Oranje Wit 10-5 Dubbeldam 10-1 4-7

Het is woensdag 24 april als onze 10-1 bij Oranje Wit moet aantreden tegen de 10-5 in de halve finale van de KNVB-beker. Normaal gesproken zouden we geen woorden vuil maken aan een wedstrijd tussen een 10-1 elftal en een 10-5 elftal, maar het is onze tegenstander als echte cupfighters gelukt om de halve finale te halen, dus waarom zouden ze niet zomaar kunnen winnen van onze mannen?
Het is de tweede wedstrijd in korte tijd tegen dit elftal en in de competitie hebben we nog maar kort geleden ternauwernood met 4-4 gelijkgespeeld, terwijl we twee minuten voor tijd nog met 2-4 achterstonden. Niet alleen stond de bekerfinale op het spel, ook waren onze tegenstanders op revanche uit en het was op voorhand dan ook een wedstrijd waar veel spanning op stond.
Gelukkig hebben onze kleine helden Max Bresser als trainer en hij laat zich niet snel gek maken. Bij de Zondag 1 is hij gewend om onder grote druk te presteren en het was vooral zaak om zijn mannen goed neer te zetten.

Het tactisch plan werkte geweldig, onze mannen stonden al heel snel op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Dani met een assist van Viggo, nogmaals Dani met een assist van Kayne en Koen uit een corner.
Nadat Oranje Wit de 1-3 had gescoord, was het Viggo die het geen spannende wedstrijd wilde maken. Hij pakte de bal af en schoot met een prachtig afstandsschot de 1-4 binnen. Even daarna was het Rayan die de bal op Dani gaf en Dani scoorde zijn hattrick.
Met een 5-1 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar het strijdplan van Oranje Wit was heel eenvoudig, ze lieten hun twee spitsen de hele wedstrijd staan om de drie middenvelders achter hen vaak te wisselen. Zo hoopten ze de duels op het middenveld te winnen en hun scorende spitsen in stelling te brengen. Even leek dit goed te werken en na twee doelpunten stond het niet alleen 3-5, maar was de spanning ook weer helemaal terug in de wedstrijd.
Onze mannen waren echter gebrand op de overwinning, ze wilden per se de finale in Sleeuwijk spelen op 1 juni a.s. Het was Dani, die niet voor eigen succes ging, maar de bal afgaf aan Koen die de 3-6 liet aantekenen. Als Kayne dan ook nog eens Rayan in stelling bracht en zo voor de 3-7 voorsprong zorgde, was de wedstrijd wel gespeeld.
Oranje Wit mocht nog één keer scoren, maar toen was het ook echt wel gedaan. In totaal elf doelpunten en een eindstand van 4-7; een heerlijke wedstrijd derhalve en voldoende aanleiding voor opa Rik om de mannen te trakteren op een heerlijk snoepje. Het is dan ook alleen maar logisch dat we onze mannen op de foto’s lekker aan de bar zien staan.
Het duurt nog even, maar onze mannen hebben het gered en ze staan in de finale van de KNVB beker. Dit is op zich al een geweldige prestatie, maar nu onze mannen de beker al kunnen ruiken, willen ze deze natuurlijk mee naar Dubbeldam nemen. We kijken nu al uit naar 1 juni a.s.