De meiden van MO19 zitten in de “flow”, inmiddels 3 maal op rij gewonnen, met stuk voor stuk leuke wedstrijden met terecht uitslagen in het
voordeel van onze meiden. Tevens een mooie beloning van inzet op het trainingsveld, waar de opkomst prima te noemen is, en nog wekelijks nog aangevuld met nieuwe talenten, zo zijn Angela (Dames 1), Amber en Dominique sinds kort ook te bewonderen op de trainingsavonden.

De wedstrijd tegen de MO19 van vv Molenschot werd vooraf ingeschat op als “niet al te spannend”, bij aankomst in de kleine maar leuke kantine was deze dan ook direct tot aan de nok aan toe gevuld, 16 meiden, klauwtje ouders erbij waren er getuigen van dat de lijnen op het hoofdveld keurig werden gekrijt.

De ziekenboeg van deze week met Isa, Merthe, Mdine, Lotte S en Savanna levert allemaal geen probleem op. Met de grote selectie en gelijkwaardige meiden waarop we nog steeds met 4 wissels konden aantreden. Diaz vandaag wederom om het doel.

Na de aftrap was al snel duidelijk dat Molenschot niet te onderschatten was, sterker nog het was een leuk voetballende ploeg, met een paar meiden met een goeie trap in de benen hadden. Zo zag Diaz een schot via de lat net over gaan, aan de andere kant werd Lotte van B. met een steekbal diep gestuurd, en veel sneller op de eerste meters, mocht ze alleen op de keeper af gaan, en schoof de bal keurig tussen de benen van de keepster in de touwen. Een 0 – 1 voorsprong, direct 3 wissels, zodat we een volledige nieuwe linkerkant hadden was weer even wennen, maar de wisselingen werden eigenlijk direct opgepakt en het spel was zoals de minuten daarvoor, het golfde over een weer. Diaz die tot 3 maal achter elkaar voortreffelijke reddingen moest verrichten. Aan de andere kant ook kansen voor Dubbeldam, Yasmin welke haar inzet op de paal zag belanden, kansen uit corners van Florine en Jaimy mochten de voorsprong ook niet vergroten.

In de rust, de volgende groep wissels aangekondigd, kleine verbeterpunten aangegeven maar verders het advies om het vertoonde spel voor te zetten. Er werd wederom leuk gevoetbald, met veel passie en strijd, in de omschakeling mocht het allemaal wat beter, zo gaf Manon dat ook aan, daar zij vaak tegen 2 man stond, mede door het goede inschuiven van de tegenstander.

De tweede helft Eline als mandekker op de snelle spits van de tegenstander gezet, uit ervaring weten we al 3 jaar dat je daar dan ook geen last meer van hebt.
Zo was het ook, want in de tweede helft was de angel uit de aanval, was het conditie, de wissels .. of de verdienste van onze meiden welke er een tandje bij deden. Het gevolg, dat de eerste 25 minuten na de rust volledig onder controle waren, Yasmin schoot de 0 – 2 binnen, prima van buiten naar binnen gekomen, en uithalen, klasse !
Kansen volgde, Linsey Lotte van B. en Sara miste wat grote kansen, het was echter Yasmin welke de ook de 0 – 3 op gelijke wijze als haar eerste wist binnen te schieten, 0 – 3. De wedstrijd was gespeeld de tegenstander leeg gespeeld.
Op een uittrap van Diaz, welke door de tegenstander werd onderschept en van 30 meter op de goal werd geschoten, belandde net onder de lat in het doel, 1 – 3 echter geen reden tot paniek, Manon naar de kant gehaald om te sparen voor volgende week, en Samm in de spits en uit voetballen die pot.
Op een voorzet vanaf de zijkant, kwam Eline weer uitstekend voor haar mannetje, en kreeg de bal tegen haar borst aan welke zij met haar armen beschermde. Daar ik deze situaties vaak voorbij zie komen en er eigenlijk nooit voor een handsbal wordt gefloten, kregen we nu een penalty tegen. Er waren weinig tot geen protesten, de overwinning kon eigenlijk niet meer ontglippen. De penalty werd overtuigend genomen, zo overtuigend dat de vingers van Diaz geen eens de bal konden aanraken, deze werd namelijk 32 meter hoog over geschoten, waardoor er op de nabijgelegen vliegbasis Gilze-Rijen meer problemen had met deze bal dan wij.

Goede pot voetbal, weer 3 punten, leuke tegenstander, kortom geslaagde zaterdag. Gezien de vele foto`s vanaf het foute festival in Gorinchem hadden de meiden nog energie over.
Op naar de wedstrijd van Zaterdag, het hoger geklasseerde Gilze komt op bezoek.