Twee weken lang waren de meiden niet te bewonderen, op enkele uitzonderingen na welke de Dames en MO17 uit de brand hielpen was het eindelijk zo ver, locatie: Slobbengors, en nog op het hoofdveld ook. Weersomstandigheden waren .. koud..met links en rechts een regenbui, reden te meer om de bekende dekentjes weer uit de kast te halen.

Papendrecht kennen we inmiddels, heeft een goed voetballende ploeg waar we thuis voor de beker met 2 – 0 van hebben gewonnen, echter moesten we diep gaan in die bekerwedstrijd. Heden : met de 5 wissels op de bank, alleen Sam en Isa zijn nog niet fit genoeg om te voetballen, waarbij Isa op haar krukken ook nog de glühwein vergeten was, konden we in ieder geval mouwen opstropen.

Vanaf de aftrap, licht overwicht van Papendrecht, waarop we gerekend hadden,  met de supersnelle voorhoede Lotte van B, Sara en Yasmin wisten we dat we kansen gingen krijgen, en inderdaad na 9 minuten Lotte van B. diep gestuurd , door Mdine, waarop ze tegenstander de baas was en de sprint van 35 meter richting het doel kon inzetten en 1 op 1 met de keeper kwam, deze door de benen te passeren, 0 – 1 voor de zwart-witte-streepies ! Deze zeer welkome voorsprong kon mogelijk onze meiden wakker krijgen, want het was niet best. Veel balverlies, geen omschakeling en de wil om duels te winnen was ook niet echt te zien. Een wilde bal van Papendrecht naar voren waar Eline volledig overheen schoot, belandde bij Tessa, welke als laatste man, de jagende spits simpel probeerde uit te kappen, helaas te simpel waardoor de spits direct voor Lotte S. opdook en de gelijkmaker binnen wist te schieten.
Uit een voorzet vanaf links was Sara met een goede kopbal bijna bij de 1 – 2 voorsprong, maar zag haar bal net over gaan.
Het drama was nog niet compleet, een 6 minuten voor tijd viel ook de 2 – 1 uit het niets, of misschien niet, maar Manon vond het weer eens tijd om in de verste uithoek op de grond te liggen, dus ik heb het hele doelpunt gemist, volgens Lotte S. kon zij er niets aan doen, en speelde zijn wel een foutloze wedstrijd : )

Afijn, rust.. limonade in een Theepot, ik was de weg alweer kwijt en haakte direct af. Gelukkig: Ton H. stelde orde op zaken, vertelde direct uit de “grond van zijn hart” wat hij er van vond, wat er verkeerd ging wat er goed ging en wat er beter moest. Het gepuzzel met de wissels ging ditmaal beter, we startte weer met 11 man, in tegenstelling tot vorige wedstrijd. De meiden weer op scherp, nieuwe opdrachten meegekregen om de achterstand weg te poetsen. zeker 25 minuten ging het gelijk op, weinig kansen gecreëerd en zeker niet weggegeven, kortom de verdediging stond er weer. Er druppelde weer wat water uit de lucht, en de verzoeken om wissels kwamen al binnen. De moegestreden Merthe, maakte plaats voor Samm, Mdine en Sterre wisselde weer van plek waar we de laatste 20 minuten de druk konden opvoeren, de trainer van de tegenstander hoorde ik meerdere malen roepen “dat ze het weg-gave”, wat betekende dat we beter werden. na enkele corners voor ons besloot Flo maar vanaf de laatste man door te schuiven naar de spits, prima beslissing voor de laatste 5 minuten, het leverde nog enkele kansen op helaas niet om de gelijkmaker te kunnen aantekenen.

Achteraf gezien een betere tweede helft, helaas zonder punten, maar tegen Emma en NOAD hebben we gezien dat er goed voetbal mogelijk is met dit team.

Aanstaande woensdag is er geen training maar de aanwezigheid van de dames zou zoals een normale trainingsavond weer massaal zijn, ouderwets bij Ton en Ton vieren we Sinterklaas op 5 december gewoon als team op de Dubbeldam. Inmiddels al vernomen dat Karin de bar zou regelen en er een taart of cake in de maak is door Gabry.