De deadline om vernoemd te worden in de Dubbeldammer was als verstreken. De Hollandse avond heeft toch wel voor wat vertraging gezorgd, maar ook de analyse van de wedstrijd heeft me het hele weekend bezig gehouden. SV Meerkerk uit!

Vooraf niet als een hele lastige klus ingeschat door het trainersduo, mede door de beker resultaten van de tegenstander in de beker, zou het op papier een makkelijke wedstrijd moeten zijn. In het achterhoofd speelt wel dat we juist in die wedstrijden waarop wij het spelletje moeten maken we het moeilijker hebben dan dat we tegen een voetballende tegenstander zouden optreden. Maar goed een goede voorbereiding is het halve werk, vandaar ik de enige afslag op de asfaltweg tussen de landerijen compleet voorbij was gereden. Omkeren zit niet in mijn woordenboek, dus dat was een rondje door het dorp om uiteindelijk weer op dezelfde plek terecht te komen, gelukkig hadden er meer last van 😉

Prachtig weer, 4 wissels op de bank dus alle ingrediënten zaten er in om een mooie pot voetbal op de mat te leggen. Het was vanaf de aftrap dan ook direct het gevoel  met hoeveel zouden we winnen vandaag. De ene kans na de andere kans werd gepakt door de uitstekende keepster van de tegenpartij, of knullig verpruts door onze eigen meiden. Halverwege 4 nieuwe, en verse meiden in het veld wat ook geen verandering met zich mee bracht, althans niet in de vorm van doelpunten. De ruststand van 0-0 was wat mij betreft dan ook niet correct. Aan de ander kant Meerkerk, had het achterin dusdanig voor elkaar dat er ook niet echt veel 100% kansen werden gecreëerd, dus ook daarvoor de complimenten aan de thuisploeg.

In de rust hoefde we dit ook niet te vertellen, de meiden beseften als geen ander dat dit eigenlijk geen afspiegeling was van de 2 wedstrijden hiervoor.

De tweede helft had wat meer druk, soms wat te gehaast, zoals iedereen weet als je het eerste doelpunt niet zelf scoort bestaat de kans dat je er een tegen krijgt. Sinds Lotte S met de nieuwe keepershandschoenen (Jaja.. ook PrimaPaard.nl) onder de lat staat is die cruijffiaanse uitspraak helemaal niet meer van toepassing! Achterin staat het als een huis, hulde aan de Florine, Kyara,Maartje, Tessa en als laatste onze Eline, welke stuk voor stuk haar mannetje staan. En stuk voor stuk ze niet te beroerd zijn om de meevoetballende Lotte S op het doel hier in te betrekken!

Ook het middenveld met Yasmine (prima 2de helft!), Mdine en Manon (helemaal in vorm de laatste weken) liep het allemaal wel prima, het ging pas mis op de 20 meter lijn, de bal wilde er niet in, de paal en weer die keepster wisten ons van het scoren af te brengen.

Als noodoplossing, Florine van laatste vrouw naar diepste spits gestuurd, daar zij redelijk behendig is in de kleine ruimte, leek ook niets op te leveren. Tuurlijk schoten, kap draai, een tweetje in het overvolle centrum voor het doel leverde kansen op echter de doelpunten bleven uit. Tot zo’n 12 minuten voor tijd .. de keepster een schot wist te blokken en de bal wilde uitgooien richting een verdediger, maar deze de bal niet verwachten en hem achter op haar hak kreeg, Flo, scherp versnelde, pakte de bal af en stond zowaar 1 op 1 met de keepster .. met een mooie lichaamsbeweging werd deze de bos .. uuh de dijk op gestuurd en kon ze de bal beheerst met binnenkant voet in het net krijgen!

0 – 1 voor de goeiste, zoals ze onder de rivieren zeggen !!!!

Terwijl de trainer van de tegenpartij direct om schakelde door ook 1 op 1 te gaan voetballen zijn we geen moment in de problemen gekomen, en bleven de grote kansen nog steeds voor onze roze meiden., einduitslag 0 – 1

Na 2 dagen zitten we nog steeds met het idee dat we wat hebben laten liggen, ondanks de 3 punten. Zelfs zondagmorgen had ik persoonlijk nog steeds last van, lijkt mij persoonlijk niet dat dit door de Hollandse avond kwam :- (
Overigens telde ik op het hoogtepunt van deze zelfde avond wel 10 meiden, wat ook een prima teamprestatie is.

Inmiddels hebben we de maandagavond training er op zitten, maar missen we dit weekend aardig wat meiden, Isa, Jaimy en Sam geblesseerd. Flo, Kyara en Sara maken hun debuut in Camp Nou en ook Samm zou er niet bij zijn.
12:30 ontvangen de Streefkerk MO19 op ons Stadion aan de Schenkeldijk, U bent er ook weer ?