De vakantieperiode zit er op en examens staan voor de deur, kortom de lijst met afwezig was vandaag erg beperkt, Isa, Lotte S., Merthe en Savanna ontbraken en er kon geen beroep worden gedaan op onze gast keepsters Diaz of Michelle dus we hadden precies 16 meiden, jawel zestien ! Dat was wel even puzzelen met de sokken want van de 18 paar waren er nog maar 15 en een half over.

Het verslag van de verloren wedstrijd tegen Gilze heeft u gemist, 0 – 3 was het en welke ik ook per direct weer wil vergeten. Een nieuwe week, met nieuwe kansen, geen taken of opdrachten meegegeven, gewoon lekker vrijuit voetballen en plezier hebben. Manon en Florine waren beide weer van de partij na een korte blessure wat in de as van het veld zeker een meevaller is. Ton H. mocht de wedstrijd fluiten, althans leiden wat de fluit was er wel maar zou weinig gebruikt worden.

S.C. Well een redelijk gelijkwaardige tegenstander volgens de ranglijst had iets vertraging, wat op zich prima uitkwam, zodat Herman weer eens de aftrap mocht meemaken. Met Samm lekker in het zonnetje op het doel mocht en onze de meiden met de roze sokken de aftrap konden nemen, in het eerste kwartier was het een beetje aftasten, met rommelig voetbal en met veel strijd was Dubbeldam toch de bovenliggende partij. Manon wist daarbij soms mooie openingen te creëren en de voorhoede spelers vaak op hun wenken te bedienen. Yasmin, wist met een schot van een meter of 20 over de grond de keepster te passeren, overigens nog door de benen van de keepsters. De terechte 1 – 0 voorsprong was een lekker begin en de druk werd direct weer opgevoerd.

Sara wist enkele minuten later ook de 2 – 0 binnen te knallen. Dat leek een lekker middag te gaan worden, was het niet dat de spits van S.C. Well zo’n 40 meter alleen op Samm kon dribbelen en de bal beheerst binnen wist te schieten. Verdedigd zag het er niet helemaal goed uit, iedereen op één lijn wat de snellere spits  goed wist te benutten. Inmiddels was er ook van onze kant een half elftal gewisseld, wat ook weer een paar minuten van organisatie bij te kijken kwam echter er was echter nog geen reden om zenuwachtig te worden daar het spelletje op 90% zich op de helft van de tegenstander uitspeelde en de spaarzame momenten dat S.C. Well er uit kon komen onze verdediging wel prima stond. Er volgde ook direct antwoord, Lotte van B. wist de score weer uit te breiden naar 3 – 1 en de marge weer op 2 te brengen. Vlak voor de rust wist dezelfde spits op identieke wijze weer alleen op Samm af te gaan ook ook hun 2de kans prima binnen te schuiven.

Met 3 – 2 de rust in, welke wat rommelig verliep, wat meiden werden verzorgd aan wat pijntjes en verkeerd staande vingers. Eline klaargestoomd om ondanks haar griepje om toch het veld te betreden. Samm die het keepen wel weer gezien had en haar shirt moest ruilen met Tessa die de 2de helft het doel schoon moest houden. En dan nog de nieuwe wissels op de juiste plek zetten.

Bijna klaar voor het fluitsignaal bleken er toch 6 wissels op de bank te zitten, en 10 meiden in het veld te staan, last minute de rechtshalf nog toegevoegd zodat de strijd weer in evenwicht was.Opmerkelijk was ook het feit dat Erik als grensrechter vervangen werd door Marco, deze laatste heeft waarschijnlijk de buienradar niet gecheckt wat zo lekker de eerste helft was qua weer .. zag de tweede helft er een stuk minder uit.

De meiden begonnen weer oppermachtig. Complimenten aan de complete achterhoede, deze stond als een huis een slippertje in achterhoede werd keurig opgevangen door de snelheid en inzet van Eline. Ook Anouk wist haar mannetje te staan op de back positie. Dit gaf Flo extra ruimte om af en toe in te schuiven en ook nog een vrije trap rakelings over de lat te schieten. Ook Amber wist alleen voor de keepster op te duiken maar de bal strandde op de keepster, langs de kant kon een ieder in ieder geval horen dat ze hier van baalde : )

Omdat Manon weer een tikkie op haar pas herstelde enkel kreeg direct maar uit voorzorg rust gegeven en vervangen door Lotte. Ik had niet het idee had dat we nog een tegendoelpunt konden krijgen het voetbal was de tweede helft niet altijd goed, maar de inzet en de wil om te winnen was er zeker. Yasmin nam de mogelijk twijfel dan ook weg om haar tweede en daarmee de eindstand op 4 – 2 vast te leggen.

Tijdens de terugtocht richting de kleedkamers ving ik nog de complimenten op van de trainer van S.C. Well aan de scheidsrechter Ton H. overigens ook geheel terecht!
Zaterdag aanstaande de derby bij S.C. Emma, om 11:00.