De Alblas 17-1 – Dubbeldam 17-1 0-2

Uw verslaggever had vandaag de keuze tussen de twee wereldsteden Eersel (18.723 inwoners) of Alblasserdam (20.002 inwoners), maar eigenlijk was deze keuze niet zo heel erg moeilijk. Een rustig weekend met zo’n tachtig kinderen en enkele overactieve begeleiders of langs de lijn in spanning kijken naar een wedstrijd tegen de angstgegner van onze mannen.
In het najaar mochten we op ons hoofdveld aantreden tegen de Alblasserdamse Mannschaft en wonnen we maar ternauwernood van deze mannen, waarbij de Alblas eigenlijk aanspraak had op minimaal een puntendeling.
Omdat uw verslaggever er niet is, schrijft de onvolprezen Linda enkele woorden op en kunt u ook vandaag gewoon genieten van een verslag van uw favoriete elftal, dat de laatste weken bijzonder goed presteert.
Het is wat lastig om in de buurt van halve, laat staan hele, waarheden te komen vandaag, dus zou het zomaar kunnen zijn dat Petra vandaag geen foto’s gemaakt heeft, maar is de kans groot dat dit wel het geval is geweest. Mocht Petra er vandaag geweest zijn, heeft ze in elk geval een bal uit de bosjes gered, verder was de eerste helft bedroevend, in elk geval van Dubbeldam, maar gelukkig ook van onze tegenstander.
Eigenlijk had de Alblas op voorsprong moeten komen, maar het is Marco die tot twee keer toe weet te redden en er is ook vandaag dus helemaal niets mis met zijn reflexen. Of het tegen de verhoudingen in was, dat weet uw verslaggever niet zeker, maar in elk geval gaan onze mannen met een 0-1 voorsprong rusten, dankzij een doelpunt van Jeroen.

Ergens op de velden staat een bejaardenbankje, maar of iemand van onze supporters hier gebruik van heeft gemaakt, dat blijft voor u verslaggever een groot raadsel. Het spel blijft in elk geval heen en weer gaan en als de Alblas een vrije trap op het randje van de zestien krijgt, zien we de bal gelukkig over het doel heengaan.
Niet veel later delen de fans van de Alblas dezelfde ervaring als Pascal de bal ook net over de dwarsligger heen schiet.
De wedstrijd lijkt naar het einde te sukkelen als Maurice met een mooie ren-actie zichzelf vrijspeelt en de bal voorzet op Jeroen, die de tweede van de wedstrijd binnenschiet.
Na dit doelpunt doet de Alblas verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te maken, maar Marco heeft zich voorgenomen de bal vandaag niet uit het net te vissen en zo blijft de voorsprong van 0-2 keurig intact.
Zowel Maurice als een speler van de Alblas krijgen nog een gele kaart en daarmee is de wedstrijd ten einde.
Het verslag is wat kort vandaag en Linda besluit dan ook haar verslag met de woorden: ‘Het is niet veel, want het was niet veel.’
Maar als je ook slechte wedstrijden weet te winnen, dan ben je lekker bezig als team en vanuit het verre Eersel dan ook een groot compliment voor onze mannen.