Op deze gure dag wordt er gewoon gevoetbald, maar voordat we naar de wedstrijden kijken, moeten we ook even terugkijken op deze afgelopen, gure week waarin Dubbeldam weer een brandbrief heeft geschreven over de voortgang van de nieuwbouw.
Het is niet de eerste keer dat Dubbeldam zich duidelijk uit over het gebrek aan daadkracht bij de gemeente Dordrecht en hoewel het signaal aan duidelijkheid niets te wensen overlaat, lijkt het niets te helpen.

Extra zuur voor onze voorzitter en penningmeester is het feit dat vooral deze twee mannen, nog los van alle inspanningen door anderen leden, tot op heden heel veel tijd in dit project gestoken hebben en ondanks de meest bizarre plotwendingen in dit dossier altijd positief mee zijn blijven denken.
Dat juist Dubbeldam keer op keer niet krijgt, wat in allerlei toonaarden al diverse keren is beloofd en zelfs is toegezegd door de Dordtse politiek voelt dan ook letterlijk als een messteek in de rug.
Nadat Dubbeldam middels een duidelijk statement op haar website het vertrouwen in de politiek van de gemeente Dordrecht had opgezegd, rolden natuurlijk de verschillende politieke partijen over elkaar heen om maar niet de zwarte piet te krijgen en heeft het nieuwbouwdossier weer alle aandacht.
In haar pure wanhoop heeft v.v. Dubbeldam aangegeven dat het gaat voor verbouwen van de huidige accommodatie, een optie die eigenlijk geen optie is en je hoopt dan ook dat de grote politieke partijen direct laten weten dat dit niet hoeft, dat Dubbeldam zich geen zorgen hoeft te maken en dat het allemaal goed gaat komen, maar niets van dat al.
Geen echte inhoudelijk reactie, geen geruststelling, waarmee het gevoel dat Dubbeldam er alleen voor staat alleen maar bevestigd wordt. Gelukkig zijn er door een van de partijen wel vragen geformuleerd, die volgens Dubbeldam redelijk makkelijk te beantwoorden zijn, dit zullen we morgen in de terugblik op onze Zondagsenioren dan ook gaan doen. Hoeft onze wethouder of het college dit alleen nog maar te kopiëren.

Maar er is natuurlijk gewoon gevoetbald.

DFC 6 – Zaterdag 5 1-6
Vandaag mocht onze Vijfde aantreden tegen de Oude Dame van Dordrecht en hoewel ze slechts één helft gezien heeft, hebben we een verslag van Jolanda.

Laatste wedstrijd voor de winterstop. Dat het koud was is volgens mij genoeg over geschreven en het voetbal was nou ook niet hartverwarmend. Dat je net zo goed speelt als je tegenstander is ook zo’n voetbalfeitje wat bij vandaag past.
Aangezien er een aantal een schorsing moeten uitzitten hadden we vandaag een reservekeeper met wat geleende thermokleding voor de kou: hij heeft het prima volbracht.
Hiermee is de wedstrijd wel samengevat, o ja, de uitslag: 1-6.

Zaterdag 4 – Hardinxveld 5 5-2
In de beker telt alleen de overwinning en die was vandaag voor onze mannen van het Vierde tegen Hardinxveld. Voor rust waren het Sebastiaan van Lare, Herman Andela en Jeffery Heystek die voor drie doelpunten zorgden, onze tegenstander kon er slechts één inleggen en de voorsprong was prettig, maar niet per se voldoende.
Na rust was het twee keer Kevin Bussen die met twee doelpunten de overwinning veilig stelde, met een tweede eretreffer was de uitslag 5-2 voor onze mannen en in het voorjaar zien we onze helden dus weer terug.

Zaterdag 3 – Seolto 2 5-0
Het is vandaag de dag van de grote uitslagen, ook ons Derde scoorde maar liefst vijf keer, maar zij lieten hun tegenstander gewoonweg niet scoren, waardoor het een makkelijke overwinning werd.

Zaterdag 2
Ons tweede mag zich mentaal al een beetje voorbereiden op de winterstop en hoeft vandaag al niets te doen.

Klundert 1 – Zaterdag 1 3-0
Deze week is het ons Eerste elftal niet gelukt om weer te stunten. Met een 3-0 nederlaag eindigen onze mannen het najaar met een meer dan keurige zesde plaats. Echt heel netjes gedaan van dit elftal dat het plekje in de derde klasse meer dan verdiend heeft. We mogen trots zijn op onze mannen, die pas half januari weer aan de bak mogen.