Dubbeldam MO19 – Streefkerk MO19

Na twee speelrondes welke beide in winst werden omgezet staan we als enige nog met de volle winst bovenaan. Dat geeft wat extra druk op de wedstrijd, met in het achterhoofd dat de we nog wat dames missen. De ziekenboeg met Isa, Jaimy werd vorige week aangevuld met Sam. Daarnaast zijn de 3 Amigo`s, Flo, Kyara en Sara,  een weekje naar op “schoolreis” naar Barcelona en was Samm ook nog een weekend weg, 11 meiden dus op papier. De jarige Noa en Lieke bereid gevonden om ook aan te schuiven wat hun debuut betekende bij MO19!

De wedstrijd was gepland op het kunstgras, deze konden we op de valreep verplaatsen naar het F veld, echt gras! Patrick de Rover stond als official gepland om de wedstrijd te leiden, en floot precies om 12:30 af voor de aftrap. Streefkerk wat gezien de uitslagen van de vorige wedstrijden, geen punt gepakt maar  had een leuk elftal, maar dat weerhield onze meiden niet om te domineren. Achterin de tegenstander uitschakelen en rustig opbouwen, wat redelijk goed verliep. De eerste grote kans liet echter een minuut of 15 op zich wachten, voorzet van Lotte van B strak voorgegeven, had Linsey voor in het inlopen, maar de timing kwam niet helemaal uit zodat ze de bal volledig miste. Ik zag wel een déjà vu naar vorige week, waarbij we weer op de helft van de tegenstander speelde, weinig tot geen kansen weg gaven maar we het steeds maar niet kunnen bekronen met een doelpunt. Halverwege de eerste helft Noa als pure linkspoot in het veld gebracht als rechtshalf, nood breekt wetten. Yasmin die de rol van Flo perfect overnam als laatste vrouw straalde aan alle kanten zelfvertrouwen uit, met de uitstekend voetballende Tessa voor zich wonnen elk duel. Ik heb ook geen kans gezien voor de gasten waarvan ik enigszins dacht dat zij het onze Lotte S. moeilijk konden maken.

Vlak voor de rust wist de trainer van de tegenpartij nog wat woorden toe te werpen richting het adres van Patrick. Totaal overbodig want zoals inmiddels wel bekend fluit hij altijd correct, maar doordat het “gezeik” maar door bleef gaan, werd de trainer weggestuurd.

Na de 0 – 0 ruststand zaten we nog steeds met een dubbel gevoel, voetballend beter, geen kansen weggegeven maar ook nog niet gescoord. Tussendoor hadden de trainer en scheids het weer bijgelegd en werd begonnen aan de tweede helft. Lieke als linkshalf ingezet waarop Noa nog steeds aan de rechterkant haar kunsten kon vertonen, vreemde keuze maar tactisch gezien zeer sterk van Ton en Ton 😉

De hardwerkende Linsey ,Lotte van B en Merthe waren ongelukkig met de afronding, Manon welke zoals elke week de meeste meters op het veld maakte wist ook het net niet te vinden. Zo`n 18 minuten voor tijd was het zover, Noa vanaf de rechterkant sneed iets naar binnen en eindigde de op hoek van de 16 meter lijn, zag geen aanspeelpunt in de 16 en bedacht zich geen moment, met binnenkant links schoot zei de bal hoog in de meeste verre hoek!

Het verlossende doelpunt was er, en wel door de net 14 jaar geworden Noa, wat een debuut! Eindelijk, ging Streefkerk wat meer vooruit voetballen, tot blijdschap van Lotte S, welke als keepster de eerste helft zeer weinig te doen had, kon nu een doorgebroken speelster de baas af te zijn, door met een sliding de bal met de voeten naar de zijkant te werken.

Er ontstond meer ruimte aan de andere kant, Lieke wist daar als meeste gebruik van de te maken , en als half een aantal keren opdook op de achterlijn. De grootste kan vlak voor tijd was identiek als de eerste kans voor ons, strak over de grond voorgegeven, maar ook de spits van Streefkerk, mist de bal. De 90 minuten zaten erop en de 3 punten blijven op de schenkeldijk, inmiddels na 3 wedstrijden gespeeld te hebben staan we boven verwachten nog steeds bovenaan. Volgende week Sleeuwijk, welke na het gelijkspel tegen NOAD en Papendrecht hun eerste wedstrijd hebben gewonnen tegen IFC.

Inmiddels zijn zij de psychologische oorlogvoering begonnen en wat mij betreft staan zij al met 1 – 0 voor. De aanvangstijd is vervroegd naar 09:00, wat voor de trainers, maar ook voor de meiden aanpassen is.
Er wordt binnenskamers al overwogen om een meldplicht in te stellen zodat de meiden op zeker vroeg op bed liggen en scherp kunnen beginnen aan de aankomende wedstrijd. : )

Mocht overigens het intro plaatje niet genoeg zeggen:  Noa als “man of de match” welke het winnende doelpunt op haar 14de verjaardag wist te scoren bedankt!