GVV Unitas 17-1 Dubbeldam 17-1 3-1

Voor uw verslaggever staan er vandaag twee wedstrijden in Gorinchem op het programma. De 17-1 speelt tegen het nog ongeslagen Unitas en de 19-2 moet het opnemen tegen GJS. Deze laatste wedstrijd gaat niet door, omdat er een oud-speler van dit elftal bij een verkeersongeluk om het leven is gekomen. De meeste afgrijselijke boodschap die je als ouder kunt krijgen en op het moment dat je dit leest, realiseer je je dat voetbal maar gewoon een spelletje is. We wensen de familie en vrienden heel veel sterkte om dit onvoorstelbare verlies een plekje te geven.

Onze mannen van de 17-1 reizen natuurlijk wel gewoon af naar Gorinchem waar Mike en Max vanwege een blessure niet mee kunnen doen, Gilles als reservespeler is meegegaan en de meegereisde supporters op de hoofdtribune al voor de wedstrijd genieten van het heerlijke nazomerweer.
De tribune is zo gebouwd dat er eenvoudig ballen onder kunnen verdwijnen, maar het is slechts een enkeling gegeven om middels een curieuze slangenmens-act bij deze verdwenen sieraden te komen. Gelukkig hebben wij voor dit soort klusjes Theo bij ons, zodat we keurig alle spullen weer met ons mee naar Dordrecht kunnen nemen.
Bij Unitas zijn ze bezig met gezonde voeding, tenminste daar lijkt het op, omdat vanaf half twee de frituur al dicht is en er ook geen broodjes bal meer te verkrijgen zijn. Gelukkig worden er wel tosti opgewarmd, zodat er in elk geval iets te eten is.
Met oom Fred en onze voormalige grensrechter/trainer Michel op de tribune beginnen we zonder Jolanda en Dylan aan de wedstrijd. Volgens Nordin speelt er bij Unitas een grote, donkere jongen mee, die bij een vorige wedstrijd het verschil maakte. Het moet de nummer 9 van Unitas zijn en hoewel hij inderdaad goed kan voetballen, wordt hij door Ricardo en later Gilles goed aan banden gelegd.

In de eerste minuten valt al snel op dat Unitas net wat beter voetbalt, vooral veel gretiger is in de duels en dat de trainer blijkbaar stemoefeningen moet doen. Later horen we van Kelvin, die met de Zaterdag 5 uit tegen Groote Lindt speelt, dat hij de aanwijzingen van deze man gehoord heeft.
Om het nog wat ingewikkelder te maken, speelt er een Pascal bij Unitas mee en het lijkt er zelfs op dat deze trainer ook Schmitz aanstuurt. Wat we echter ook horen, is dat hij aan één van onze spelers vraagt of het wel gaat na een wat ongelukkige botsing met een speler van Unitas.
Hoewel Unitas meer balbezit heeft, is de eerste echte kans van de wedstrijd voor Dubbeldam. Maurice staat aan de basis van deze aanval en het is Bram die in de zestien tegen de uitkomende keeper aan schiet. Even daarna is het Tobias die de bal verovert, voorzet op Maurice, die het perfect afrondt. Enigszins tegen de verhoudingen in staan we met 0-1 voor.
De spelers van Unitas zetten dit direct recht: na een uitgespeelde aanval duikt de spits van Unitas alleen op voor Marco, die kansloos is. Dan is het weer Bram die voor een nieuwe voorsprong kan zorgen, maar dit keer gaat de bal net over het doel.
Als Dubbeldam het dan niet doet, is het Unitas dat voor de 2-1 zorgt. Op de tribune denken we aan een eigen doelpunt, maar volgens de spelers is het wel degelijk een kopbal van een Unitas speler die de bal binnen kopt.
Dan zien we een zeldzame fout van Nordin, hij raakt als laatste man de bal kwijt en als de aanvaller van Unitas alleen op Marco afkomt, lijkt Nordin zijn fout goed te maken. Met een sliding op de bal vloert hij ook zijn tegenstander en al dan niet terecht, daar zijn de meningen over verdeeld, legt de scheidsrechter de bal op de stip. Volgens Pim heeft Marco geen kans, omdat hij nooit voor de hoek gaat. Omdat de bal door het midden geschoten wordt, heeft onze keeper geluk en weet hij met zijn voet de bal te keren.

Met een ruststand van 2-1 zijn er nog kansen genoeg, maar het lijkt wel of Dubbeldam niet wil winnen. Ze laten hun tegenstander achterin de bal lekker rond spelen. Er wordt geen druk gezet en we krijgen een tegendoelpunt na een ingooi van Dubbeldam. Ingooi, bal kwijt en een geweldig schot in de kruising, dat mag ook gezegd worden. Het staat 3-1 en dan weet iedereen die Dubbeldam een warm hart toedraagt dat de wedstrijd gespeeld is. Het heeft eigenlijk geen zin meer om te kijken en het is gewoon wachten op het einde.
Dat onze mannen op het einde wel druk zetten op de verdediging van Unitas, die dan ook nog eens heel kwetsbaar blijkt te zijn, is slechts een kanttekening in dit verslag. Dubbeldam krijgt diverse corners en ook nog eens een vrije trap op een goede plek. Het heeft natuurlijk helemaal geen enkele zin.
Nog komischer is het feit dat Unitas ook nog denkt te scoren. Van dichtbij schiet een van de spelers van Unitas hard op het doel, Marco redt knap, staat razendsnel op en weet ook het tweede schot te pareren. Lekker gekeept natuurlijk, maar niemand op de tribune had er rekening mee gehouden dat de bal ook echt het doel in zou gaan.

Na afloop zien we de gevreesde aanvaller van Unitas op Marco aflopen. We horen later dat Marco de eerste keeper sinds tijden is, die de nul gehouden heeft tegen deze goede voetballer. Marco krijgt hiervoor de complimenten, maar hoewel Marco zich kranig geweerd heeft, is dit natuurlijk een compliment voor de hele defensie.
Volgende week spelen onze mannen weer thuis en mocht u in willen zetten op een 3-1 overwinning van onze mannen is de uitkering bij elke ingelegde euro op dit moment tien eurocent.