Dubbeldam MO11-1 – IFC MO11-1

Zaterdag 16 Februari 2019, alleen de bevroren rijp op het gras bevestigt dat het winter is op deze verder zonovergoten ochtend. Alle dames staan paraat om aan te treden tegen IFC. De wedstrijd wordt geleid door ene Damien die binnen Dubbeldam ook wel bekend staat als Da-mien zonder puntjes, maar dit geheel terzijde.

Er wordt afgetrapt in aanwezigheid van menig ouder die verwachtingsvol langs de lijnen is verzameld. Het aantrekkelijke spel van onze dames heeft ondertussen een aantal mensen in onze club zo aangesproken dat zelfs Cor af en toe even een blik werpt om te zien hoe het ervoor staat. De dames spelen ondertussen hun wedstrijd luid aangemoedigd door hun trainers en toeschouwers.
IFC doet zeker niet onder voor onze dames, wat tot een aantrekkelijk spel leidt met kansen over en weer. Steeds weer wordt er gezocht naar een vrije speelster en er wordt gebruik maakt van het hele veld; lukt het niet over links dan proberen we het over rechts, steeds weer zoekend om in positie te komen om op doel te schieten. Wanneer alle schoten op doel als punten geteld zouden worden had ik zeker een telraam nodig gehad.
Gelukkig voor mij staan er aan beide zijden keepers in het doel die hun taak zeer goed uitvoeren. Helaas voor hen vliegt er toch echt zo nu en dan een bal in het net. Diep in de tweede helft gaan de dames niet op hun lauweren rusten maar blijven ze doorgaan met mooi balspel en zien we dat de tegenstander verslagen is en een stapje terug doet.

Ik heb een hecht team aan het werk gezien die samen voor 1 doel strijden, 3 punten in de wacht slepen. Er wordt niemand buitenspel gezet en een ieder draagt bij aan het eindresultaat: de winst binnen slepen. Chapeau dames echt weer een knap staaltje samenwerking hebben jullie laten zien en ook het resultaat mag er zijn met een einduitslag van 7-2.

Volgende week even geen wedstrijd voor de competitie, maar niet getreurd, jullie mogen wel een wedstrijd spelen maar dan wel voor de beker en de spanning neemt toe het betreft een kwart finale, bij winst gaan jullie door naar de halve finale.

Nou dames alvast succes !