Zaterdag 1 december is er de uitwedstrijd bij Drechtstreek 16-1 voor de mannen van Patrick de Rover en Jacco Bos. We spelen pas om 1330 en er kan dus uitgeslapen worden. De moeders van deze ploeg hebben echter besloten zo’n vier uur vantevoren aanwezig te zijn omdat er plaatjes geruild moeten worden. De aktie bij de Plus is een groot succes en de momenten voor de wedstrijd en erna worden benut om te ruilen waardoor sommige boeken nu al bijna vol zijn! Maar goed, wij focussen ons even op de wedstrijd!

Met nog 2 wedstrijden tegaan zijn we nog steeds vol in de race voor het kampioenschap, dan moet er nog wel 2x gewonnen worden en vandaag lijkt dit gemakkelijker te worden dan volgende week. Tegenstander Drechtstreek staat op een achtste plaats en in principe zou het moeten kunnen maar ja, de bal is rond en als de tegenstander meer scoort dan jij dan verlies je natuurlijk. Cliches en waarschuwingen vooraf genoeg maar toch is de concentratie in de eerste 20 minuten niet optimaal en staan we nog steeds op 0-0 terwijl er toch echt 100% kansen genoteerd zijn. Dan is er een corner waarbij de bal over de doellijn lijkt te gaan en terwijl de hele ploeg probeert dit signaal over te geven aan de scheidsrechter counteren de Papendrechters er vandoor en scoren ze de totaal onterechte 1-0. Groot voordeel van deze treffer is dat onze mannen plots wel geconcentreerd en gefocussed gaan ballen en enkele minuten later is het Shane die de gelijkmaker noteert. De aanval erna is de mooiste van de dag, Gino’s voorzet wordt binnengetikt door Max op een manier die je zelfs in de eredivisie niet vaak ziet. We gaan met 1-2 de rust in en in de kleedkamer wordt er natuurlijk, net als voor de wedstrijd, gehamerd op het niet onderschatten van deze tegenstander.

Na de rust pakken de mannen het gelukkig goed op, sommige moeders gebruiken de rust om nog wat plaatjes te ruilen en zijn hierdoor te laat om de geweldige vrije trap van Bryan te zien. Hij krult in de eerste minuut van de tweede helft de bal in de goal en dan wordt voetballen opeens veel makkelijker. Dubbeldam loopt eenvoudig weg en er zit totaal geen spanning meer in de wedstrijd. Max scoort met een afstandschot de 4-1, terwijl hij de bal niet eens goed raakt. Ook de 5-1 komt op naam van onze spits en Milan zorgt voor de 6-1 met een mooie en fraaie volley. Zijn corner lijkt verkeert te gaan maar stelt Feike in staat om de 7-1 te scoren en Gino zorgt voor het slotakkoord met 2 doelpunten, zo is het 9-1 en dan schijn je ‘Tuurlijk” te moeten roepen 😉

Deze horde genomen en dus volgende week gaat het dus superspannend worden! Tegenstander de Alblas heeft aan een gelijkspel genoeg om kampioen tegen ons te worden maar als wij winnen zijn wij zelf kampioen. Een thriller van de hoogste catagorie dus en ik heb alle vertrouwen in de goede afloop. Tot volgende week!