De voorlaatste wedstrijd uit tegen de nummer 2 streefkerk, het tijdstip 09:45, wat niet alleen bij de meiden pijn deed, maar ook bij de trainers. De afwezigen vandaag waren  Isa,Linsey Manon en Merthe.

Tijdens de warming up bleek dat Eline nog steeds last had van een hamstringblessure, dus eigenlijk ook niet inzetbaar was, Amber, Anouk en Samm hadden een plaatsje op de bank gezocht en waren de verse wissels van vandaag. We mochten aantreden op het mooie hoofdveld, met Florine als mid-mid en verders geen vreemde wijzigingen in het team.

Vanaf de aftrap, bleek dat Streefkerk niet voor niets 2de stond, de eerste minuten speelde zich voortdurend op onze helft af, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Leuk om te zien dat er vanaf fatsoenlijk werd gevoetbald, de opbouw zag er met regelmaat verzorgd uit. Het zal wel eens een wedstrijd kunnen worden waarbij de uitblinkers in de verdediging stonden. Na een minuut of 20, waarbij we nog geen uitgespeelde kansen konden creëren, werd Yasmin in de dekking aangespeeld, welke prima aannam, opendraaide en loeihard met binnenkant voet de bal in de kruising plaatste wat een wonderdoelpunt! Ik hoorde Herman langs de kant al roepen, dat is mijn dochter, dat is mijn dochter!! Deze prachtige goal was geen lucky, en iedereen die met Herman heeft gevoetbald, op een oude mannen toernooi, of met zaterdag 3 zou dit kunnen bevestigen, van wie heeft Yasmin deze voetbal-genen gekregen….. het is ons een raadsel!

Deze  0 – 1 voorsprong, kwam onverwachts maar was net geheel onverdiend, sterker nog Streefkerk zakte wat in van deze tik, en we waren weliswaar de bovenliggende partij. De snelle Sara en Amber zorgde nog voor wat plaagstootjes. Enkele minuten daarna was het Flo welke uit stilstand een passeer actie liet zien, en de bal net over de voet van de tegenstander lobt, en vervolgens met haar linkervoet een geplaatste punter, lekker over de grond in de verre hoek binnen wist te prikken, ook deze goal gaat zo de top 3 in betreft mooiste goals van het seizoen.

Streefkerk herpakte zich en drong wat meer aan. Toch viel de tegengoal wat onverwachts, Lotte S. welke haar doel prima verkleinde was kansloos toen de doorgebroken speelster de bal langs haar wist te schuiven. 1 – 2. Geen reden tot paniek, ondanks het spel nog steeds op onze helft afspeelt lijkt alles onder controle te zijn. Helaas enkele minuten voor de rust plaatst Tessa de bal beheerst in de voeten van een tegenstander welke deze opgelegde in de 1 op 1 situatie met Lotte S. ook verzilverd 2 – 2. Heel sneu, gezien Tessa overigens samen met Jaimy, Kyara en Maartje achter in wel lekker onder controle hadden.

In de rust toch wat irritaties proberen weg te nemen bij de meiden, richting de scheidsrechter die het waarschijnlijk niet zo op Dordtenaren had, en enkele tegenstanders welke fysiek met wat duw en trekwerk geen vriendinnen wilde maken met onze meiden.

De tweede helft, weer een kopie van de eerste, veelal Streefkerk wat op onze helft mocht voetballen, echter niet gevaarlijk konden worden. Wat schoten op Lotte S. welke vastbesloten was dat ze geen bal meer uit het net wilde halen, ving wat verdwaalde ballen op, of loste het gewoon voetballend op.

Het scheidsrechter momentje .. Die een aanval van ons onderbrak en het spel stil lag omdat de wissel warm liepen in het Dubbeldam tenue. Op mijn vraag of ze hun shirts uit moesten doen .. kwam alleen de “uuuuuh..“ uit zijn mond. Dus trainingsjasjes aan en we konden verder ? Nee, warmlopen hoort achter de grensrechter .. dus ook daar moesten we gehoor aangeven. Een opstuit bal was het gevolg… vreemde actie van de scheids om dit zo op te lossen.

Het scheidsrechter momentje, deel II .. Op een diepe bal van Flo werd Amber weggestuurd, nooit geen buitenspel, maar wederom werd er gefloten … De scheids bleek wat moeite te hebben met Herman welke binnen de reclameborden onze meiden aan het aanmoedigen was, aanmoedigen mocht wel, maar niet binnen de lijnen… zucht .. Een prima kans/aanval om zeep geholpen door af te  fluiten om zoiets .. gevolg op stuitbal en weg kans.

De complete 2de helft was in evenwicht, geen grote kansen voor een van beide teams. 15 minuten voor tijd liepen de gemoederen wat op, omdat echt alle duels tegen ons werden gefloten.
Het scheidsrechter momentje, deel III .. Tot Kyara, in lekkere duels met duwen en trekken van beide kanten op het matje werd geroepen en 7 meter moest overbruggen om zich te melden bij de scheids, dit ging waarschijnlijk niet snel genoeg, dus kregen we langs de kant de melding om haar te wisselen of zij ging er uit.

Wisselen dus, helaas Eline niet fit genoeg, want dat had de ultieme nachtmerrie geweest voor de linksbuiten van Streefkerk. Jaimy, dus als linksback welke ook makkelijk haar mannetje staan was de logische keuze. Toen onze Flo aan de ander kant in een mannelijk duel ook nog een vrije trap tegen kreeg was het mij wel duidelijk, een tegendoelpunt ging niet meer vallen, onze meiden toonde moed en veerkracht, schroomde niet om duels aan te gaan. En zouden het gelijkspel nooit meer uit handen gaan geven.

Complimenten aan de complete achterhoede onder leiding van Tessa welke als stofzuiger, de rust bleef bewaren en meestal de voetballende oplossing zocht. Achteraf gezien was het een wedstrijd welke 2 winnaars verdiende, en een gelijkspel waarschijnlijk wel de beste uitslag was. Volgende week de laatste pot tegen de kampioen Haarsteeg, welke nog geen wedstrijd verloren heeft. Maar die zijn dan ook nog niet op de schenkeldijk geweest, en het beloofd dus een waar voetbalfeest te worden. Zaterdagmiddag 12:30, ongetwijfeld op het hoofdveld (bedankt Cor!), wat tevens de laatste wedstrijd van onze Samm gaat worden.

Aansluitend heb ik al begrepen, dat ter afsluiting van het seizoen er ook wat artiesten zoals Bizzey, Madonna (Live zonder autoscript) en een verrassingsact de avond zullen afsluiten. Dus verwachten wij dat het publiek massaal aanwezig is om onze meiden toe te juichen.

Tot zaterdag !