Uw verslaggever is gisteren na een lange voetbaldag vrijwel direct doorgegaan naar de Dordtse Poorten, de gevangenis waar Cor van den Burg werkt. Er was een open avond en de rondleiding van Cor was bijzonder interessant en duurde maar liefst drie uur.
Het verslag van de wedstrijd van onze 17-1 is daarom wat later, maar voor de fans van onze jongens zeker de moeite waard.
Vandaag staat Thompson gelukkig weer in het veld, maar missen we door blessures nog steeds Stijn en Max de Haas. Rond kwart voor een stuurt Michel een berichtje naar Davey, die pas in de loop van de tweede helft kan komen, dat er nog niet gescoord is. Wat Davey niet kan weten, is dat we dan nog niet eens begonnen zijn. Uw verslaggever vraagt om tien over half een nog even aan de scheids of we bijna gaan beginnen en dan heeft de scheids nog geen enkele haast.
Op de vraag of hij wel weet bij welk veld hij moet zijn, antwoordt de scheids dat hij dit luid en duidelijk heeft gehoord. Omdat we weten dat Semaja het uitgelegd heeft, zal het inderdaad luid geweest zijn.

Het veld ligt er op het oog goed bij, maar we zien zeker in de eerste helft veel glijpartijen, daarnaast waait het nog eens hard, zodat het lastig voetballen is. Jordy heeft voor de wedstrijd de mannen duidelijk vertelt wat hij van ze verwacht en hoewel wij als fans natuurlijk niet weten wat er afgesproken is, gaan we ervan uit dat het over inzet, felheid en goed overspelen ging, want dat is wat we zien op het veld.
Hoewel Bavel zonder puntverlies koploper in onze competitie is, zijn ze zeker niet sterker dan onze mannen en als Dubbeldam dit doorheeft, gaat het steeds vrijer voetballen. Even lijkt de 0-1 te vallen, maar volgens onze vlagger Lorenzo is het buitenspel en de scheidsrechter neemt dit vlagsignaal over.
Even later vlagt Lorzenzo weer, zien we dat de scheidsrechter wil fluiten, maar als wij een luidkeels ‘Nee, nee, nee’ van de Bavelse bank horen, blijft het fluitsignaal achterwege en is Marco gelukkig alert.
Voorin zien we een sterk Xander dat het de verdediging van Bavel bijzonder moeilijk maakt, maar deze verdediging staat als een huis en het creëren van kansen is dan ook lastig.
Het is Yorrick die van twintig meter voor het eerst op het doel schiet en even later staat Yorrick aan de basis van de mooiste aanval van de eerste helft: hij passt op Noah, die direct ziet dat Xander opduikt in de zestien en zijn voorzet is net niet goed genoeg. Een vrije trap van Luuk komt even daarna net niet bij Yorrick terecht en zo zijn de kansen voor Dubbeldam.
Vlak voor rust breekt Bavel dan gevaarlijk uit en een hard schot kan door Marco knap naast getikt worden. De eerste helft eindigt met een speler van Bavel die de bal hard tegen zijn hoofd geschoten krijgt door Thompson.

Waar we in de eerst helft recht op een voorsprong hadden, hebben de spelers van Bavel in de rust waarschijnlijk gehoord dat ze met meer passie moeten spelen. Ze komen in elk geval goed uit de startblokken en na een snelle aanval staat een aanvaller van Bavel volledig vrij in de zestien en staat de 0-1 op het scorebord.
Met deze stand komt Davey terug van zijn cursus en het kan niet anders dan dat hij nu al trots is op zijn mannen en vanaf het moment dat hij langs de kant staat, zien we een Dubbeldam dat aanval na aanval opzet, maar zoals we wel vaker zien, wil de bal er gewoonweg niet in. Als Xander alleen voor de keeper opduikt, levert dit slechts een corner op. We zien een pass, die net niet aankomt, Xander die over schiet en nog enkele kansen en kansjes die maar niet in het doel willen belanden.
Dan is het Nordin die vlak voor tijd een voorzet geeft, die zo op het oog aan alles en iedereen voorbijschiet, maar Haris is alert en weet de bal dan eindelijk achter de keeper te krijgen. Het staat 1-1 en dit is gezien het spelbeeld meer dan terecht.
De spelers van Bavel hebben duidelijk de ziekte in, maar er is niet veel tijd meer. Nu pas zien we deze jongens alles geven, maar onze mannen zijn natuurlijk niet van plan om nog een tegendoelpunt de incasseren. Zonder enig probleem houden onze mannen stand en ze trekken met gemak het gelijke spel over de streep.
Net als vorige week hebben we een hard werkend elftal gezien, waar iedereen voor elkaar wilde werken en waarmee dus weer een mooi resultaat is gehaald. Dubbeldam staat nu op een achtste plaats, maar er volgen nu wedstrijden tegen teams die onder of net boven ons staan. Met deze inzet moeten er dan ook veel punten gepakt kunnen worden. We gaan het volgende week al zien tegen Baronie.