Hatsjikiedeeee het is zover, eindelijk de wei in om weer eens te mogen voetballen, gelukkig zit het met de conditie wel snor, inmiddels al weer 7 trainingen achter de rug, inclusief de zaterdagen met een bijbehorende lunch.

Dit seizoen van de MO19 gaat beginnen zonder Samm, Jaimy en Savanna, allen zijn inmiddels te oud geworden om zich “onder 19” te mogen noemen. Merthe, Isa en Sara zitten allemaal nog in de lappenmand en zoals het er nu naar uitziet duurt dit nog wel een aantal weken, maar alle 3 waren ze aanwezig om de ploeg te ondersteunen, dank hiervoor.

Ook op het terrein van Emma waar er gehoord werd gegeven aan de oproep om voor de aftrap een minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan Dirk Dalebout.

Na de stilte klonk de bekende fluit en de aftrap kon worden genomen De eerste wedstrijd was begonnen, en de voorgaande ontmoetingen met Emma stonden altijd garant voor veel doelpunten. Er werd prima gecombineerd, en de ene na de andere aanval werd gecreëerd, met de bijbehorende kansen. in de 14de minuut werd Yasmin aangespeeld in de 16 en door haar tegenstander naar de grond gewerkt, waarop een penalty de enig optie was voor de scheidsrechter. Tessa achter de bal, maar schoot hem te dicht langs de keepster waardoor de voorsprong uitbleef. Vanaf de kant gezien geen ramp, want het was alleen Dubbeldam welke aan de bal was. De snelle spits zat helemaal in de tas van Maartje, met af een toe rugdekking, maar Amber als gelegenheids-keepster mocht aantreden had weinig te doen. Het lekker voetbal tussen de middenvelders en voorhoede bleef maar doorgaan, de eindpass en afronding was niet helemaal je van het, maar er hadden zeker al een bal of 4 in mogen liggen. Prachtig Schot van Lotte S. spatte uiteen op de lat, zie hier de video :

Het was ook typerend dat onze laatste vrouw Florine de 0 – 1 mocht aantekenen na een fraaie solo prima afgewerkt. De 0 – 2 kwam met een afstandsschot ook op naam van Flo terecht, en ook hier zijn de beelden van :

vlak voor rust wist Emma ook nog Amber te passeren waarbij we met een 1 – 2 voorsprong de rust in gingen, maar 1 – 6 had zeker een normale uitslag kunnen zijn.

Na de rust de nodige wissels toegepast en wat geschoven met positie`s om in zo`n beker/oefenpot eens wat meiden op andere posities te zien spelen. Of dat de oorzaak was, of mede de oorzaak was .. ik twijfel er aan, maar de twee beste meiden van Emma, mochten ineens alles doen met een bal, zonder dat we ook maar iets konden inbrengen.
het gevolg was de 2 – 2 tot en met de 6 – 2 voor Emma in een wedstrijd waarbij we de eerste helft stukken beter waren, zonde. De uitblinker in de tweede helft aan Dubbeldam zijde was dan ook Amber op het goal, welke met katachtige reddingen en soms gevaar voor eigen leven de schade nog enigszins binnen de perken wist te houden.
De vloeiende combinaties waren verdwenen, en met nog wat solo acties en wat schoten werd nog geprobeerd om een aansluitingstreffer te maken ..maar het was allemaal tevergeefs.

Een prachtige en vooral goede eerste helft afgewisseld door een zeer matige tweede helft geeft eigenlijk wel vervolg aan de wedstrijd van vorige jaar in de beker, wat een beetje dezelfde afloop kende. Maar goed, wij hebben allemaal mogen zien dat we het gewoon in ons hebben, echter moet dit normaal gesproken in de tweede helft gewoon af gemaakt worden.

Kortom : Een goed begin is het halve werk, maar het halve werk is niet altijd een goed begin !
Aanstaande woensdag  in het eigen stadion op de schenkeldijk : de thuiswedstrijd tegen Heerjansdam om 19:00