Dubbeldam 9-3 Beesd 9-1M 15-0

Vandaag kan onze 9-3 ongeslagen kampioen worden, maar dan moet er wel van de meiden van Beesd gewonnen worden. De weergoden hebben er alles aan gedaan om dit tegen te gaan, maar ondanks de enorme regenval van de laatste dagen kan er gewoon gevoetbald worden en op een nat veld is het heerlijk om een sliding te maken.

Uw verslaggever is niet helemaal thuis in de namen van de spelers en hij hoopt maar dat er geen spelfouten gemaakt zijn.
De belangrijkste man vandaag is Cas: normaal gesproken is hij verdediger, maar hij heeft een blessure voorgewend om de trainers Sjoerd en Melvin te ondersteunen bij de coaching en zonder Cas zou het vandaag een stuk moeilijker geweest zijn.
In het doel staat Jami met vlak voor hem Arjan, Brandon en Liam.
Op het middenveld staan Isa en Aron; de voorhoede bestaat uit Valentino, Jan en Levy.

Met deze tien kanjers moet het vandaag gebeuren en na de laatste tactische aanwijzingen van Cas gaan onze helden er vanaf de eerst minuut volledig voor, maar pas als onze mascotte Danley langs de lijn gesignaleerd is, fluit Rob voor het begin van de wedstrijd en al heel snel is duidelijk dat de dapper spelende meiden van Beesd het heel moeilijk gaan krijgen vandaag.
De ene aanval van Dubbeldam is nog vloeiender dan de andere en als snel staat het 1-0 na een doelpunt van Aron. Omdat hij wat te laat was, heeft hij van Melvin de opdracht gekregen om minstens twee keer te scoren en zo heeft hij de helft van zijn opdracht al achter de rug.
Dan is het Isa die de tweede laat aantekenen en is de overwinning nu eigenlijk al veilig gesteld. Het is een kwestie van kijken of iedereen een keer kan scoren en als Levy, Valentino en Brandon de bal in het doel schieten, staat het 5-0 met vijf verschillende schutters.
Als het door Levy 6-0 wordt, ziet de keepster van Beesd het even niet meer zitten, maar zij hoeft zich echt niet de schamen: ze staat lekker te keepen en in de tweede helft gaat ze gewoon haar reddingen tellen. Vlak voor rust zien we dan ook weer een prachtige redding van haar.

In de rust krijgt uw verslaggever een prachtig cadeau van de trainers en ouders van de jongere elftallen. Geweldig dit en hartelijk dank hiervoor: lekker hoor.
Na de rust gaan onze helden gewoon verder waar ze mee bezig waren: voetballen, voetballen en scoren. Valentino en Aron scoren de twee volgende doelpunten en vooral Aron zal hier blij mee zijn. Door dit tweede doelpunt mag hij blijven.
Na de derde en de zesde scoort Levy ook de negende en dan zien we weer een redding van de Beesder keeper.
Maar op de verwoestende schoten van Brandon en Jami is ze kansloos en als het 11-0 staat, is het wachten op Levy, maar dan maakt opeens Brandon het twaalfde doelpunt. Eigenlijk kan het niet, maar het is niet anders.
Terwijl de platte kar voor komt rijden en er zowel medailles als bekers klaarstaan voor onze helden gaat Dubbeldam gewoon verder met scoren. Liam, Brandon en nog eens Brandon brengen de score op een mooi 15-0.

In deze competitie, waarin onze jongens en één meisje alleen maar tegen meiden gespeeld hebben, zijn ze glansrijk kampioen geworden.
Een medaille, een beker, met de platte kar door Dubbeldam en een spetterend feest vanavond. Het kan allemaal niet op en het is verdiend. Wat een geweldig seizoen, maar de vraag is hoe het gaat als Cas volgend jaar weer gaat voetballen, dan moeten Sjoerd en Melvin het weer helemaal zelf doen langs de lijn.
Jongens en meid: van harte gefeliciteerd. Wat een geweldige prestatie.