Zaterdag middag: SC `t Zand was aan de beurt, een club uit hartje Tilburg met een grote meiden afdeling, en 4 dames teams, dames 1 speelt in de topklasse. Vooraf was al bekend dat de volgende meiden vandaag niet van de partij waren Tessa,Savanna (Jeugdkamp), Isa en Yasmin. Vrijdag avond vielen Lotte S. (ziek) en Merthe (aanrijding met scooter) af, waarbij de laatste wel een week of 4 uit de running is, maar gezien de omstandigheden gaat het prima op 1 kruk, alleen match-te haar schoen voor geen meter bij haar broek 😉

“Good Old Cor” had ons weer richting het kunstgras verwezen, wetende dat we daar niet heel vrolijk van worden, dus in goed overleg met “vriend Gerard S.” naar het D veld uitgeweken, geen biljartlaken maar tenminste gras. De opstelling is nimmer een probleem, zoveel meiden welke overal inzetbaar zijn geeft heel veel mogelijkheden. De missie is nog steeds winnen, winnen en winnen, en door altijd druk te zetten en het voetbal onmogelijk te maken voor een tegenstander willen we vandaag ook de 3 punten in Dordt houden.

Diaz gaf aan liever de 2de helft in het zonnetje te staan, waarom de aanvoerster Manon, in tegenstelling tot Tessa wel de Toss wist te winnen en we dus direct van helft mochten wisselen. Met Paul H. als scheidsrechter startte we precies om 12:30. `t Zand welke ook met 6 punten net onder ons staat op de ranglijst had eigenlijk weinig te vertellen, Linsey,Lotte van B en Sara begonnen direct met het druk zetten en opjagen zodat de tegenstander er voetballend niet uit kwam, en dus met lange ballen naar voren uit hun 16 meter moest komen. Jaimy, Manon en Mdine op het middenveld deden vervolgens hun ding, duels winnen en opbouwen. Lotte van B. wist de score te openen na een minuut of 20 waarbij er al een grote kans of 4 niet benut werden door onze meiden. Het voetbal was goed, Linsey aangespeeld, kaatste met Mdine welke vervolgens direct in de ruimte bediend werd, terug legen op Manon welke ook vanaf de 16 meter mocht uithalen. Zomaar een willekeurige aanval welke zo`n beetje elke 3 minuten volgden. Het was genieten van de onvermoeibare Sara, de werklust van Jaimy en Mdine welke beide een prima wedstrijd speelde. Of de tegenstander dan helemaal niet gevaarlijk was .. spaarzame momenten dat ze dreigend waren, maar met meiden als Eline,Kyara en Maartje als verdedigers wordt je als aanvaller van de tegenpartij niet heel erg vrolijk, de keren dat ze een bal in voeten kregen waren onze meiden meedogenloos, balletje afpakken, Florine aanspelen, spel verleggen en de volgende aanval opzetten.

Jaimy wilde waarschijnlijk eindelijk score: een door haar genomen cornerbal, zou zo bij de tweede paal zijn binnen gevallen was het niet dat de keepster met haar vingertoppen de bal wist te raken, Florine had niet voor niets 50 meter moeten overbruggen, want in 3 minuten tijd volgde 6 corners. Een aanval vanaf de linker kant, Lotte van B. omspeeld haar vrouwtje, versnelde, 16 meter binnen snijden en breed leggen op Sara, welke de bal keurig wist binnen te tikken. het resulteerde in een VAR momentje, de grensrechter vlagde voor buitenspel van Sara, waarop Paul H. het doelpunt alsnog afkeurde. Sara en buitenspel in Ă©Ă©n zin , dan lijkt het allemaal wel aannemelijk en was er weinig reden tot protesteren. Enkele minuten later  een kopie van de actie hiervoor, echter ditmaal niet breed gelegd door Lotte van B maar langs de keepster in de verre hoek geplaatst. Met 2 – 0 de rust in was een prettig gevoel, de spanning was er af, daar we zeker met 6 of wel 8 – 0 voor hadden kunnen staan is een marge van 1 doelpunt altijd gevaarlijk.

In de rust niets anders dan complimenten kunnen geven over de getoonde inzet, het goede voetbal en zoeken van voetballende oplossingen, Isa zag het allemaal al gebeuren een koos wederom voor een Tosti, waarop de waterzak weer moederziel alleen stond. In de tweede helft kwam `t Zand goed uit te start blokken en wist een van de twee snelle spitsen Anouk voorbij te sprinten en mocht alleen op de Diaz af. Deze verkleind haar goal prima, maar de spits wist de bal toch onder haar door in het net te krijgen. 2-1 dan wordt het toch nog spannend, veel beter maar een enkele aanval kan zomaar roet in het eten gooien. Gelukkig waren onze meiden niet onder de indruk en gaven net als de eerste helft gas naar voren. Lotte van B. bracht de voorsprong weer naar 3 – 1 met haar derde van de dag, en weer een Hattrick. Hoewel het spel iets minder was dan de eerste helft werden er toch keer op keer kansen gecreĂ«erd. `t Zand wist de spanning wederom terug te brengen tot 3-2 al mocht dit niet lang duren. Maartje vanaf de linksback positie probeerde niet haar direct tegenstander uit te spelen maar ging er doorheen/overheen om vervolgens dezelfde bewegingen maar te gebruiken om ook de rechtshalf  zo voorbij te komen en strandde op een meter of 20 van de achterlijn, kortom sprintje met de bal van een meter of 70 was allemaal geen probleem, misschien op  de training de pionnen wat verder uit elkaar zodat er ook een voorzet gegeven kan worden. Het was 3 minuten later toen Jaimy de verlossing bracht, in de 16 haar tegenstander en de keeper op het verkeerde been gezet door een prima schijnbeweging de bal met haar linkerbeen binnengeschoten de 4-2.

Verdiende overwinning, prima eerste helft waarbij we ons zelf te kort hebben gedaan qua doelpunten en een grote uitslag niet onverdiend had geweest. `t Zand was overigens een prima en sportieve ploeg tevens dank aan de prima leiding van Paul H.

Om de overwinning te vieren .. en de verjaardag van beide “Tonnen” werd er na afloop nog heerlijk van gegeten en gedronken, de zieke Lotte S. was echt ziek, een half bakje patat, 2 bitterballen een een kaassoufflĂ© was de limit, Sara nog steeds moeite heeft om ketchup op haar frikandel te smeren, tot 3 maal toe zat haar hand volledig onder deze rode saus en de bitterbal van Ton H. … is nog steeds spoorloos, excuus richting de schoonmaak ploeg, maar wij konden hem niet meer vinden.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Molenschot, als we de inzet en instelling vast houden zoals de laatste weken is het wachten op een slippertje van Haarsteeg om nog van een spannend einde van deze competitie te genieten.

 

2