Het carnaval is voorbij, dit seizoen de eerste twee wedstrijden niet gewonnen in de competitie en de oefenwedstrijd tegen IFC MO19-1 werd ook met 1- 4 verloren (1ste klasse voor de kenners).

De wedstrijd van vandaag is overigens tegen IFC MO19-2. Anouk, Isa, Samm vandaag afwezig maar Manon is na 3 trainingen weer helemaal terug, arm nog in een soort van gips/brace maar dat mag de pret niet drukken. Kyara`s scheenbeen is weer hersteld, althans net voor aanvang hoorde ik nog dat ze beter even een foto kon nemen in het ziekenhuis en Lotte van B. met een hamstring-iets wat af en toe pijn doet voor deze gelegenheid de handschoenen gegeven. Thuisblijven of kijken was voor beiden in ieder geval geen optie, sorry Ome Arie !

Afijn, terug naar sportpark de schildman, waar we met dit elftal al meerdere malen gespeeld hebben, en nog ooit verloren! Echter was het niveau wat wij doorgaans op de mat legden ook niet van een niveau waar we vrolijk van worden. Maar goed nieuwe ronden, nieuwe kansen. De 5 wissels hadden er volgens mij wel vrede mee gezien de harde wind welke bijna recht over het veld stond, terugdenkend aan De Zwerver uit, besloten we ditmaal om maar te starten met wind tegen, en als advies meegegeven dat alles via rechts moest worden gespeeld, de wind zorgde ervoor dat deze vanzelf op links zou uitkomen.

Opmerkelijk in de opstelling, dat Florine als laatste vrouw eindelijk haar plekje weer gevonden heeft, Manon als mid-mid weer kon aantreden voor haar eerste wedstrijd, Eline heeft Tessa verdrongen als voorstopper en deze laatste als valse spits / aanvallende middenvelder mocht aantreden. Sara als linkshalf, dat ging prima in de voorgaande editie en Yasmin samen met Lotte S. als links- en rechtsbuiten.

Het fluitsignaal was volgens mij een minuut of 8 te laat maar mocht de pret niet drukken, gelijk druk naar voren wat al in de eerste minuut een corner voor ons opleverde, het was even puzzelen om de bal stil te leggen, maar eenmaal voorgegeven was Florine (als laatste vrouw) het wakkerste en wist de bal al langs de keepster te “prikken”. Opa Bruijstens net op tijd aangeschoven om direct mee te juichen! Het was direct éénrichtingsverkeer, Yasmin die het advies van Ton en Ton keer op keer uitvoerde vandaag, tegenstander voorbij, doorlopen en schieten, zeker 3 prima kansen werden hard op het doel geschoten, helaas alle 3 in de handen van de keepster, aan het richtingsgevoel moeten we nog werken : )

Lotte S. kreeg dezelfde kansen soms Yasmin zoekend, soms zelf schieten, het mocht allemaal niet helpen om de score uit te breiden. Nog een “funniest home video” moment op 2 meter van de doellijn, waar Tessa over de bal heen trapte, Lotte S., erachter ook schrok en hem via een tegenstander weer bij Tessa voor de voeten schoot en wederom de bal niet kon schieten. Bij een spaarzame aanval van IFC, zag de behendige spits met een afzwaaier,  door de wind geholpen, de bal klem naast de paal binnen vallen, 1 – 1 volledig tegen de verhouding in. Direct erna, zo’n 25 minuten op de klok zagen we de bliksemflitsen dichter bij komen, de druppels als voorbode al begonnen te vallen was het direct tijd om te wisselen, de haren van Kyara, Sara en Sterre mag je niet nat laten worden. Jaimy, Mdine Linsey, mochten 2 prachtige minuten meemaken. De Scheidsrechter van dienst koos voor de veiligheid van onze meiden en maar goed ook. De hagelstenen welke op dat moment uit de lucht vielen geholpen door de wind voelde aan als knikkers.

In de vervroegde rust greep Isa haar kans om direct een poll op te zetten voor de beschikbare data voor het trainingskamp gaat hij er toch aankomen??

Na wat overleg met de leiding kwam het bericht dat we de direct met de tweede helft zouden beginnen en de 50 minuten lang zouden laten duren (jaaaa… wind mee !!!).

De start bracht weinig vernieuwing in het spelbeeld, éénrichtingsverkeer met slimme passes van Manon welke de voorhoede met regelmaat instelling bracht, de doelpunten bleven echter uit. Het voetballende niveau was ook al te best van onze kant, maar er werd wel een grote dosis arbeid verricht. De 1 – 2 kwam van de voet van Yasmin welke in de 16 op kracht net voor haar vrouwtje kon komen, en de bal in de verre hoek zag belandde. Daar ik de meiden van IFC al verschillende malen met kramp op de grond zag liggen zagen onze meiden er stuk voor stuk nog fris uit. Dank Ton H. !!!

Tijdens een nieuwe wissel ronde haakte Savanna toch nog af met een blessure in haar kuit, waar mij ook al opviel dat niet alle Carnavallers helemaal fit waren, Isa uitgezonderd, die speelde niet maar was veruit de actiefste langs de zijlijn .. om haar broek droog te krijgen in het zonnetje bleek achteraf. Bij een heerlijke pass van Manon welke Lotte S diep stuurde, welke haar vrouwtje meters achter haar liet verwachtte ik een snoeihard schot welke een meter of 6 over zou gaan dacht ik nog. Ze bleef echter overzicht houden, Sara prima meegelopen stond helemaal vrij…de pass was loepzuiver voor de keepster langs, waarop Sara op 2,46 meter voor een leeg doel hem voor het intikken had maar hem zeer vakkundig aan de verkeerde kant van de paal naast wist te schieten.

Niet veel later vanuit een voorzet welke op maat was voor Lotte S. welke haar doelpuntje toch mee wilde pikken wist een verdediger de bal voor haar voeten in haar eigen doel te werken. 1 – 3, het zonnetje kwam al door maar het gezeur van Maartje in de dug out bleef aanhouden, waarop zij de laatste minuten in de spits mocht afmaken. Normaal gesproken ben ik hier redelijk immuun voor maar Maartje is de minst plezierige op bank, die vraagt elke minuut of ze er al weer in mag : -(

Op een diepte pass, werd ze dan ook nog weggestuurd, die kleine beentjes zijn dan ook nog super snel ook (Waarschijnlijk omdat haar veters weer eens perfect gestrikt waren!) en wist voor zichzelf nog een kans te creëren, maar helaas ook weer recht in de handen van de keepster.

De eerste overwinning is binnen, nog maar 6 punten achter op de nummer 1!

Op naar het kampioenschap, of trainingskamp of .. ja.., maandag weer allemaal trainen en dan kijken we naar de wedstrijd thuis tegen de meiden van Gilze !!!