Op Pinksteren wordt in de christelijke wereld de uitstorting van de Heilige Geest gevierd en zoals in de Bijbel te lezen valt, begonnen de discipelen en andere gelovigen in vreemde tongen te spreken om op die manier het evangelie te kunnen verkondigen. Als er bij Dubbeldam al eens in vreemde tongen gesproken wordt, heeft dit een heel andere oorzaak en dit zullen we wellicht alleen op Pinkstermaandag meemaken.
De eerste dag van ons Meidenfestijn, dat inmiddels alweer voor de vierde keer op rij georganiseerd wordt, is namelijk een echte meidendag waar het voetbal centraal staat. Gezien de resultaten en de gedrevenheid van onze meidenteams en de tegenstanders die hen te wachten staan, verwachten we veel spannende wedstrijden met voetbal op hoog niveau.
Naast veel ouders, grootouders en andere familieleden hopen we dan ook dat veel Dubbeldammers de weg naar onze velden weten te vinden. Het meidenvoetbal is niet voor niets een van de snelst groeiende sporten van Nederland en in de afgelopen jaren hebben onze Dubbeldammeiden veel prijzen weten te pakken.

Op de zaterdag voor Pinksteren, 8 juni, spelen in de ochtend de meiden van de MO11 en MO13, de meiden van de MO15 en MO17 zijn in de middag te bewonderen. Het programmaboekje moet nog gedrukt worden en zodra dit gebeurd is, zullen we de exacte tijden en tegenstanders doorgeven.
Op Pinksterzondag 9 juni gaan onze Dames misschien ook voetballen, maar zeker feestvieren met de dames van CKC die tegenwoordig bij Xerxes voetballen, maar blijkbaar niet allemaal, zodat we ook CKC weer mogen begroeten. Er zal zeker gevoetbald worden, ondanks de geringe opkomst, maar iedereen die voorgaande jaren CKC heeft zien feestvieren, weet dat het een dolle boel gaat worden.
Er zal op zondag dus veel minder voetbal te zien zijn, maar we weten nu al dat de sfeer geweldig zal zijn en wegblijven is dus eigenlijk geen optie. Ook hier geldt dat de exacte tijden nog bekend worden gemaakt, maar hou beide datums vrij in uw agenda en kom naar het leukste Meidenfestijn van Nederland.

Drammertje meiden