Inmiddels is het november en als de zon achter de wolken verdwijnt, is het behoorlijk koud. Gelukkig voor alle fans van onze zaterdagploegen was het nog regelmatig zonnig en dan ook direct heerlijk langs de lijn. Onze ploegen hebben stuk voor stuk alles gegeven en hoewel bijna alle resultaten bijzonder goed zijn, heeft ons eerste elftal verloren en dat is jammer.

Drechtstreek 7 – Zaterdag 5 2-6
Waarschijnlijk vanwege wat verjaardag perikelen hebben we geen liveverslag van deze wedstrijd van onze jonge honden tegen onze Papendrechtse vrienden. Met maar liefst 2-6 zijn ze teruggekeerd naar het eiland van Dordrecht en staan ze nu derde in de competitie.

Maar wat valt er de volgende dag in de digitale brievenbus:

Hier dan toch het verslag van Zaterdag vijf net als met het verslag ook te laat bij de wedstrijd maar Dubbeldam is in balbezit en Frank maak de 0-1. Daarna een mooi een tweetje van Joris en Tijn is het 0-2.
Dubbeldam krijg ook nog een vrije trap waar we er achter komen dat de scheids heel hard praat en precies is met de plaats van de bal. Maar het blijf een aardig potje voetbal.
De jarige Dylan en zijn vriend Sander die waren er natuurlijk ook bij en die hadden nog een aardige opmerking: “De keeper van Drechtstreek lijkt wel een vader”
Dan is het in een keer 1-2
Foutje van de “vader” 1-3
In dit deel van de wedstrijd zorgen Valentijn onze nieuwe keeper en Kelvin ervoor dat er niet meer tegen doelpunten vallen.
Net als onze echte verslaggever van Dubbeldam mis ik ook wel eens een deel en zo vallen er nog wat doelpunten.
1-4
2-4
2-5
Dan denk ik de wedstrijd is gespeeld en vertrek met de kids nog even naar de 17-2 die speel bij IFC. Maar gelukkig app Ome Fred de 2-6 door. Mooie eindstand

PVV 4 – VVD 4 1-6
Schrik niet, dit is geen uitzending van uit de serie Zendtijd voor politieke partijen, maar een eerbetoon aan het roemruchte verleden van beide verenigingen die elkaar vandaag bestreden hebben. In 1920 werd v.v. Papendrecht namelijk opgericht als PVV, terwijl v.v. Dubbeldam de eerste jaren van hun bestaan door het leven ging als VVD. Uw verslaggever weet niet of deze wedstrijd ooit op deze manier op een affiche heeft gestaan dus wellicht is dit de eerste keer.
Met maar liefst zes doelpunten, gescoord door Kevin en Dennis Bussen voor de rust en na de rust door Patrick van Leeuwen, Herman Andela, Jeffery Heystek en ook nog een keer Dennis. Net als ons vijfde dus victorie in Papendrecht.

Rijsoord 7 – Zaterdag 3 2-5
Als onze 17-1 met drie punten in de tas huiswaarts gaan, komen de mannen van ons derde elftal net aan bij Rijsoord om voor de tweede keer vandaag de eer van Dubbeldam bij de blauw-witten.
Ook ons derde ging er met de volle buit vandoor, het was niet geheel onverwacht trouwens, omdat Rijsoord met nul punten onderaan staan, maar dan nog moet je de bal wel tegen de touwen schieten.

Groote Lindt 3 – Zaterdag 2 1-1
Vorige week haalde de zaterdagploegen de perfecte score en ook vandaag waren we aardig op weg, maar ons tweede elftal, de nummer drie in de competitie, moest het opnemen tegen de nummer twee en het verschil op de ranglijst zal na deze wedstrijd niet veranderen. Met een bijzonder spannende 1-1 hebben onze mannen het zeker niet slecht gedaan.

Zaterdag 1 – De Fendert 1 1-2
Omdat de Schnorrrrrr bezig is met het verbouwen van zijn nieuwe huis, wat natuurlijk een juweel gaat worden, hebben we een degelijke voorbeschouwing op deze wedstrijd moeten missen en gingen onze mannen vandaag zonder enige voorkennis het veld in. Normaal gezien sta je dan al met 0-1 achter, maar gelukkig hebben we met Aron Simons een geweldige pupil van de week en hebben al onze mannen de pizza met mosselen en ananas overleefd bij Kogelvangers van Ton Schröder junior.
Mocht u afgelopen week een afgetrainde voetballer met een afgrijselijk kerstachtige muts hebben zien rondlopen, lag dit niet aan uw ogen, maar was dit een restant van een groots voetbalfeest in de kantine van onze tegenstander. Op zaterdag 16 maart 2019 zal dit feest gewoon voortgezet worden bij Dubbeldam en noteer deze datum dan ook vast in uw agenda: voetbal kijken bij de Zaterdag 1 gevolgd door een culinaire ramp met veel gezelligheid.

Misschien wel omdat we niet wisten dat de Fendert in 2010 ontstaan is uit een fusie tussen Kaaise Boys en Fijnaartse Sportvereniging hebben we ons vandaag laten verrassen en toen de negentig minuten voorbij waren, stond er 1-2 op het scorebord. Een teleurstellend resultaat natuurlijk, maar omdat in het logo van onze Fijnaartse tegenstander ook de zwart witte strepen van Dubbeldam te zien zijn, gunnen we onze tegenstander van vandaag de punten wel, maar volgende week moet het toch echt even een tandje beter.