De laatste wedstrijd tegen LRC  welke op de 4de plek staat en dat is een plek hoger dan ons, dat belooft dus een leuke pot voetbal te worden.

Eerder deze week hebben we meiden de uitwedstrijd tegen SV Poortugaal voor de Rijnmond Cup een voetbal clinic mogen meemaken. De uitslag van 9 – 1 was zeker geen schande tegen deze 1ste klasser. Daar onze meiden overigens zeer goed partij gave, met name de eerste helft,3-1 ruststand waarbij we het af en toe nog moeilijk konden maken. Zelfs met de versterking van Selina en Michelle konden we de uitslag niet beïnvloeden. Dat laatste is echter niet helemaal waar want Michelle stond een verschrikkelijk goede wedstrijd te keepen, waar ze op zeker een kans of 15 wist te voorkomen en ons meerdere malen moest en wist redden van een nog grotere afstraffing.

Afgelopen woensdag hebben Florine, Merthe, Lotte van B en Samm de Dames 1 nog van een grote(re) verliespartij weerhouden. Helaas is de uitslag niet helemaal blijven hangen maar alleen dat Samm een waanzinnige panna in huis heeft, Florine  dat ook kan en Lotte van B. ook kan keepen blijft in mijn geheugen vast zitten.

Zaterdagmiddag, op het koude F-Veld was het gehele team compleet. Isa en Mdine beide geblesseerd maar wel aanwezig langs de lijn, klasse met die kou!!. Dat betekende 5 wissels, wat met deze kou tot een hoop gemopper zou leiden, gezien we maar drie warme kleedjes bij ons hadden. Michelle was wederom bereid om ons doel te verdedigen, wat een genot om dit talent te zien keepen, dank hiervoor!

Daar Ton H. als scheidsrechter aan de bak moest, welke overigens net als Paul H. ook een grensrechter zou negeren bleek achteraf. :- )  Samm zou het vlaggen voor haar rekening nemen tot ze haar speelminuten zou maken, Ron pakte later het stokje over. Het fluitsignaal klonk overigens een minuut of 15 later, LRC had zat namelijk nog op 4 meiden van een MO15 elftal te wachten. Langs de kant was inmiddels toch een aardig publiek aangeschoven, zag zelfs een dame staan met haar jas open, dus zo koud was het niet.. “of zou der rits kapot gegaan zijn” tijdens de wedstrijd van JO13-1?

De aftrap vond plaats met een redelijk bekende opstelling, en hoewel de tegenstander in mijn ogen tegen viel stonden we de eerste 20 minuten redelijk onder druk, maar dat was meer doordat we niet met de inzet,passie en mentaliteit begonnen zoals we onze betere wedstrijden hebben gespeeld. Enkele gevaarlijk schoten wist Michelle goed te pakken, een cornerbal of een terugspeel bal was ook geen probleem, ze verdedigde haar doel als een tijger. Zoals wel vaker in het voetbal was de 2de aanval van onze meiden dan ook wel raak Lotte S. wist goed vrijgespeeld “prikte” de 1 – 0 binnen alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

De voorsprong werd tot in de rust vastgehouden, even op temperatuur komen was dan ook wel nodig voor een ieder, want het zonnetje was inmiddels van het veld waardoor het nu dan ook echt koud was geworden. In het begin van de tweede helft, waarbij we normaal gesproken altijd sterker uit de kleedkamer komen hadden we weer een minuut of 20 helemaal niets te vertellen, en kregen het niet voor elkaar om de bal op het middenveld te veroveren, laat staan de bal in de ploeg te houden. LRC maakte hier goed gebruik van en was feller waardoor de score werd omgebogen naar een 1 – 2 achterstand. Wat noodzakelijk wissels met instructies om het middenveld onder controle te krijgen bracht uitkomst, we werden sterker en leverde nog wat leuke kansen op. Manon welke inmiddels weet wat scoren is, schoot de gelijkmaker binnen 2- 2. Eline als breker op het middenveld erbij gezet, Florine en Tessa welke om beurten door schoven gaf nog meer druk om de achterhoede van LRC. Zo`n 7 minuten voor tijd was het Lotte van B. welke het winnende doelpunt binnen wist te schieten 3 – 2 en drie punten waren in de knip.In een mindere wedstrijd toch de punten binnen halen is normaal gesproken alleen weggelegd voor kampioenen!

Ter afsluiting van het najaarsseizoen 2018 even een korte terugblik en wat bedankjes  vinden wij op zijn plaats!

Het eerste bedankje aan onze shirtsponsor PrimaPaard.nl welke onze meiden voorzien heeft van nieuwe en prachtige tenues !

Na een prima seizoen, hebben we vele goede wedstrijden gezien tegen AchillesVeen, SC Emma, Meerkerk, Noad en Papendrecht om er even wat te noemen. We weten inmiddels dat we redelijk kunnen voetballen, een prima inzet en conditie hebben. We tevens de doelstelling om boven in mee te draaien maar niet te promoveren zeker gehaald met een vierde plek! Dat wordt “weer cashen”voor het trainersduo in de nieuwe contractonderhandelingen voor nieuwe seizoen 2019.

Een super leuk Sinterklaasfeest met een bezoek van “de echte Sint” hoort ook thuis in de “categorie priceless”, dank aan Sint en Pieten voor deze onverwachte en superleuke suprise.

Een gemiddelde trainingsopkomst van 75,12% is prima te noemen (Toetsweken, werk en vriendjes meegerekend). Met een gedeelde eerste plek voor Lotte S. en Yasmine (91,11%) en de nummers 3 tot en met 5 waren Manon, Lotte van B. en Tessa (88,89%) hebben we de de top 5 genoemd voor wat betreft de opkomst. Zoals bijna gebruikelijk hebben we nog een sponsor kunnen vinden voor de eerste plek, uitreiking hiervoor wordt pas in 2019. Zoals het bekende spreekwoord: Wat in de Ton zit verzuurd niet!

Tevens zijn er gastspelers geweest dit seizoen, welke ons een of meerdere malen geholpen hebben, hiervoor willen we Amira, Lieke, Michelle, Noa, Naomi, Savanna en Selina super bedanken voor hun inzet en support om ons te helpen in de tijden dat het nodig was.

Voor allen prettige feestdagen en een super goed uiteinde !

Namens Ton, Ton en Ome Arie!