Alhoewel de meeste wedstrijden werden afgelast in verband met een overtrekkende lentestorm die al bijna een week duurt, stonden de diehards van Dubbeldam MO11-1 weer paraat vanmorgen. Deze ochtend staat de wedstrijd tegen Be-Ready op het programma. In aanloop naar deze wedstrijd nemen de zorgen van de trainers meer en meer toe.
Onze stoere dames vallen dit seizoen ten prooi aan allerlei blessures en het woord rust kennen ze niet. Door ziekte en blessureleed missen we vandaag ongeveer 40% van het team, en zoals al vaak is geschreven is juist de samenwerking van alle teamleden de kracht van onze dames. Gelukkig beschikt Dubbeldam naast onze eigen dames ook nog over een 11-2 en waren een aantal dames hiervan bereid om ons te helpen. Het sterke samenspel heeft echter niets te lijden gehad onder het aantal “invallers”. Naar mijn bescheiden mening valt het niet op tijdens het spel en sluiten deze dames bijna naadloos bij ons team aan. Alle dames van 11-2 topprestatie en echt bedankt dat jullie dit wilden doen voor ons.

De wedstrijd zelf kan ik, alweer, vrij kort over zijn. Er wordt gefloten door de scheids, dames schatten de tegenpartij in, voeren de opdrachten van de trainers uit en al gauw verdwijnt de bal in het net. Het net van Be-Ready, wel te verstaan. En ja hoor, los zijn ze. Het maakt niet uit wat Be-Ready probeert, onze dames lijken overal een voetballend antwoord op te weten. Zelfs de toch wat stevige tegenwind lijken de dames moeiteloos te trotseren. Onze dames gaan dan ook de rust in met een verdiende 4-0 voorsprong.

De tweede helft is een iets ander verhaal. Normaal gesproken zou je verwachten dat met de wind mee voetballen makkelijker is, nou blijkbaar niet. Of dat onze dames denken dat ze er al zijn of dat ze gewoonweg wat gemakzuchtig worden, het lijkt allemaal niet te kloppen. Er wordt minder samen- en overgespeeld en het loopt gewoon niet. Gelukkig weten onze dames zich te herpakken na de time out en weten ze nog 2 maal te scoren. Ik wil toch even nog vermelden dat mede dankzij een stel hardwerkende dames in de verdediging en een alerte keeper toch weer de 0 wordt gehouden. Eindstand een verdiende 0-6.
Dames volgende week mogen jullie weer aantreden tegen een andere tegenstander. Zeer waarschijnlijk met wat beter weer, want deze wind bezorgt sommige moeders spontaan krullend haar.