aan, dat was gelijk het moment dat de mouwen omhoog gingen. Jaja, ook de primapaard.nl mouwen worden gewoon opgestroopt. Het resulteerde direct in een doelpunt Lotte van B. Weggestuurd.. alleen op de keepster af,makkelijk uitgespeeld en netjes afgemaakt. Het kwartje was gevallen bij de meiden de druk bleef er op en ook de terechte gelijkmaker viel net voor rust, wederom Lotte van B. Na de rust moesten we het stellen zonder Merthe (werk) maar ook de pijntjes na de eerste 45 minuten waren zichtbaar, vrijwilligers genoeg voor de wissels, zeker toen de 3 – 2 viel. Zo`n eerste wedstrijd is toch anders dan trainen, de vermoeidheid was ook bij Emma aanwezig, met al een aantal blessures achter de rug konden zij het thuisvoordeel gebruiken om wat verse meiden in te brengen van een ander team, wat net de doorslag gaf. Een terugspeelbal werd door Jaimy op de doellijn gepakt wat resulteerde in een vrije trap op de 5 meter lijn. Afijn, iedereen voor en in het doel kon niet voorkomen dat de 4 – 2 ook viel. Uiteindelijk werd het nog 5 – 2 voor Emma, een uitslag wat niet nodig was zeker omdat we beter konden voetballen dan datgene wat we hebben laten zien.

Woensdag de 12de was het alweer Papendrecht welke bij ons om bezoek kwam, een hoop geregel, want we er werd bedacht dat we op het D – veld naast het gras konden voetballen, dit hebben we ooit wel eens geprobeerd maar tegenwoordig kan je zonder licht niet meer voetballen. Afijn de jeugdtrainers geïnformeerd welke van het kunstgras gebruik maakten en deze hebben op het kunstgras bij EBOH onze plek ingenomen, dank hiervoor! Om 19:15 konden we dus op het kunstgras terecht. Sam zou de honneurs als grensrechter waarnemen. Maartje kon ook weer van de partij zijn, gips was van de hand afgehaald die morgen en Ome Arie bracht zo`n zelfde pak verband aan waarop zij strijd klaar was.

Papendrecht een zware tegenstander, weten we nog van vorig seizoen, (4-2 verloren) dus de meiden verteld wat er verwacht werd. Met Lotte S. op het doel begonnen we dus aan deze klus. Kansen werden er over en weer gecreëerd, beide keepsters hadden het best druk. De snelle spitsen waren geheel onder controle van Eline en Kyara,  Flo en Tessa hadden de zaken centraal achterin goed neergezet. Op het middenveld werden de meeste meters verzet door Manon en Linsey, maar ook onze half speelsters Yasmin, Mdine en Sterre hadden hun directe tegenstanders onder controle.
In de rust (0-0) duidelijk de complimenten uitgesproken richting het hele team, er werd gevoetbald, omgeschakeld, kortom ik was zeer tevreden!

Na de rust hetzelfde spelbeeld, beide teams aan elkaar gewaagd, Lotte S met een fantastische redding, kon een bal uit de verre hoek halen. Na zo’n 20 minuten wist Lotte van B. door te breken sneed voor haar tegenstander de 16 in, maar werd neergelegd, maar stond vliegensvlug weer op en werd wederom door 2 handen om haar been gevloerd, penalty! Door de commotie welke er direct ontstond werden beide meiden met een terechte tijdstraf naar de zijkant gewezen. Afijn, Manon achter de 11 meter, en liet de bal snoeihard op de lat uit een spatten, ook de rebound mocht er niet in. De bezoekers waren het niet echt gewend om tegenstand te krijgen, zelfs langs de kant hoorde ik de bezoekende ouders “”mouwen”. Onze meiden kregen putte hier kracht uit want de gelijkopgaande wedstrijd leek echt om te slaan in het voordeel van Dubbeldam. Sam was volgens sommige op de scooter, want bij het opjagen van de bal, trok ze een sprint waarbij de 10 meter moest inhalen op de ook redelijk snelle verdedigster, maar liep per stap in, om vervolgens het uitverdedigen onmogelijk te maken. De onvermoeibare Sara aan de andere kant, schoot vanaf de 16, keepster redde, maar ze wist in tweede instantie toch de 1- 0 binnen te schieten, terechte voorsprong. In de laatste minuten bleef het spannend, Flo schoof voor haar verdediging zodat Papendrecht alleen met een lange bal wat adem kon krijgen. Combinatie door Flo opgezet met Lotte van B. zetten de laatstgenoemde weer op de 16 meter, haar directe tegenstander wist ze uit te spelen, schot .. 2 – 0. Dit was tevens de einduitslag, verdiend gewonnen, met een goede, spannende en lekkere pot voetbal op de woensdagavond.

Zaterdagmorgen 15 September 10:00 IFC uit, wie verzint er overigens zulke aanvangstijden! Toen mijn wekker om 8 uur afging had ik pas door dat het 2 maal per dag 8 uur is ..

Afijn,Kyara, Lotte S en Ton H. een weekend weg, Michel bereid gevonden om de vlag op te pakken, omdat hij de wedstrijd van Linsey afgelopen woensdag gemist had, en die speelde de wedstrijd van haar leven. Met de wetenschap dat Papendrecht hiervan met 9-0 en Emma met 5 – 2 gewoon hadden zag ik het scenario al aankomen, 3 ploegen met 6 punten waarvan het doelsaldo beslissend zal gaan zijn. De meiden hadden dus de missie …scoren, en veel scoren.

Direct vanaf het fluitsignaal, direct druk op de bal, dit resulteerde in de 3de minuut op een schot op het doel van Manon welke via een tegenstander over de achterlijn ging. De corner van Lotte was perfect en werd door de inlopende Flo bijna door het net geschoten, 0 – 1 in de 4de minuut, we lagen op schema. Sara welke vandaag de keepershandschoenen aan had, had nog niet veel te doen. In de 15de minuut was het Lotte van B. welke de keepster omzeilde en de 0-2 binnenschoot, nog steeds op schema. Dat was een beetje het laatste wapenfeit .. 45 minuten zijn lang .. het resterende half uur gebeurde er zeer weinig en gingen we mee in het hotseknots voetbal van IFC. Gelukkig rust, nogmaals verteld dat er doelpunten moesten komen wilde we nog doorgaan in de poule. Direct vanaf de aftrap tikkietakkie Linsey wist Lotte te vinden welke direct in de 1ste minuut van de 2de helft ook de 0-3 binnenschoot. De druk bleef zeker een 15 minuten aanhouden waarbij alleen onze keepster nog op onze helft stond, schoten van Linsey, Manon, Florine en Sam mochten allemaal het net niet meer vinden en de wedstrijd zakte net als de eerste helft in tot een dieptepunt. Zeker nog toen uit het niets, een actie van IFC mocht worden voorgegeven, en nog langs Sara getikt werd. De wedstrijd eindigde in een 1- 3 overwinning, helaas vreesde ik al dat het te weinig was.

Daar Papendrecht – Emma pas om 13:0 begon, hoorde ik van Bryan (trainer Emma) dat het daar 4-1 stond maar ze zeker met een 9-1 moesten verliezen om nog als 2de in de poule te eindigen. Achteraf is het 7-1 geworden en kwamen  we 2 doelpunten te kort.

Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen de Zwerver, aanvang 12:30 Een ploeg welke alle poulewedstrijden heeft gewonnen wat weer gegarandeerd leuk wordt om te kijken.