Dubbeldam 19-1  Theole 19-1  0-2

Theole is het enige elftal dat nog enigszins in de buurt van het ongenaakbare ASWH staat en voor deze mannen zijn alleen de drie punten natuurlijk belangrijk. Voor Dubbeldam is het vooral zaak om het achterin goed dicht te houden en hopen dat we nog een kansje krijgen. Jammer genoeg is Youri vandaag geschorst, zodat we voorin wel wat gevaar missen.

Uw verslaggever komt net van Wieldrecht vandaan waar onze 17-1 dankzij een tactische meesterzet van de trainers de wedstrijd naar zich getrokken heeft. Trainer Davey legt geduldig aan uw verslaggever uit wat Jordy en hij voor een strategisch plan hadden uitgedacht, maar iedereen weet dat uw verslaggever misschien aardig kan schrijven, maar totaal geen verstand van voetbal heeft.

Dit zinloze gesprek vond trouwens pas plaats na de rust, omdat uw verslaggever even werd opgehouden en derhalve amper iets van de eerste helft gezien heeft. Omdat Ton en Ton hun wedstrijdje al achter de rug hadden, kon Ton van Bezooijen even bij de 19-1 kijken en hij verbaasde zich vooral over het keepertje van vandaag.

‘Waarom heeft dat ventje de bal niet gewoon klem,’ schijnt Ton met gevaar voor eigen leven gezegd te hebben. Dat Ton na de wedstrijd nog vrolijk een biertje kon drinken met andere Ton moet inhouden dat Linda deze opmerking ofwel niet gehoord heeft dan wel een hele goede bui had vandaag.

Maar klem of niet, de kansen die Theole in de eerste helft kreeg, werden niet verzilverd en als uw verslaggever met iedereen die hij bij Dubbeldam kent, heeft bijgepraat, staat hij in de tweede helft langs de lijn, waar Michel ook staat te kijken.

Voor ons rent Brend al vlaggend heen en weer; van Cor van den Burg mogen we gerust opschrijven dat Brend verreweg de allerbeste van het arbitrale trio was en inderdaad lijkt het erop dat hij foutloos vlagt vandaag.

Op het heerlijk bespeelbare hoofdveld blijft Theole het lastig houden, maar duidelijk is wel dat ze beste ploeg op het veld zijn. De druk op Dubbeldam wordt alsmaar groter en eigenlijk is het wachten totdat het eerste tegendoelpunt gaat vallen.

Onze mannen verweren zich dapper, maar Theole weet een razendsnelle aanval perfect af te ronden en zo’n vijf minuten daarna komt één van de spelers van Theole één op één met Marco te staan. Het staat 0-2, maar Dubbeldam recht zijn rug en krijgen nog een redelijke kans op de aansluitingstreffer, maar helaas mag het niet zo zijn.

Even is er sprake van een klein opstootje in het veld, maar al snel zijn de gemoederen gekalmeerd en gelukkig kunnen we gewoon door voetballen. In de tweede helft zien we niet veel kansen, maar is wel duidelijk dat Theole gewoonweg te sterk is voor Dubbeldam, dat zich echter dapper geweerd heeft.