Het is een bijzonder weekend voor onze Zondagsenioren; twee van onze elftallen zijn zo slim geweest om dit weekend niet te voetballen, dit om blessures te voorkomen in de aanloop naar het grootste Feest der Feesten.
Langzaam maar zeker zien we onze kantine transformeren van een eenvoudige voetbalkantine tot een waar feestpaleis en de naar verwachting honderden enthousiaste feestvierders staan volgende week zondag om 13:29 trappelend van ongeduld te wachten tot onze Oppercarnavalfeestmaker Gert-Jan Geschiere de deuren van dit heiligdom opent.
Twee van onze elftallen moeten een inhaalwedstrijd spelen en zij spelen in tegenstelling tot een normale zondag als het eerste thuis speelt een uitwedstrijd. Ons zesde speelt gewoon lekker thuis en voor ons eerste begint de competitie.
24 februari 2019 en ons eerste begint aan de competitie?
Dit moet een schrijffout zijn, dit kan niet kloppen, hoor ik u denken.
Helaas, het klopt wel. Alle tellers staan weer op nul en vanaf vandaag gaan de punten pas echt tellen in de competitie waar promotie naar de tweede klasse op het spel staat.

Zondag 6 – Victoria’03 5 6-1
Victoria betekent letterlijk de overwinnaar, maar in de competitie met ons zesde lukt het deze mannen niet al te vaak. Slechts vier keer stapten ze als glorieuze helden van het veld af en twee keer is dit met een gelijkspelletje half gelukt.
Onze mannen van het zesde kennen trouwens geen gelijke spelen, het is de dood of de gladiolen en dat gepiel met de punten delen, daar doen onze mannen niet aan.
Vandaag was weer zo’n dag dat een grote overwinning gevierd mocht worden, met maar liefst 6-1 werden onze gasten teruggestuurd naar Oudenbosch.

Zondag 5
Voorbereiden op het grootse Kindercarnaval

Oranje Blauw ’14 2 – Zondag 4 5-1
De top vier van deze competitie ontlopen elkaar qua punten vrijwel niets en elke wedstrijd tussen teams uit de top van het klassement doen er dan ook toe. Vandaag mocht ons vierde aantreden tegen de nummer vier Oranje Blauw en jammer genoeg werden ze met maar liefst 5-1 van het veld gestuurd. Op de ranglijst staan onze mannen nog derde, maar in verliespunten is het eigenlijk de vierde plek.

Zondag 3
Geen wedstrijd in afwachting van het Feest der Feesten

Zundert 2 – Zondag 2 1-4
Onze mannen mochten vandaag inhalen tegen Zundert, op papier een eenvoudige tegenstander en op het veld hadden onze mannen ook niet al te veel moeite met hun tegenstander. Vlakbij Zundert ligt de abdij Maria Toevlucht waar de twaalf monniken tot 2008 zich bezighielden met veehouderij en overstapten op het brouwen van bier. In 2013 kwam het tweede Nederlandse trappistenbier op de markt, in twee smaken: Zundert 8 en Zundert 10.
Lekker, net als de uitslag trouwens, een mooie 1-4 overwinning waarmee onze mannen weer bovenaan in de competitie staan.

Zondag 1 – Charlois, sv 1 0-1
Op papier lijkt het een tegenstander van stand en vraag je je af uit welk deel van Frankrijk deze mensen toch komen. Als je dan hoort hoe Sjaarloooos uitgesproken wordt, weet je direct dat we hier te maken hebben met Rotterdam-Zuid.
Het is voor beide teams belangrijk om direct goed uit de startblokken te komen en waar Dubbeldam het thuisvoordeel heeft, is Charlois op stoom en weten ze amper wat verliezen is. De wedstrijd die zich op de Schenkeldijk ontrolde, verliep niet geweldig voor onze mannen. Waar Dubbeldam het betere van het spel had en Charlois vooral onder druk zette, was het onze tegenstander die door een doelpunt van Paulo García Mendes winnend van het veld afstapte. Voor Stan waren de druiven zo mogelijk nog zuurder, hij kreeg twee keer geel en haalde derhalve het einde van de wedstrijd niet.
Volgende week gaan we allemaal carnaval vieren en een week later wacht REMO, een ploeg die na speelronde 1 op de allerlaatste plaats staan na een 7-0 verlies tegen Full Speed. Onze mannen kunnen direct revanche nemen tegen een tegenstander die vernoemd moet zijn naar onze keeper van de Zaterdag 1, die zowel als Rumo en als Remco door het leven gaat.