Het seizoen 2018 is begonnen, indeling van de voorjaarscompetitie is bekend en onze meiden van MO17 zijn gepromoveerd naar de 1ste klasse ! Overigens wel in de Brabantse kant, maar misschien is dat wel beter gezien er nog wel eens een vader (we noemen geen namen), verkeerd rijdt bij de van Brienenoordbrug !

De oefenwedstrijd  uit bij RKAVV, wie kent het niet, is de eerste krachtmeting. In het najaar speelde deze meiden in de 1ste klasse, dus op papier al een leuke pot. Leidschendam uit da`s op voorhand al lastig, zeker gezien de navigatie van Marco V. op de toeristische route stond ingesteld, u kent het .. veerpontjes, fietspaden en boswandelingen komt u dan op zeker tegen …maar zoals Marco via Gouda reed zie je wel wat van de omgeving.  🙂

De aftrap was om 12:30 uur en de meiden van MO15-2 speelde op ditzelfde tijdstip het veld naast ons. Gezien er daar wat afmeldingen waren was vooraf al bekend dat wij 3 meiden zouden aanleveren. Gezien onze meiden er altijd zijn, waren we nu ook weer met 16 fitte meiden. Kyara, Sara en Sterre speelde de eerste helft met MO15-2 mee, Samm op het doel, fluitje klonk en de aftrap was genomen, de eerste 12 minuten ging het spel wat op en neer aftastend wat voor tegenstander we hadden. Direct bleek dat het een voetballende ploeg was welke met leuke combinatie voetbal al snel de controle hadden over de wedstrijd, toch waren het onze meiden die Lotte S. in het doelgebied wisten te vinden en direct de 0 – 1 voorsprong wist binnen te schieten.

Dit duurde maar even, de bonkige spits wist Tessa en Yasmin het verschrikkelijk moeilijk te maken in ons eigen centrum, balvast, lichaam gebruiken open draaien en het stond alweer 1 – 1, Samm kansloos. De 2 – 1 viel van een afstand een prima schot en wederom was onze keepster kansloos. Het was eenrichtingsverkeer, onze voorhoede was niet bij machten om de bal lang vast te houden waardoor het middenveld werd overlopen. Onze backs hielde zich overigens prima staande, Manon en Maartje een super pot en eigenlijk geen kansen weggegeven. Na wat skirmishes in het doelgebied en wat reddingen van Samm viel de 3 – 1 alsnog voor we de de kleedkamer in mochten.

Eindelijk rust .. de meiden opgepept, verteld wat goed en fout ging en het halve elftal door elkaar gehusseld doordat Lotte van B. , Tessa en Yasmin naar MO15 gingen waren we direct de middelste as kwijt. Geen troost, Isa zou de 2de helft keepen, Flo als laatste man, Manon ervoor en Linsey als centrale middenvelder, wat zou er mis kunnen gaan?

Na de aftrap, 2 minuten later, ging alles al mis, te ruim gedekt, wederom die bonkige spits kan aannemen, en op de 16 een geheel vrijstaande speler bedienen, welke Flo mocht uitkappen en beheerst af kon ronden 4 – 1. Na wat nette krachttermen vanaf de zijkant, de dames wederom wakker geschud en dat het wel de bedoeling was om te voetballen. Het hielp, je zag aan de instelling van de meiden dat onze tegenstander echt géén doelpunt meer mochten maken, tot er een strakke bal vanaf de rechterkant richting de verre paal werd geschoten, Isa loerde en loerde .. zakte licht door haar knieën en ging met een snoekduik richting de verre hoek om de bal klemvast te pakken, gevaar geweken … helaas.. Manon dacht er een voetje voor te steken, waardoor de bal in ons eigen doel verdween .. prachtige goal overigens, echter wel 5 – 1 voor RKAVV.

Direct wisselen, Samm in de spits, Lotte S. als linkshalf en mid mid omdat Linsey haar handen vol had aan het verdedigende werk, een echte stofzuiger, maar vervolgens ook nog aan de basis van elke aanval stond, het spelletje begon overigens wel te veranderen, meer balbezit, feller opjagen wat meestal balverlies opleverde en we wederom in balbezit kwamen. Na een kansje voor Samm vanaf de 16 net naast geschoten, werd via een hakkie-takkie passeerbeweging van Linsey welke Merthe vond welke Lotte S. wist te vinden, en waarschijnlijk omdat haar vader stond te kijken, en wederom het net wist te vinden. Prima doelpunt 5 – 2 was tevens de einduitslag.

Zeker een leerzame wedstrijd, een aantal leuke dingen gezien en een aantal puntjes welke verbetering nodig hadden, maar daar hebben we samen nog 4 weken de tijd voor.

PS : 17 Februari staat een oefenwedstrijd gepland uit bij SC Emma om 12:00