Na de nederlaag tegen SC Emma stond de tweede bekerwedstrijd op het programma. De tegenstander Heerjansdam, jajaja en niet IFC zoals heel veel mensen dacht te hebben gelezen in het vorige verslag. IFC had overigens met 3 – 0 gewonnen van Heerjansdam dus om een ronde verder te komen zouden de bezoekers in ieder geval moeten winnen van onze MO19.

Een keepersprobleem is er eigenlijk niet want tot nog toe wijzen we er gewoon eentje aan, ditmaal wederom Sterre maar deze wist er net als vorige wedstrijd weer slim onderuit te komen zodat Mdine de handschoenen aan trok en het doel zou verdedigen. Buiten de vaste crew met afwezige (Isa, Merthe en Sara) was ook Manon er vandaag niet bij.. blijkbaar is een week survivallen in de Ardennen met school belangrijker dan in je korte broek.. in de regen .. op het kunstgras te rennen!

Aan Patrick de eer om deze wedstrijd in goede banen te leiden en stond keurig om 19:15 klaar in de middencirkel. De laatste doeltjes aan de kant en we we konden beginnen. Heerjansdam de aftrap, maar binnen de 4 seconde was de bal alweer veroverd en kon de eerste aanval direct beginnen. Bij vlagen werd er net als tegen Emma goed gecombineerd en ontbrak het aan de eindpass, schot en/of actie binnen de 16 meter om de kansjes eens af te ronden. De Tonnen waren het alweer met elkaar eens .. als wij de bovenliggende partij zijn en het spelletje moeten maken, is er minder ruimte om onze snelle spitsen weg te sturen, dan wordt het breien en combineren. Na 9 minuten was het Yasmin welke op een steekbal van Lotte S. wat ver naar de buitenkant in de 16 werd gestuurd en zo waar 1 op 1 met de keepster kwam te staan, vanaf de kant brulde ik al binnenkant  links en schieten … maar ejh .. we doen het gewoon buitenkans rechts … waarom makkelijk doen. De verdiende 1 – 0 was een feit.

Inmiddels zit ik weer in een wak of noem het een “writersblock” .. gaan we elk doelpunt, elke kans, elke actie beschrijven of … ik wilde het maar niet doen, anders wordt het een heeeeel lang verhaal.  De uit eindslag 8 – 1 voor de goeiste ! In de eerste helft volgde ook de 2 – 0 door Amber  en de 3 – 0 door Anouk, vanuit een stift/lob/voorzet van Lotte S, de bal op de borst aangenomen en het doel in gewerkt. Ook lekker Anouk, trainen we elke week op kopballen … doe jij het ook weer op de makkelijkste manier !!!

Ow .. vergeten we Eline bijna, die kwam er 22 minuten in, kegelde in het eerste beste duel haar tegenstander omver, 2 minuten later dacht ze ook nog even een bal zo ongeveer te vangen net buiten het strafschopgebied .. kortom ouderwets. De vrije trap, muurtje , druk in de 16, maar de vrije trap vloog dan ook verschrikkelijk mooi de verre bovenhoek in. Mdine, welke 10 zou hebben gescoord … volledig kansloos. 3 – 1  en op naar de thee .. ranja, in ieder geval iets wat vochtig zou zijn, want regen hebben we bijna niet gezien. In de kleedkamer, eenmaal gewaarschuwd voor overschatting, maar dat hadden alle meiden zelf al door, ondanks dat het allemaal redelijk makkelijk ging eiste we dat ook in de tweede helft gevoetbald zou worden.

Zo geschiedde het, in sneltreinvaart de doelpunten in de juiste volgorde Tessa ( lekker opgelet Iris, klagen dat je dochter nooit ziet scoren, dat lukt ook niet als je aan de koffie in de kantine zit!) , Yasmin, Maartje, Lotte van B en de laatste van Florine. Nu stond de teller op 8. Het was overigens de eerste voor Maartje, zeer beheerst en fraai afgerond door de bal de bal langs de keepster te schuiven. Je zou zeggen dat er nu “groei” in zit, maar dat zou dan weer erg flauw zijn 😉

Aanstaande zaterdag om 14:30 thuis tegen IFC, ja nu echt !

De verwachting is dat we gewoon op het hoofdveld spelen, en de zaterdag 1 van Richard Smaal  vermoedelijk wordt verwezen naar het kunstgras. Zeker voor het thuispubliek welke voor de doelpunten komt. Inmiddels zijn er gemiddeld 8,5 doelpunten te bewonderen bij elke wedstrijd van onze  meiden van MO19, dus verwacht we U ook aanstaande zaterdag !

Daar Sara voorlopig nog wel even in de lappenmand zit hebben we dus ook elke week zo ongeveer 86 minuten aan filmpjes .. hieronder het doelpunt van Anouk !