Op zaterdag 6 april stond voor de jongens van JO9-1 de uitwedstrijd tegen Beek Vooruit JO9-1 in Prinsenbeek op de rol. Na het moeizame gelijkspel, en daarmee zeldzaam puntenverlies, in de vorige wedstrijd tegen Alblasserdam, was de boodschap van coach Koen duidelijk: “scherp beginnen”!

De Dubbeldammers werden echter geconfronteerd met een enthousiast startend Beek Vooruit en onze jongens vergaten de duels aan te gaan. De gevraagde scherpte liet dus nog even op zich wachten. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Beek Vooruit in de beginfase de bovenliggende partij was. Een gelukkig schot, dat voor keeper Luc nogal ongelukkig stuiterde, zorgde voor de, op dat moment, verdiende voorsprong van de Prinsenbekers. Beek Vooruit kreeg daarna nog enkele schietkansen, maar die werden door Luc vakkundig naast en over het doel gekeken.

Tegen het einde van het eerste kwart kwam Dubbeldam dan eindelijk beter in de wedstrijd. Er kwam meer felheid in de ploeg en duels werden steeds vaker gewonnen. De 1-1 kon dan ook niet uitblijven. Na een geslaagde passeeractie wist Deen de vrijstaande Milo te vinden, die de bal prachtig hoog in het doel schoot.

De JO9-1 zette het goede spel in het tweede kwart voort en Beek Vooruit werd teruggedrongen. Dat leidde tot een foute pass in de verdediging van Beek Vooruit en Deen wist deze buitenkans te verzilveren met een bekeken schot via de binnenkant van de paal. Vlak daarna leek Julian de 1-3 op het bord te schieten, maar helaas besliste de scheidsrechter anders. Kennelijk was de bal vlak daarvoor over de, overigens onzichtbare, achterlijn geweest. Dubbeldam zette nog eens aan, maar wist het net voor het rustsignaal niet meer te vinden, al waren Julian en Bram er vlakbij.

Na de limonade ging de JO9-1 verder op de ingeslagen weg. Beek Vooruit kwam er nog sporadisch uit, maar hun uitbraken werden constant netjes onderbroken. Timme en Milo wisten meer dan eens de bal te onderscheppen en kwam er dan toch een speler door, dan stonden Bram en Jayden achterin hun mannetje. Toch werd Luc vanuit het niets gedwongen tot een knappe redding met zijn voet. In de uitbraak die daar direct op volgde viel echter de 1-3, na een mooie combinatie tussen Doruk en Deen, door de laatste afgerond met een mooi schot in de kruising. Niet lang daarna werd het ook 1-4 door Julian, die daarvoor ook al de paal had geraakt. Daarmee was duidelijk dat Dubbeldam de wedstrijd niet meer uit handen ging geven.

In de slotfase kon Luc zich nog eens onderscheiden door een vrije trap fantastisch uit de kruising te tikken. De corner die daaruit voortkwam werd fraai binnen gekopt, waarmee Beek Vooruit nog loon naar werken kreeg. Dat was direct het laatste wapenfeit van de wedstrijd, waarna onze jongens de traditionele strafschoppen met een lach op het gezicht konden gaan nemen.

Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen DSE JO9-1.