Het was voor uw verslaggever een hectisch weekje, dus hij is wat vroeg naar bed gegaan. Aan de verhalen op de vroege ochtend te horen, heeft hij maar weinig gemist. Er is dus sprake van een groep bijzonder braaf groepje Dubbeldammers dit jaar. De vrouwelijke helft van de leiding heeft gisterenavond gekeken naar dokter Pimple Popper, een bijzonder populair programma blijkbaar. Mocht u hier nog nooit van gehoord hebben, laat dit alsjeblieft zo, want alleen een korte samenvatting bij het ontbijt, met eitjes en pindakaas, zorgt ervoor dat de eetlust snel verwijnt.
Stipt om half acht zitten de fanatieke kampklaatzetters klaar om dingen voor het kamp klaar te zetten. Leon heeft wat spellen bedacht, waaronder een levend strategoslag op zee-spel, het heeft iets weg van het ouderwetse stratemaker op zee-idee, maar dan anders. Wat er precies moet gebeuren blijft nog onduidelijk, maar wel moet er met afzetlint aan twee kanten honderd vakken worden afgezet. Op de hoekpunten worden deze met pionnen bij elkaar gehouden, waarbij Richard chef pionnen-vastzetter is.
Gerben wordt er om kwart voor acht op uitgestuurd om een hamer te halen en komt ruim een half uur later terug met een zaag. Waar dit misgegaan is onderweg weet alleen Aron waarschijnlijk, maar ook met zaag lukt het wonderwel om tweehonderd exact even grote vakken af te meten op de zachte grond van het Kempense land.
In de eetzaal zijn inmiddels de jongens en meiden in verschillende stadia van ontwaken bijeengekomen. De boterhammen, eieren en het beleg zijn bijna niet aan te slepen, want iedereen weet dat ons een zware dag wacht. Waar we in het verleden nog weleens getrakteerd werden op een heerlijke frisse regenbui lijkt het erop dat we het dit weekend vooral met de zon moeten doen.
We kijken de eetzaal rond en zien vrolijke T-shirts met de tekst vliegende heksen en uw verslaggever hoeft dan niet te vertellen dat Semaja de leidster van deze groep is.
De keukenbrigade, onder leiding van Sandra, heeft het nu nog druk, maar kan straks genieten van de rust en ruimte als onze mannen en vrouwen zich gaan uitleven op de diverse spellen. We gaan proberen te begrijpen wat precies de bedoeling is, maar verwacht hier niet te veel van, het is allemaal uitgedacht door een verknipte geest.
Op dit moment worden we geteisterd door de muziek van de Snollebollekes en op dit soort momenten hoop je dat dokter Pimple Popper op gaat treden, maar op zulke momenten is ze in geen velden of wegen te bekennen. Als we naar buiten kijken zien we trouwens een stoet tractoren met caravans voorbij komen, het blijft toch een bijzondere provincie dat Brabant.