De oor-wassing tegen Sleeuwijk, 4-0 verlies van 2 weken geleden zat toch nog wel vers in het geheugen. Het feit dat we 7 van onze meiden miste kan een excuus zijn, maar Sleeuwijk was een maatje te groot. Mede door de herfstvakantie was ook de trainingsopkomst de afgelopen 2 weken niet wat we gewend waren, maar voor de wedstrijd tegen IFC konden en moesten de meiden wat goedmaken.

Ook vandaag waren er een aantal meiden niet, Florine, Isa en Sam konden er niet bij zijn. Waarvan de rentree van Isa inmiddels duidelijk is geworden. Ze al een hele week een nieuwe kruisband, ondanks dat de berichten allemaal goed waren hoort er wel een maand of 8 revalidatie bij. Namens alle meiden en de staf alvast heel veel sterkte de komende periode!

Goed, 12:45 in Ambacht, met een korte warming up, de voorbespreking met tactische instructies duurde erg lang, excuus hiervoor. We draaien inmiddels leuk mee, en staan met 4 winstpartijen en 1 wedstrijd verlies op een derde plaats met een doelsaldo van +1.

De doelstelling voor vandaag was dus ook doelpunten maken, en veel doelpunten. De tweede variant was om het speelveld breed en klein te houden, aansluiten van de achterhoede en inzakken van de voorhoede. Tevens is de opstelling gewijzigd, Lotte S, welke fantastisch heeft gekeept de afgelopen weken hebben we geruild met Sara. Ook van Sara weten we dat ze het ook onder de lat haar mannetje kan staan en dus Lotte S als buitenspeler in de basis gestart.

De boodschap was overgekomen, er werd leuk gecombineerd, goede gebruik gemaak van de zijkanten wat al na 4 minuten een schot van Lotte S. op de verste paal zag belanden. Doordat het spel goed breed gehouden werd aan de rechterkant, kon Linsey vanaf de linkshalf positie de crosspass geven, waar meerdere kansen door werden gecreëerd, helaas nog niet altijd met het gewenste resultaat maar de druk was er. Op een voorzet van Lotte S. in de 16 kwam Lotte van B. goed voor haar man maar wist de bal niet in het net te krijgen, zij belandde overigens wel in de touwen. Na en vrije trap aan de rechterkant werd Linsey gevonden, welke haar tegenstander met een hakkie-takkie beweging aan de kant werd gezet, loste zij een schot in de verre hoek, welke vlak voor het doel van richting werd veranderd waarop de keepster kansloos was. Eindelijk de 0-1 voorsprong in de 19de minuut. Links en rechts deelde IFC middels de behendige spits spits nog wat speldenprikjes uit maar de achterhoede, stond als een huis! Leuke duels, waar de uitstekende spelende Tessa keer op keer als winnaar uit de bus kwam en vervolgens een van de vele aanvallen kon opzetten. Door slecht uitverdedigen, of oplettend van Lotte van B wist ze de bal te veroveren in de 16, speelde ze de eerste tegenstander uit, en werd door de tweede dusdanig naar de grond gewerkt dat een rollertje op de keeper het resultaat was, de scheidsrechter kon dan ook niets anders doen de bal op de stip te leggen. Manon probeerde direct weg te komen uit de buurt van de 16, gezien er nog een deuk op de lat zit van de laatste penalty : ) Tessa (overigens ingevlogen vanuit Groningen, denk daarvoor ouders!) pakte de verantwoordelijkheid en wist de penalty perfect in de rechterhoek te schieten 0-2! Een paar minuten vanuit een cornerbal, een schot van Linsey welke door de keepster gestopt werd en de oplettende Samm kreeg nog een kans om in de kleine hoek de bal binnen te schieten maar de oplettende keepster kon ook in tweede instantie een doelpunt voorkomen. Vlak voor de rust toch nog een 1 op 1 situatie aan onze kant waarop Sara, zoals we haar kennen met gevaar voor eigen leven zich als een tijger op de bal storten en een tegendoelpunt wist te voorkomen.

In de rust werden de tactische verhalen nogmaals aangehaald,het voetbal en de gezochte combinatie waren in basis prima en op dezelfde speelwijze werd begonnen aan de tweede helft. Lotte S. wist zich in de 16 vrij voor de keepster te spelen, waarop een schot op het doel een prima actie zou zijn echter niet zelfzuchtig tikte hem breed aan Lotte van B. welke de bal voor het intikken had en dit ook prima deed 0-3. Eindelijk was het Manon van een meter of 20 welke met haar fantastische traptechniek de 0-4 kon binnen schieten. Eindelijk een persoonlijke beloning voor weken lang hard werken en goed voetballen. Ik hoorde al bekende koosnaampjes vallen achter de dug-out, zag je dat schot “poepje”…. Ik zag Ron al glimlachen en bood direct aan om de was tas mee te nemen als ik deze opmerkingen uit het verslag kon laten. 😉

Op de lekkere grasmat ging het spel overigens gewoon verder ditmaal Merthe ingespeeld, prima kaats op Lotte van B. welke met een droge knal de 0-5 kon binnen schieten. Het was tijd om Yasmin in de spits te zetten en Lotte van B. naar achteren te halen, en te kijken of we in de laatste 10 minuten het doelsaldo nog wiste op te krikken. IFC echter was ook niet van plan om zonder doelpunt het veld te verlaten met als gevolg dat 2 minuten voor tijd de behendige spits alsnog Sara wist te passeren, einduitslag 1-5.

Prima resultaat, 3 punten terug naar Dordrecht en op naar de wedstrijd tegen SC Emma, een bekende tegenstander waarvan we in de beker nog met 6-2 verloren en dus nog wat goede te maken hebben.

Hieronder nog wat beelden van de eerste helft, Christiaan bedankt !

Schot van Lotte S op de paal.

Schot van Linsey geblokt, Samm in tweede instantie.

De 0-1 Door Linsey

Lotte in het net maar de bal niet.

Penalty feilloos binnengeschoten door Tessa