Dubbeldam 15-1 DESK 15-1 4-2

Uw verslaggever is vandaag keurig op tijd bij Dubbeldam voor zijn wedstrijd van de 17-1 tegen Sleeuwijk. Als hij na een klein uurtje weer bijgepraat is over zijn lievelingshondje Bobby loopt hij met Dylan, Jolanda en Martin naar het kunstgrasveld. Ze hebben een perfect plaatsje gevonden met zowel de wind als de zon in de rug om er dan achter te komen dat tegenstander Sleeuwijk naar eigen zeggen gisterenavond al afgezegd heeft bij de KNVB.
Het is op zich al bijzonder dat je vrijdagavond bedenkt om je terug te trekken en nog vreemder om niet even netjes te mailen of appen naar je tegenstander. Misschien hebben we dit gemist, want de scheidsrechter van de 15-1 heeft tot twee keer toe gebeld met onze vereniging om geen gehoor te krijgen. Deze wat oudere, waarschijnlijk Brabantse, leidsman besloot daarop maar naar Dubbeldam af te reizen. Eenmaal daar aangekomen werd hem gezegd dat hij een wedstrijd op ons hoofdveld mocht fluiten, wat een geheel andere bleek te zijn als hij eigenlijk verwacht had, maar hij blij en wij geholpen.

De wedstrijd die op het hoofdveld wordt gespeeld is trouwens die tussen onze 15-1 en Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel, ook wel bekend als DESK, ooit opgericht door vijftien oud-kostschooljongens en destijds spelend op een terrein dat later is ingepikt door de grote buurman de Efteling.
DESK is ongeveer net zo groot als Dubbeldam en het verschil op de ranglijst is maar drie plaatsen. Waar Dubbeldam de trotse koploper is, staat DEKS vierde, maar het verschil is voor deze wedstrijd al zeven punten.
In de eerste helft is van dit verschil werkelijk helemaal niets te merken. Misschien dat onze mannen denken dat ze een derde helft tegen Xerxes spelen en dan is een 0-1 achterstand bij rust een bijzonder knappe prestatie. Om de mannen scherp te houden, hadden onze trainers Davey en Jordy bedacht dat het leuk was om tegen een heel sterke tegenstander te oefenen, maar of 0-8 nu zo lekker voelt, dat is maar de vraag.
Deze nederlaag is alweer een week geleden en ja, het waait op het veld en vaak een beetje tegen, maar dan nog mag je best wel voetballen. Onze mannen lieten zich amper zien en het leek eigenlijk helemaal nergens op.
In de rust zit uw verslaggever in de commissiekamer als de twee jonge honden Davey en Jordy ook binnen komen lopen. Het is ongewoon, normaal gesproken blijven trainers bij hun team in de rust, maar deze twee toptrainers in de dop hebben besloten om de volgende woorden bij hun herkauwende mannen achter te laten: strijd, passie en over de grond voetballen.
Vlak voordat ze het veld oplopen, peppen onze trainers hun manschappen op en zorgen ze door een slimme wissel voor een sterker middenveld.

Dit lijkt hen een beter methode dan een kwartier lang uitleggen wat er allemaal niet goed gegaan is in de eerste helft en al snel in de tweede helft is duidelijk dat deze tactiek meer dan voortreffelijk is. Het Xerxex-complex is afgeschud, vrijwel alle duels worden gewonnen en als de bal regelmatig in de buurt of zelfs in de zestien komt, weet iedereen die van dit elftal houdt dat het gewoon een kwestie van tijd is voordat Davey Wesdorp het net zal laten bollen.
Het is dan ook Stijn de Leeuw die de gelijkmaker op zijn conto schrijft, maar door sterk druk zetten van onze mannen is het Davey die de 2-1 laat aantekenen. DESK is nu murw gespeeld, er lukt niet veel meer bij de mannen en de wat onzeker ogende keeper maakt dan ook nog een foutje, waardoor Davey makkelijk zijn tweede kan scoren. En als Davey dan toch bezig is, dan direct maar een hattrick en niet zo maar een, maar eentje die door kenners een zuivere hattrick wordt genoemd.
Dubbeldam laat het daarna een beetje lopen en we lopen nog tegen een tegentreffer aan. De keeper van DESK ontkomt vlak voor tijd nog aan een rode kaart. Buiten de zestien keert hij de bal bewust met zijn handen, maar de verder goede leidende scheidsrechter ziet dat de jongen er zelf van schrikt en besluit het af te doen met geel en ach, de wedstrijd is toch al gespeeld, de punten zijn binnen en de supporters blij.

In de tweede helft heeft onze 15-1 laten zien veel sterker te zijn dan vrijwel alle andere elftallen in deze competitie. Alleen Oranje Wit en op enige afstand ASWH zijn nog concurrenten en vooral het verschil met Oranje Wit is slechts twee puntjes. Het is zaak om de komende maanden het niveau van de tweede vast te houden tot 11 mei als de topper thuis tegen Oranje Wit gespeeld gaat worden. Normaal gezien staat dan de titel op het spel, waarbij opgemerkt wordt dat op 18 mei ook thuis ASWH nog op het menu staat. Het duurt derhalve nog even, maar zet deze datums maar vast in uw agenda. Het worden wedstrijden om van te smullen.