• Dubbeldam 2 – Groote Lindt 4 4-0

Het is zaterdag 15 juni 2019 als voor de tweede keer op rij onze Zaterdag 2 in de finale van de nacompetitie mag strijden om een plaats in de reserve tweede klasse B. Vorig jaar ging het nog nipt fout, dus moet het vandaag gebeuren tegen het vierde elftal van Groote Lindt, dat naar verluidt, niet zelf zal promoveren bij winst, maar deze eer aan het derde elftal moet laten.
    Niemand had er rekening mee gehouden dat deze wedstrijd, die eigenlijk op neutraal terrein gespeeld moest worden, uiteindelijk op ons kunstgrasveld plaats zou vinden en tot een half uur voor het eerste fluitsignaal liep onze jongste jeugd nog te feesten op dit veld.

Uw verslaggever moet eerst nog het F-kamp goed afronden en geeft zijn boekje aan Savanna. Groot voordeel hiervan is dat zij alle namen van de spelers weet te achterhalen en we beginnen dan ook met de spelers die in de basis beginnen: Lars, Frank, Stijn ©, Jorian, Mark, Michael, Dion, Arie, Jordy, Evert en Henk-Jan. Op de bank vinden we Leandro, Sebastiaan, Vincent, Nick, John en Noah, naast natuurlijk onze trainer Rob, leider Arie en vlagger Rob.
    Onze vlagger heeft vandaag een makkie, hij kan lekker kijken, omdat de KNVB zorgt voor het arbitrale trio. Waar niemand echter rekening mee heeft gehouden is het verkeer tussen Roosendaal en Dordrecht en zo arriveert onze scheidsrechter, die in de tweede helft gaat vlaggen, te laat voor de aftrap en fluit een van de grensrechters, terwijl Rob moet in de eerste helft toch nog zijn kunsten mag vertonen.
    Ondanks de regenbuien in de eerste helft is het druk langs de lijn, we zien spelers uit heel veel seniorenelftallen en mochten er klachten over vuurwerk komen, zullen we dit in alle toonaarden ontkennen. Savanna weet nog te melden dat een kans van Arie op de doellijn gepareerd wordt en Evert schiet een van zijn eerste grote kansen tegen de paal.
    Het verslag wordt overgenomen door Leon en we zien dat het handschrift zich aanpast aan het niveau van de wedstrijd, want hoewel Dubbeldam echt sterker is, weten ze het verschil niet te maken en is het niveau niet echt geweldig. Het deert de grote supportersschare nagenoeg niet en de sfeer langs de lijn is volgens Leon dan ook guitig te noemen.
    Leon probeert er nog iets van te maken en hij ziet een enthousiaste Jay Jax met een tosti zwaaien naar zijn oom Noah. Het is eigenlijk wachten om een doelpunt, maar het enige dat valt zijn grote regendruppels en als Evert dan ook nog eens naast poeiert, gaan we zonder doelpunten rusten.

Na de rust zien we eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft, met als enige verschil dat Rob van der Graaf eindelijk op zijn gemak naar zijn mannen kan kijken. De druk van Dubbeldam neemt toe en Groote Lindt komt niet veel verder dan een enkele uitbraak en het moet gezegd, geweldig verdedigen, met een uitblinkende keeper in de hoofdrol.
    John Ekelmans, een Rotterdamse Belg die ook in Griekenland gevoetbald heeft, komt voor Jordy het veld in en binnen een minuut schiet ook hij bijna de openingstreffer binnen. Langzaam maar zeker tikt de tijd weg, de kansen van Dubbeldam rijgen zich aaneen, maar ook Groote Lindt is spaarzaam gevaarlijk en omdat de duels soms best pittig zijn, moet Dubbeldam nog twee gele kaarten incasseren. Evert schiet nog maar eens loeihard op de lat, een kopbal gaat net naast en als de bal tussen de palen komt, is dit gewoon altijd een prooi voor de uitmuntende, iets oudere, keeper van onze tegenstander.
    Savanna ziet dat Stijn zijn aanvoerdersband in de rust goed heeft omgedaan, voor rust was dit volgens haar een aanfluiting en ze voegt er ook nog eens aan toe dat zij Vincent in zou brengen, maar Rob peinst hier nog niet over.
    Rob blijft wel wisselen, Sebastiaan komt erin voor Dion en Evert vindt maar weer eens de keeper op zijn pad. Een hard schot in het zijnet wordt door een enkele Dubbeldammer als gevierd als doelpunt, maar de hatelijke nul blijft natuurlijk gewoon staan. Dan gaat Michael eruit en komt Leandro in het veld. Ook dit zorgt niet voor het verschil en als Dubbeldam een corner krijgt in de laatste minuut, mag deze van de grens- annex scheidsrechter niet meer genomen worden.

We gaan verlengen en dan moet Henk-Jan plaats maken voor Vincent, de wissel waar Savanna naar uit heeft gekeken en het is dan ook vreemd dat Savanna al snel besluit om naar de kantine te gaan. Ook in de verlening gaat Evert gewoon vrolijk door met het missen van kansen en Vincent volgt even zo vrolijk zijn voorbeeld. Het weer is trouwens volledig omgeslagen, de regen heeft plaats gemaakt voor een stralende zon en dan is het Evert die dit keer zijn eigen kans creëert en deze nu wel verzilvert. Eindelijk staan we voor en nu Evert gescoord heeft, verwachten we meer van hem, maar weer is het de keeper die redt en in het begin van de tweede verlenging is het weer de paal die Evert zijn succes in de weg staat.
    De 2-0 wordt gescoord door Vincent, na een miraculeuze blunder van de verder briljante keeper. Zonder Savanna vieren we dit doelpunt en nu is het verzet definitief gebroken, het is weer Vincent die scoort en dan is het tijd voor de wissel waar elke Dubbeldammer op gewacht heeft. Noah komt onder de lat staan en vervangt dus Lars. Groote Lindt probeert hier direct van te profiteren, maar ook onze verse keeper houdt natuurlijk gewoon de nul.
    Waarschijnlijk om het Savanna extra in te wrijven, scoort Vincent nog maar eens een doelpunt en met een hattrick in de verlenging, wat op zich al heel bijzonder te noemen is, sluiten onze mannen met een mooie 4-0 deze wedstrijd tegen een zeer sportieve tegenstander af.
    Edwin van Dee maakt spreekt direct na de wedstrijd alle keepers aan, omdat hij voor de Zaterdag 3, ook een leuk elftal, nog een keeper zoekt. Er is in de feestvreugde nog geen contract getekend, dus iedereen die kan keepen en een leuk elftal zoekt, de Zaterdag 3 is nog steeds een optie.

Een jaar later is het dan toch gelukt, voor het eerst in de geschiedenis van de Zaterdag 2 wordt de tweede klasse behaald. Een prestatie van formaat derhalve en we feliciteren Rob de Vaal en zijn manschappen van harte met dit resultaat. Het is een mooie dag voor Dubbeldam en het kan zomaar eens laat worden vandaag.