We hebben de carnavalsellende inmiddels achter ons gelaten en we kijken uit naar een weekend dat bol staat van de feesten en evenementen. Zo zijn er Dubbeldammers die afreizen naar Amsterdam om te luisteren naar ene André Hazes.
Na de meer dan warme ontvangst uit bij de Kogelvangers, waar we naast drie punten ook getrakteerd werden op pizza, al dan niet met mosselen, is het volgende week de beurt aan Dubbeldam om voor een mooie derde helft te zorgen. We hebben hiervoor uit het verre Dordrecht niemand minder dan Henk Lenfert jr. laten invliegen en we hopen dat veel mensen de weg naar onze kantine zullen vinden.
Wie er in elk geval niet bij is, is uw verslaggever. Hij gaat zich laven aan Jeroen van Merwijk, dan wel zijn alter ego Lucky, wat voor een kat natuurlijk een prachtige naam is.
Omdat uw verslaggever al kaartje bemachtigd heeft, kan hij zonder enig probleem ongegeneerd reclame maken voor deze magistraal grote kleinkunstkunstenaar. Hij kijkt hier dan ook reikhalzend naar uit en mocht u na de derde helft bij Dubbeldam nog zin hebben in prachtige regels als hieronder, schroom dan niet en koop nog een kaartje, zeker ook omdat in de voorstelling blijkbaar onze ollekebollekeheld Drs. P in het programma figureert:

Ik denk vaak aan Belgisch bier als ik vergader
En ook aan voetbal denk ik vaak
Dat ik een prachtig doelpunt maak
En dat de bio-industrie geplaatst moet worden
In een breed, maatschappelijk kader
Maar waarom niet vaker aan mijn vader

Uw verslaggever heeft zich even laten gaan, tijd voor voetbal.

Zaterdag 5 – DFC 6 3-0
De Oude Dame van Dordrecht komt vandaag op bezoek op de heerlijk zompige velden van Dubbeldam. Bij het begin van de wedstrijd lijkt het nog bijna voorjaar, maar naarmate de wedstrijd vordert, wordt het alsmaar slechter. Dit geldt trouwens niet voor het voetbal van onze mannen, zij zijn gewoonweg de beste op het veld en als het uiteindelijk gaat onweren, staat het 3-0.
Onze eerbiedwaardige tegenstander ziet er geen heil meer in om de groenachtige mat nogmaals te betreden en zo staat de uitslag van 3-0 te stralen op onze borden.

Zaterdag 4 – Drechtstreek 5 1-7
Vooraf aan deze wedstrijd schijft Jeffery Heystek over het leed dat je als iets oudere speler steeds vaker tegen lijkt te komen. Dit keer is het vader Van Honschoten die getroffen is door de vreselijke ziekte die we aanduiden met kanker. Het is vreselijk en we wensen hem en zijn geliefden heel veel sterkte. Alles zat vandaag verder ook nog eens tegen: slecht weer, geweldige tegenstander en gewoonweg helemaal niets te vertellen. Het hoort er allemaal bij en dat het 1-7 is geworden, dat is dan niet anders.

Zaterdag 3 – ZBC’97 3 1-3
Iedere keer als uw verslaggever de naam ZBC’97 ziet komen, is hij ontroert en als Dubbeldam dan toch moet verliezen, dan maar tegen en elftal van deze vereniging. Ook deze wedstrijd haalde door het slechte weer het einde niet, maar over de uitslag valt niet de discussiëren .

Zaterdag 2 – Rijsoord 3 4-0
Hopsakee, een ruime overwinning tegen de nummer zes van deze competitie is, zeker na wat mindere wedstrijden, gewoon een geweldig resultaat. Door deze Joris Vierpunter doen onze mannen weer gewoon mee om de eerste plaats en het is alleen daarom al een geweldig resultaat. Goed gedaan hoor.

WHS 1 – Zaterdag 1 0-2
Vandaag mochten onze mannen zich melden in Sint-Annaland tegen WHS, een keurige middenmoter waarvan eigenlijk gewoon gewonnen moest worden. Het is gelukt en dus weer een mooi resultaat voor onze eerste elftal, dat nu al druk bezig is met de derde helft tegen Kogelvangers.