NOAD’32 , de nummer 1 kwam op bezoek aan de schenkeldijk voor de confrontatie met onze meiden van MO19. Na het gelijkspel tegen Emma, waarin we mee verdiend hadden dan het ene punt was er toch weer vertrouwen dat we deze pot zeker niet kansloos waren.

Het feit dat NOAD een doelsaldo heeft waarbij ze al 37 maal gescoord hadden vertelde het trainersduo dat ze dus erg makkelijk score, en met de afwezig Tessa die achterin mede verantwoordelijk is voor de weinige tegendoelpunten werd voor een 4 – 4 – 2 opstelling gekozen. Lotte S. als keepster, geeft ook achterin veel vertrouwen, verders Yasmin als laatste vrouw en Florine als aanvallende middenvelder Vlak voor aanvang nog even van veld gewisseld, in plaats van het kunstgras lekker op het F-Veld.

De aftrap vond enkele minuten later aan daar de we lijnen nog even bladvrij gemaakt moesten worden. Het echter direct NOAD wat de eerste 10 minuten domineerde, waarop Lotte S. tot 2 maal toe een achterstand wist te voorkomen. Echter na de eerste 10 minuten kantelde de wedstrijd en kwamen er kansen, Lotte van B. op snelheid weggestuurd, 1 op 1 met de keepsters schoof de bal aan de verkeerde kant van de paal. Via de rechterkant was het Sara met haar doorzettingsvermogen welke Lotte van B. in 16 wist te bereiken en met haar rug naar het doel de bal terug lag op Linsey welke fantastisch binnenschoot. Een 1 – 0 voorsprong of het geheel verdiend was weet ik niet, maar boeiuh !
Het spel ging over en weer, de behendig spits van Noad wist de sterk spelende Eline een keer te passeren en mocht vervolgens zo het strafschopgebied binnen komen om vervolgens de bal naast Lotte S te plaatsen. De 1 – 1, een lullig tegendoelpunt in een fase waarbij we eigenlijk sterker en sterker werden.

Op zich niets aan de hand, gezien we vorige week een 0 – 2 achterstand konden wegpoetsen, werd ook nu weer gewoon gevoetbald, het middenveld was redelijk onder controle, Manon en Flo wonnen de meeste duels, waarop we via de zijkanten onze snelle spitsen meerdere malen goed wisten te bedienen. Door het tactisch naar binnen trekken van onze spitsen lag de ruimte aan de buitenkant, Linsey, onvermoeibaar liep het gat in en werd in de loop bediend, waarop ze de een meter of 2 vanaf de achterlijn de 16 binnen mocht dribbelen. Normaal gesproken kan je zo`n bal alleen maar terugleggen, maar “hakkie takkie” Linsey, zag een heel klein gaatje tussen de keepster en de paal en wist de bal vol te raken en de voorsprong was een feit 2-1, dit maal wel terecht, we werden beter en beter. Een goed voetballende ploeg ligt ons vele malen beter, en laat onze meiden ook beter voetballen. Noad zette een tandje bij,een 1 op 1 situatie voor ons doel, wist Lotte S. met een sliding op de bal, vrij makkelijk te voorkomen, waarom zou je als keepster ook je handen gebruiken. Enkele minuten later was het toch raak, waarop we rust in gingen met 2 – 2.

In de rust toch wat teleurgestelde gezichten, Eline welke een prima verdedigde de aanwijzingen als kritiek zag, wat pijntjes bij Maartje en Jaimy. Yasmin niet op haar eigen plekje, Flo die haar meters op het middenveld gelopen had, wat ze normaal in 2 wedstrijden loopt. Reden voor een korte peptalk, want het ging juist helemaal niet slecht, er werd goed gevoetbald en door wat persoonlijk foutjes werden ditmaal wel afgestraft. De beide Tonnen waren het wederom met elkaar eens, er werd goed gevoetbald, en dat elk foutje achter in een doelpunt tegen is kan gebeuren, in de eerste helft telde ik een kans of 5 welke 100% doelpunten hadden moeten zijn.

Bij aanvang van de tweede helft toch wat omzettingen gedaan, Florine als laatste vrouw, Yasmin ervoor, Linsey als aanvallende middenvelder erbij. Omdat er meerdere meiden om een plaatsje op de bank vroegen, en de waterzak moest regelen had Ton van B. op zijn manier het helemaal onder controle, was het niet dat we maar 10 meiden op het veld hadden, uiteraard ook nog de reserve ballen vergeten, maar goed Vitoria maakte dit laatste foutje goed : )
Fluitsignaal klonk het goede spel van de eerste helft werd doorgezet, door 2 voetballende ploegen, konden de paar regendruppels het plezier niet bederven. ruim 20 minuten lang duurde het voordat Lotte van B. met een persoonlijke actie 25 mocht sprinten, de 16 in mocht en ditmaal de bal vol op haar wreef in het dak van het doel binnen te schieten, wederom een voorsprong van 3 – 2. Na het geblesseerd uitvallen Kyara en enkele minuten later Manon was de organisatie even kwijt, dit resulteerde in de gelijkmaker 3 – 3, een dejavu naar vorige week, zelfde veld tegen Emma waar we punten verloren was het vanaf de kant toch nog spannend. het zal toch niet weer gebeuren.

Een spektakelstuk wat halverwege de tweede helft voorbij kwam, 2 reeën kwamen uit de bosjes gesprint en staken op volle snelheid het gehele veld, voordat een ieder doorhad wat er gebeurde waren beide dieren al weer verdwenen.

Een corner voor NOAD werd binnenkant voet voor gegeven en belandde bij de eerste paal heel knullig in het doel, echter ging de vlag van Ton H. omhoog de bal was achter geweest, achteraf ook de reactie van Lotte S. welke niet gefocussed was omdat hij echter over de achterlijn was geweest. De scheidsrechter, die overigens een prima en correcte wedstrijd floot had het anders gezien, en gaf aan dat het vlagsignaal te laat was of te laat zag dit, maar besloot het doelpunt toe te kennen. De 3 – 4 was tevens de einduitslag.

Een teleurstelling is het normaal gesproken als je verliest, zeker als je een “ander” de schuld kan geven, of het als excuus kan gebruiken, voor het verlies. maar Ton en Ton zagen het anders!

Als eerstejaars MO19 met een gemiddelde leeftijd van 16,2 jaar en de inzet en veerkracht wat jullie lieten zien, geeft zoveel vertrouwen bij de trainers en supporters dat we nu al uitkijken naar de uitwedstrijd tegen Peursum, uiteraard nog 2 trainingen voor de boeg.
De toetsweken zijn voorbij dus verwachten we maandag iedereen weer op training.