De start van de voorjaarscompetitie, is een feit! Door de weersomstandigheden van afgelopen weken werden de eerste 2 wedstrijden afgelast, en komen de meiden van WDS`19 op bezoek voor de seizoensopening. Deze zijn in de najaarscompetitie als eerste geëindigd in hun poule met 74 doelpunten voor en 13 tegen. Dat verteld wat over de aanvallend kwaliteiten, we zijn gewaarschuwd!

Erja (heup),Sara (enkel) en Yasmin (griep) waren er vandaag niet bij, Lotte S. op het doel en Manon en Lotte van B. samen op het middenveld zodat we in een 4-4-2 opstelling begonnen.

Direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat er een goed voetballende ploeg tegenover ons stond, met op beide vleugels razendsnelle meiden. Kyara en Maartje hadden de handen er vol aan, en werden met regelmaat door Tessa geassisteerd welk goed rugdekking gaf. De eerste kansen waarom ook voor de bezoekers, Lotte S. moest tot 3 maal toe in actie komen, normaal gesproken mag je als keeper een bal vastpakken, dat maakte voor Lotte niet uit, zij wist de ballen prima tegen te houden met haar voeten. Een sporadische aanval van onze dames leverde een corner op, welke door Samm goed werd voorgegeven op Florine, welk aannam en de 1 – 0 wist binnen te schieten. De scheidsrechter zag echter een handsbal en keurde de treffer af. Dit gaf wel aan dat we niet geheel kansloos waren, het gaf ook vertrouwen voor onze meiden welke de iets meer op de helft van de tegenstander beleven voetballen. Bij een duel op de 16 bleef Manon met pijn aan haar lies op de grond zitten, de magische spons deed niet geheel zijn werk en een wissel met Linsey was het gevolg. De 0 – 0 bleef op het scorebord staan tot en met de rust.

Na de rust was de doelstelling op dezelfde voet verder te gaan, iets meer vanaf het eigen doel af voetballen zodat we onder de druk vandaan konden komen. het waren echter de bezoekers welke via een aanval over de zijkant konden voorzetten waarop de 0 – 1 kon worden binnen geschoten. De  0 – 2 viel op een gelijk wijze nu alleen via de rechterkant. De rechtsbuiten van WDS werd vanaf eigen helft diep gestuurd, zij was te snel voor Maartje en kon zo`n 35 meter alleen op het doel af, Lotte S. welke prima uitkwam om haar doel te verkleinen werd alsnog omspeelt wat de 0 – 3 aan tekende. Het besef dat er niets meer te halen viel was duidelijk, ondanks de teleurstelling gingen er geen kopjes hangen.

De 0 – 4 kwam wederom via de rechterkant, de rechtsbuiten welke het doelgebied had bereikt stond zo goed als op de achterlijn, Lotte S. had positie genomen bij de eerste paal, echter kon de bal toch nog langs Lotte en de paal binnen worden geschoten, 0 – 4. Vlak voor tijd, wist Lotte S. vanaf het middenveld haar tegenstander uit te spelen en op snelheid richting het doel werd ook de laatste vrouw makkelijk voorbij gespeeld, de uitgekomen keepster werd handig voorbij gespeeld maar vloerde Lotte. Normaal gesproken bij een overtreding op een doorgebroken speler hoort maar een straf, de scheidsrechter zag het toch ander, de keepster mocht blijven staan en de vrije trap was op een meter of 20 van het doel. Lotte van B. kon niet verder voetballen en werd door Ton en Ton van het veld gedragen. het laatste wapenfeit was de vrije trap, maar deze belandde een meter of 3 naast het doel.

De eerste wedstrijd in de 1ste klasse ging verloren met 0 – 4, tegen een prima tegenstander, niets om je voor te schamen!
In de consternatie van de laatste minuten zijn de hoekvlaggen door Gerard en Cor van het hoofdveld geplukt, waarvoor dank 🙂