Gisteren was het vrijdag de dertiende en als het dan ook nog eens april is, dan weet iedereen dat het de verjaardag is van Jolanda. De kantine van Dubbeldam was omgetoverd tot een feestzaal en er waren meer dan honderd vrouwen uitgenodigd om haar verjaardag luister bij te zetten met een spelletje bingo. Omdat uw verslaggever niets heeft met cijfers, liet hij verstek gaan en heeft hij vandaag Jolanda van harte gefeliciteerd met haar verjaardag.
Aan Linda had Jolanda nog wel een stuk overheerlijk appeltaart meegegeven, wat net voor het schrijven van dit verslag nog even door uw verslaggever is opgegeten. Hierdoor is zijn stemming weer wat beter en kan hij proberen een opgewekt verslag te schrijven over de wedstrijd van onze 16-1 tegen Sliedrecht.

Gelukkig is er veel positiefs te schrijven: we hebben dit keer de wedstrijd wel uit kunnen spelen en door de aantrekkingskracht van oom Fred hebben we maar liefst twee spelers bij onze selectie. Met Majid en Ali in onze gelederen hebben we vandaag de ongelooflijke luxe van maar liefst vier reservespelers op de bank.
Met Jeroen als aanvoerder en een heerlijk lentezonnetje aan de hemel begint Dubbeldam bijzonder sterk aan de wedstrijd. We weten uit eerdere confrontaties dat Sliedrecht een stugge tegenstander is, die fysiek sterk speelt. Het opzoeken van duels heeft veelal geen zin, omdat deze vaak verloren gaan en gelukkig zien we onze jongens goed combineren en we komen vrij makkelijk tot in de buurt van de zestien. We hebben echter veel problemen om nog dichterbij het doel te komen en het aantal kansen dat we weten te creëren is niet veel gezien het veldoverwicht.
Veel verder dan een enkel afstandsschot, waarbij de keeper er niet heel klemvast uitziet, komen we niet. Sliedrecht daarentegen is in de enkele tegenaanval die ze krijgen wel levensgevaarlijk en als hun aanvaller alleen op Marco afloopt, lijkt het slecht af te lopen. Marco komt gelukkig goed uit en de bal rolt net naast het doel.
Omdat Kelvin vandaag moet werken, is oom Fred naast trainer ook onze Spongebob bij blessures. Als een van onze mannen opgelapt is, zien we na een voorzet van Jeroen de eerste grote kans voor Dubbeldam. Nouri schiet op het doel, maar de keeper is alert en tikt de bal naast.
Direct daarna is het Mert die op het doel schiet en als hij even later vervangen wordt door Luuk zien we dat Dubbeldam steeds meer druk zet op de verdediging. Maar ondanks deze kansen gaan we rusten met een 0-0 stand en hopen we maar op meer vuurwerk in de tweede helft.

Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat Dubbeldam de score wil openen. Een geweldige voorzet van Ricardo valt in de zestien precies in de voeten van Jeroen. Deze enorme kans had er eigenlijk wel in gemogen, maar net als bij Sliedrecht in de eerste helft gaat ook deze bal niet het doel in.
Dan zet een van onze mannen, Joey of Luuk daar zijn de meningen langs de lijn over verdeeld, de bal voor op Bram, daarover is iedereen het wel over eens. Bram schiet de bal koel binnen en volkomen terecht leiden onze mannen met 0-1.
Na dit doelpunt is Dubbeldam duidelijk het beste team op het veld en het wachten is dan ook vooral op een tweede doelpunt. Sliedrecht houdt het vooral op verdedigen en waar ze steeds agressiever de duels ingaan, besluit de scheidsrechter om hier niet tegen op te treden. Bij Stan slaan dan even de stoppen door en hij gaat op de vuist met een van de spelers van Sliedrecht. De scheidsrechter heeft dit niet kunnen zien en blijkbaar wijst de grensrechter van Sliedrecht Stan aan als de veroorzaker van deze vechtpartij, terwijl speler van Sliedrecht minstens zo schuldig is. Waar twee keer rood volkomen op zijn plaats was geweest, geeft de scheidsrechter alleen geel aan Stan.
Ook daarna fluit de scheidsrechter steeds opzichtiger in het voordeel van onze tegenstander en is het vooral de vraag of we zonder tegendoelpunten of andere ellende het einde van deze wedstrijd gaan halen.
Gelukkig blijven onze jongens gewoon voetballen en laten ze zich niet gek maken door de vele overtredingen van onze tegenstander. Sliedrecht voetbalt in deze periode wel een stuk sterker en tot twee keer toe krijgen ze een corner, waaruit gelukkig geen verder gevaar komt.
Jesse lijkt voor de bevrijdende 0-2 te zorgen, maar zijn grote kans wordt door de keeper onschadelijk gemaakt. Als na tien minuten Stan weer het veld inkomt, is er al snel weer een opstootje, dit keer is het Joey die het aan de stok heeft met de speler van Sliedrecht, die eigenlijk al niet meer op het veld had mogen staan. Ook dit keer grijpt noch de scheidsrechter noch de trainer van de tegenpartij in.
Als even daarna Stan duidelijk moeite heeft om zich rustig te houden, laat oom Fred zien hoe het moet. Hij haalt Stan van het veld en maant de andere spelers zich alleen met voetbal bezig te houden. Van echt voetballen komt het bijna niet meer, maar toch lukt het Mert wel van een meter op vijfentwintig op het doel te schieten. Ook nu weer is het de keeper van Sliedrecht die op zijn post staat en als de scheidsrechter uiteindelijk fluit voor het einde is een zwaarbevochten overwinning behaald.

Hoewel we deze overwinning meer dan verdiend hebben, zijn we vooral blij dat we het einde van deze wedstrijd hebben kunnen halen. Gelukkig liet oom Fred zich niet gek maken door het slechte ingrijpen van scheids- en grensrechter en hebben onze mannen tot het einde toe lekker kunnen voetballen.
Hoewel Stan echt uitgedaagd werd door zijn directe tegenstander, hopen we dat hij zich de volgende keer kan inhouden. Snoer je tegenstander de mond met een fraaie actie of een prachtig doelpunt. Hopelijk zien we dit de volgende keer van onze spits.