Zaterdagmiddag was het tijd om revanche te nemen op SC Emma, waar we de eerste wedstrijd in de beker ongelukkig, en geflatteerd verloren ging (6-2), in de ogen van het trainersduo Ton en Ton was er dus weinig voor nodig om de meiden te motiveren. Helaas ontbraken Tessa en Linsey op de derby, heel jammer want beide waren de hoofdrolspelers vorige week. Op zich wel weer vreemd dat beide meiden hun studie boven het voetbal verkiezen, maar helaas moesten we het er mee doen : -) Inmiddels is Isa al aan het revalideren en op de weg terug, nog maar een week of 36, met een gehele nieuwe kruisband zou ze wel weer te bewonderen zijn. Van de week werd bekend dat ook Sam tot de winterstop niet meer in actie komt, beide sterkte met het herstel.
Voor de rest waren de 14 meiden er allemaal. Sara net zoals vorige week op het doel, en voor de rest weinig verrassing in de opstelling. Scheidsrechter Richard had er zin in, om prima grasmat op het F-Veld met een lekker zonnetje de wedstrijd te leiden, dank hiervoor!

Na de aftrap was het een beetje aftasten, rondspelen op het middenveld, waarbij na zo’n 6 minuten Flo instapte, om de bal van de voet van de tegenstander af te rapen, maar miste waardoor de bal in de rechter kruis belandde, Sara volkomen kansloos en er al vroeg in de wedstrijd een 0 – 1 achterstand weg te werken was. Na wat speldenprikjes van onze voorhoede, Lotte van B. faalde 1 op 1 met de keepster, een shot van Mdine ging net over. Langs de kant, (waar overigens een redelijk grote groep publiek was en ik zelfs wat meiden van MO11 en MO13 zag staan, leuk.) hadden we wel het gevoel dat de gelijkmaker in de lucht hing, toch was het Emma wat de voorsprong kon uitbreiden naar 0-2.

Met deze achterstand gingen we ook de rust in, overleg tussen de trainers bleek dat beide dezelfde conclusie hadden, de wil om de tweede bal te winnen ontbrak, dit gedeeld met onze meiden, dat zonder inzet of de wil om te winnen  je nooit zal winnen. Tuurlijk waren er uitzonderingen, Eline als voorstopper speelde super goed, elk duel probeerde ze de spits van Emma het voetballen onmogelijk te maken, en de meters die werden afgelegd logen er niet om… klasse ! Tactisch werd Yasmin als laatste vrouw neergezet waarop Florine kon doorschuiven naar de voorhoede, als laatste vrouw was het vandaag niet haar wedstrijd.

Direct vanaf het begin van de tweede helft werd zichtbaar dat de meiden hadden geluisterd, de duels werden allemaal gewonnen, Emma kwam niet verder dan een meter of 45 van het eigen doel, was legio aan kansen opleverde, het was dezelfde Florine welke het een geplaatste bal vanaf 37,30 meter de bal net onder de lat wist te plaatsen, 1-2. Het was genieten, combinaties tussen de twee Lotte`s verliepen beter dan de eerste helft, een schot op de paal en een serie van 8 corners gingen voorbij zonder de zo verdiende gelijkmaker. De meiden waren op inmiddels op alle fronten beter, een strakke pass van Jaimy, op Lotte van B. welke opendraaide en vervolgens Lotte S. weer in stelling bracht welke beheerst de bal binnenkant voet, laag over de grond in de hoek wist te plaatsen, de gelijkmaker 2-2 !
De storm was nog niet over, een schot van Manon en Sterre werden gepakt. Florine uit een voorzet van Samm, 4 meter voor het doel koos voor een achterwaartse omhaal boven de bal in het doel te koppen, kortom de meiden waren heer en meester. Het was een een-tweetje tussen Jaimy en Lotte van B. waarvan de laatste de 16 in kon komen en met links de keepster wist te passeren 3-2, waarbij het publiek voor de 3de maal mocht juichen.
Met nog een minuut of 10 op de klok viel Manon geblesseerd uit en met wat omzetting wist Emma zich te herpakken. Met dit slotoffensief viel een minuut of 4 voor het einde nog de gelijkmaker. Einduitslag 3-3 tegen een leuke, voetballende tegenstander overheerst toch het gevoel dat we 2 punten hebben laten liggen, maar dat zou ook door de zwart-wit gekleurde zonnebril kunnen komen.

Na het uitreiken van de prachtige presentatie gidsen vorige week zijn inmiddels de voetbalplaatjes van de Plus ook uitgedeeld. In de wandelgangen wordt er al aardig wat geboden voor de stickers van Ton en Ton, schijnt een collectors item te zijn : )

Aanstaande zaterdag wacht ons een zware tegenstander, koploper NOAD`32  komt op bezoek, uiteraard verwachten wij weer dezelfde grote supporters opkomst zoals tegen SC Emma.