De derby tegen SC Emma was dit weekend de wedstrijd voor onze MO19. Een wedstrijd welke normaal gesproken garant staat voor doelpunten. Ons verzoek om de wedstrijd naar een iets later tijdstip te verplaatsen, in verband met de kampioenswedstrijd en huldiging te bekijken van JO13-1, waarbij er een aantal broertjes voetballen ging helaas niet door, Emma had niet voldoende meiden beschikbaar. Geen verrassing in de opstelling, gewoon 16 meiden, Isa,Linsey en Merthe waren de afwezigen. Lotte S. terugkomend van een blessure zou het doel verdedigen.

De openingsfase was rommelig, veel lange, hoge ballen zonder enige bedoeling, flipperkast voetbal was een prima beschrijving! Er was geen overwicht voor een van beide teams. Toch wisten de roze sokken, door een mooi beheerst geplaatst schot van Mdine de 0 – 1 aan te tekenen. Daar Emma met 2 spitsen speelde welke met regelmaat switchen van positie klopte de organisatie achter in niet. Kyara, welke een prima wedstrijd, volgde haar directe tegenstander zo`n beetje overal en was deze keer op keer de baas. Het gevaar kwam dan ook vanaf de opkomende middenvelders waar we geen antwoord op hadden, de 1 – 1 viel dan ook vlak voor rust.

In de pauze Florine rust gegeven, wat blauwe plekken en een lichte blessure aan de knie,  waardoor Tessa als laatste man zou komen te spelen, Eline net als Kyara in de mandekking. Emma bracht een snelle spits in welke volgens insiders al 21 was en dispensatie waarschijnlijk al lang niet meer mocht, maar dat kan nooit een excuus zijn geweest. Zij was wel de spits welke 2 maal alleen op Lotte S. af mocht counteren en daarbij ook nog eens trefzeker was. Plots keken we tegen een 3 – 1 achterstand aan.

Het was allemaal aan onszelf te wijten dat, het vertoonde spel leek nergens op, zeker niet omdat we al vele wedstrijden hebben gezien waar we goed en georganiseerd kunnen voetballen. In het laatste stuk van de tweede helft Flo en Lotte van B ingebracht, om toch wat te forceren. Jaimy voor de derde keer op een andere positie neergezet, linksback, rechtshalf en rechtsbuiten. Het maakt voor Jaimy allemaal niet uit, die speelt overal prima. De missie was simpel, druk naar voren, de bal op de helft van Emma te houden. Dit laatst werkte al beter, het was Flo welke als mid-mid opereerde en door haar individuele klasse met 2 fantastische schoten het net liet krullen. Een einduitslag van 3 – 3 is een terechte uitslag over 90 minuten.

Voetballende haalde we niet het niveau wat we gewend zijn, dit moet de aankomende trainingen worden aangepakt, we gaan vaker mee in het spelletje van een tegenstander welke flipperkast voetbal speelt. Dit komt ons spel helaas nooit  ten goede. De laatste 2 wedstrijden verwacht ik dit overigens niet omdat we betere tegenstanders ontmoeten. Streefkerk is volgende week aan de beurt, de huidige nummer 3. Het tijdstip… 09:45, ja..kwart voor tien in Streefkerk !!!! De laatste wedstrijd is dan tegen thuis tegen Haarsteeg, welke volgende week officieel kampioen kan worden thuis tegen SC Well. Dat is dus het moment dat we hun de eerste nederlaag kunnen bezorgen.