Nederlanders denken soms dat zij het gevecht tegen de elementen en het water altijd kunnen winnen, maar de waarheid is natuurlijk anders. Hoewel we als mens veel kunnen, is de natuur altijd sterker en als het een paar dagen achter elkaar regent en er ook nog eens wat wind bijkomt, zijn onze windschermen op het kunstgras gesneuveld en de grasvelden onbespeelbaar.
Zo zijn er vandaag bij Dubbeldam maar vier wedstrijden, waaronder de wedstrijd van ons eerste tegen de kanjers van Kogelvangers, de wedstrijd die eigenlijk pas begint in de derde helft.
Verder is er vooral sprake van veel afgelastingen en hebben ook onze seniorenelftallen hier bij uitwedstrijden last van. Zo heeft Rijsoord de wedstrijd van hun negende tegen ons vijfde af moeten gelasten en zag ook Seolto het niet zitten om hun tweede tegen ons derde te laten spelen.
Toch zijn nog drie wedstrijden wel doorgegaan en we gaan maar snel eens kijken naar de resultaten van onze manschappen tegen hun respectievelijke tegenstanders.

Zaterdag 5
Wind en regen.

Rijsoord 5 – Zaterdag 4 7-1
De nummer vier tegen de nummer vijf staat vandaag op het programma, laat nu op voorhand het vijfde vierde staan en het vijfde vierde. Wat ons vierde ook tegen hun vijfde doet vandaag, de plaatsen zullen niet anders worden, omdat Dubbeldam ondanks een mooie klassering een negatief doelsaldo heeft.
Bij winst kan dat laatste smetje uitgepoetst worden en naderen onze mannen de top drie, bij verlies zou Oranje Wit ons zomaar eens voorbij kunnen gaan, dus er staat veel op het spel.
Het begin is veelbelovend en Dubbeldam komt dan ook met 0-1 voor en op dat moment is het doelsaldo precies nul, maar na afloop van de wedstrijd staat de teller op min zeven, we kunnen dus wel zeggen dat het een beetje tegenviel vandaag en als kers op de taart is Oranje Wit onze mannen gepasseerd op de ranglijst. Gelukkig treffen ze volgende week DFC, de nummer drie van de competitie, dat moet een makkie worden.

Zaterdag 3
Regen en wind.

WHS 2 – Zaterdag 2 1-1
Ooit opgericht als ‘Houdt Dapper Stand’, maar een jaar na oprichting omgedoopt tot ‘Wij Houden Stand’ verdedigt WHS de kleuren van St. Annaland op Tholen. Een Zeeuwse uitwedstrijd derhalve met echt Zeeuws weer: veel regen en nog meer harde wind, waarbij de uitkomst van deze wedstrijd nog ongewisser is dan de keuzes die de gemeente Dordrecht al dan niet weet te maken.
Uiteindelijk blijven onze mannen steken op een gelijkspel, waarmee ze nipt op de tweede plek blijven staan, achter Internos, maar voor ASWH.

Zaterdag 1 – Kogelvangers 1 3-0
Voor de derde helft van vanmiddag moet er eerst nog even gevoetbald worden en dat allemaal op ons kunstgrasveld dat er wat vreemd uitziet nu alle omheiningen omgewaaid zijn. Op papier zou deze wedstrijd gewonnen moeten worden, maar zoals we al eerder gezien hebben, zijn de onderlinge verschillen niet heel groot en kunnen onze mannen niet alleen door de wind, maar ook door hun tegenstander verrast kunnen worden.
In de Stem van Dordt staat een lyrisch verslag over onze mannen en we maken ons er vandaag dan maar gemakkelijk vanaf. Een briljante overwinning en een stuk in de krant om je vingers bij af te likken: