Woensdagavond was het weer matchday , voetballen in plaats van trainen!  De vriendschappelijke wedstrijd tegen de meiden van RDC MO17-1 stond op het programma, de oefenwedstrijden tegen resp. SC OMC en SC EMMA werden met ruime winst gewonnen.  De ziekenboeg is inmiddels uitgebreid met Merthe, Linsey, Samm, Serena , gezien de griep ons elftal nog steeds in haar greep heeft voor de zekerheid Noa (MO15) met haar 13 jaar maar benaderd omdat er een aantal meiden net uit de griep komen was dit geen overbodige luxe.
Onze meiden hebben me overigens een keer of 7 gevraagd of het echt MO17-1 was, daar zij in de najaarscompetitie als nummer 2 zijn geëindigd in de hoofdklasse. Uiteraard knikte Ton en Ton in koor, ja .. laten we maar eens bekijken waar we staan.

Alle ingrediënten voor een leuke pot waren er, ik schat dat het rond het vriespunt was, maar de grasmat zag er perfect uit. Zoals wij de top trainers vaak op TV horen zeggen gaan we uit van onze eigen kracht, dus aanpassingen in de opstellingen waren er nauwelijks, met als kanttekening dat Sara de keepershandschoenen aan had.

Direct na de aftrap werd het krachtsverschil zichtbaar, RCD vol op in de aanval, wisten elkaar prima te vinden met combinatie voetbal. We stonden dus direct onder druk. Daar RCD erg fel was op de bal, was het even omschakelen voor onze meiden, duwtje, sliding, flinke en felle duels zag ik voorbij komen. Normaal gesproken zijn wij de bovenliggende partij. Daar onze meiden iets goed te maken hadden na het kwartiertje van vorige week  stond het complete elftal er dan ook vanaf de eerste minuut, Maartje, Kyara  en Tessa hadden haar handen vol, maar wonnen de meeste duels. Toch was het vanuit een corner dat de bal in ons doelgebied belanden en middels soort van scrum op de doellijn werd deze binnen gewerkt door RCD , Sara kansloos ( 1 – 0). Daar RCD in hoog tempo door bleef gaan en ook vol op mee werkten aan dit hoge tempo, inworpen werden ook door ons supersnel hervat wat dan ook weer niet in ons voordeel werkte.  Later belandde een weggewerkte bal van Flo via een been direct voor de voet van een tegenstander welke ook de 2 – 0 binnenschoot. Sara stond overigens wel haar mannetje en heeft met regelmaat een schot en of een voorzet onderschept. Af en toe hilarisch, daar ze het gewoon voetballend probeerde op te lossen… waarom je handen gebruiken als je aan de opbouw kan staan met je voeten. Het grote probleem van de eerste helft werd veroorzaakt doordat het middenveld de achterhoede kwam ondersteunen en hier bleven hangen. Vervolgens  kwamen we niet van onze eigen helft en werd  de voorhoede niet bereikt, waardoor de druk ook niet af nam.

Inmiddels Noa als linksback ingebracht, tegen, wat mij betreft de beste speelster van het veld, de rechtsbuiten van RCD, supersnel, zonder en met de bal. De 3 – 0 kwam ook vanaf een voorzet van haar welke zoals de 1 – 0 in het doelgebied viel en via 7 benen alsnog via de voet van een tegenstander in het net belandde. Geluk, pech .. ik denk nog steeds de klasse om op het juiste moment daar te staan.

Rust, gezien de temperatuur was dit wel lekker, in de portable cabin, welke keurig betimmerd waren en de verwarming lekker hoog leek het wel een Finse sauna. Ik hoorde Barbera langs de lijn al voorstellen om Glühwein te serveren , maar onder het motto NIX onder de 18, bleef het ranja : ))

De tweede helft met een kleine omzetting, omgeschakeld naar 4 – 4 – 2 bracht direct al zichtbaar resultaat Lotte van B en Manon claimde het middenveld, de stevige duels waren nu voor Dubbeldam, wat rust, balbezit en kansen opleverde. Erja werd gelanceerd en alsof ze geen een blessure wist ze in de versnelling Lotte S. te vinden welke met haar verkeerde been alsnog een schot wist te lossen op het doel.

Het was echter RCD welke de 4 -0 middels een afstandsschot werd binnen geschoten. Toch gingen er geen kopjes hangen, de vleugels speelsters van RCD zaten volledig in de handtas van Maartje en Noa, sterker nog Flo verscheen als laatste man met regelmaat voor de verdediging, en werd na haar slalom voorbij de vierde van achteren aangetikt. De overigens perfect fluitende aspirant scheidsrechter Jeroen had de overtreding niet gezien. : )

Ondanks de achterstand was de tweede helft leuk om naar te kijken, gelijk opgaand met nog wat kleine kansjes voor ons hadden we misschien de eer kunnen redden. Tuurlijk was het een perfecte oefenwedstrijd, de meiden hebben meer gelopen dan op een training, ik zag aan bij meerdere erg rode wangetjes, wat niet van de kou was.  De waterzak was vandaag uiteraard weer van de partij maar gelukkig niet nodig, daar er al een laagje ijs op het water stond  : (

Meiden, ondanks een 4 – 0 nederlaag zijn wij zeer tevreden, als je alles hebt gedaan wat binnen je mogelijkheden ligt, en dat hebben jullie !!!
Is het geen schade om een keer een potje te verliezen.

Nogmaals willen we Noa bedankt voor haar aanwezigheid, erg leuk om te zien dat je je moeiteloos kunt aanpassen aan het niveau en krachtsverschil.

Zaterdag is de aftrap van de competitie en treffen we DSE thuis om 14:30, voor de ouders, opas en omas, vrienden en overige supporters welke komen kijken, volg de roze bordjes langs de weg tot aan de schenkeldijk! Zorg dat U op tijd bent, want de zit plaatsen zijn beperkt !