Na een wedstrijdje fluiten en een wedstrijd kijken bij de 17-1 loopt uw verslaggever naar het kunstgras waar even over half drie de wedstrijd van de 19-1 op het programma staat. Terwijl de zon langzaam maar zeker steeds lager gaat staan en de temperaturen zo laag worden, dat schrijven alsmaar moeizamer gaat, lopen de twee elftallen het veld op.
Op papier zijn de twee ploegen gelijkwaardig aan elkaar en het belooft dan ook een mooie pot voetbal te worden. Jammer genoeg heeft de scheidsrechter van dienst zich voorgenomen overal voor te fluiten, zodat het spel te vaak stilligt. Omdat de scheids wel bijna altijd consequent is en hij geen opmerkingen accepteert, blijft het tot het einde een sportieve wedstrijd.

De wedstrijd begint voor onze mannen bijzonder voorspoedig: Owen speelt de bal diep op Wouter, die de bal mooi aanneemt en direct voor de 1-0 zorgt. Het is Papendrecht dat direct de gelijkmaker wil maken, maar gelukkig staat Marco dit in de weg.
In de eerste helft speelt Youri in de spits en de Papendrechtspelers onderkennen het gevaar, hij krijgt bijna geen ruimte en de verdedigers staan zo opgesteld dat hij de bal niet goed voor zijn voet kan krijgen. Volgens uw verslaggever speelt Papendrecht het betere voetbal, maar zijn woorden lijken door Youri direct afgestraft te worden als hij alleen in de zestien opduikt. Zijn schot moet eigenlijk doel treffen, maar de bal gaat voorlangs.
Vrijwel direct daarna krijgt Dubbeldam een makkelijk gegeven penalty tegen en na de 1-1 zet Papendrecht even aan en met een vlammend schot van dichtbij staan onze mannen opeens met 1-2 achter.
In de laatste minuten van de eerste helft is Dubbeldam naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar als de scheidsrechter na een overtreding op Youri een keer niet fluit, krijgt onze aanvaller een gele kaart wegens commentaar op de leiding.

Natuurlijk is er nog niets aan de hand als we de tweede helft beginnen met een 1-2 achterstand, maar te snel komt een van de razendsnelle spitsen alleen op Marco af en staat het 1-3. Dubbeldam moet zichzelf herpakken en het duurt even voordat ze deze klap te boven zijn, maar onze mannen rechten hun rug en dan zien we een levensgrote kans die er niet in mag.
Hierna verhoogt Dubbeldam de druk en zien we kans op kans, maar wat onze mannen ook proberen het doel van Papendrecht blijft schoon. Waar het vooral wachten is op de 2-3, wat de wedstrijd zomaar kan laten kantelen, is Papendrecht in een uitbraak wel direct trefzeker. Het staat nu 1-4, maar ook deze tegentreffer weerhoudt onze mannen niet om de druk verder op te voeren, maar de bal mag er gewoonweg niet in.
Zo eindigt deze wedstrijd in een wat geflatteerde 1-4, waarbij Dubbeldam zeker de kansen had, maar deze onvoldoende wist te verzilveren.