Dubbeldam VR1 – De Fendert VR2 1-3

De eerste drie wedstrijden van deze volledige competitie hebben onze vrouwen maar liefst een sensationeel puntenaantal van vier opgeleverd en dat is een puntje meer dan onze tegenstander van vandaag. De winnaar na deze wedstrijd zal het veld afstappen als een top-3 zevental en de verliezer zal het moeten doen met een plekje in de middenmoot.
Onze Vrouwen nemen vandaag een enorm risico door trainer Davey van Pelt toe te laten langs de lijn; resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, maar de aanwezigheid van Davey levert gemiddeld nul punten op, zodat het op voorhand al bijna een onmogelijke opgave lijkt te worden voor onze dames.

In het eerste kwartier is onze spits van de Zaterdag 1 onze reporter en hij noteert enkele belangwekkende opmerkingen, waaronder het feit dat er sprake is van een aftrap. De Fendert scoort zowel in de tweede als in de vijftiende minuut, maar het is vooral een rommelige wedstrijd, waarin vooral veel tijd wordt verspild aan het halen van de bal op het D-veld of de parkeerplaats. Iedereen die bekend is bij Dubbeldam weet dan wel dat onze dames een behoorlijke trap in huis hebben.
Vooral Tessa K. blijkt over onvermoede talenten te beschikken als een druistig schot van haar bij de kantine belandt en zonder blikken of blozen vraagt ze een pupilletje of hij de bal effe terug ken schoppen.
Leon telt maar liefst 22 willekeurige supporters en hij vermoedt dat de meeste hiervoor rijkelijk betaald zijn. Leon heeft maar voor een kwartiertje geld ontvangen van Savanna en hij verlaat dan ook opgewekt het strijdtoneel, waarbij hij nog bijna een bal op zijn hoofd krijgt, dit zal wel weer over geschoten zijn, is zijn wonderbaarlijke conclusie.
Na het vertrek van Leon scoort De Fendert nog één keer, zodat het aantal tegendoelpunten op drie is uitgekomen. In de rust hebben onze dames ingegrepen, Davey werd als coach ingeruild voor Ton, onder wiens bezielende aanmoedigingen wel punten worden gepakt. Deze opvallende wissel heeft resultaat gehad, want na rust scoorde ook Dubbeldam één keer, waardoor het verlies beperkt bleef tot een bijzonder nette 1-3. Moeten we nog vermelden dat Lotte S. geschoord heeft? Bij deze dan.

Lotte S., onze topscoorder, heeft maar liefst vier dagen sportschool gemist omdat ze ziek is geweest, dit scheelt zomaar drie doelpunten, het verschil tussen winnen en verliezen vandaag. Haar doelpuntje was trouwens wel belangrijk, want zonder doelpunt had ze van Rob en Marika haar verjaardagsfeest niet mogen vieren.
Maartje heeft wel meegedaan, maar niemand heeft haar zien spelen en kenners vertellen dat dit lag aan het formaat van haar directe tegenstander.
Jami was op haar best vandaag, natuurlijk heeft ze de nul niet gehouden, maar ze heeft sensationeel staan keepen.
Sam was net als Jami in topvorm en volgens zeggen heeft ze geen duel verloren.
Rick was als supporter zowel verrast over het hoge niveau van onze dames als over het verbijsterende feit dat Davey geen Dubbeldam-trainingspak aan had. Natuurlijk vroeg Rick zich af hoe dit laatst toch mogelijk was, maar het antwoord is heel eenvoudig: Davey dacht dat het trainingspak ongeluk bracht, inmiddels weten we wel beter…
Wendy sluit af met de opmerking dat Davey na gisteren de Martien van Dubbeldam mag worden genoemd; in een dagje tijd heeft hij net zoveel bier gedronken als Martien gemiddeld in een maand aan wijn achteroverslaat en Davey heeft bijna op het punt gestaan om aan de witte wijn te gaan, zo graag wil hij op Martien lijken.

U merkt het al, het was weer een ouderwetse voetbalmiddag bij onze Vrouwen, waarbij we serieus afsluiten met de opmerking dan onze dames onder leiding van Davey dit jaar serieuzer trainen dan ooit en dat de resultaten echt niet uit de lucht komen vallen. Daarnaast zijn onze vrouwen ingedeeld in een serieuze competitie met veel leuke tegenstanders, dus een bezoekje aan een wedstrijd van onze heldinnen is echt de moeite waard.