Afgelopen zaterdag heeft v.v. Dubbeldam haar ongeslagen status behouden in de 5e klasse.

Na een korte Herfst-break moest het team van Melvin en Sjoerd weer aan de bak, deze keer op bezoek bij IFC in H-I-Ambacht.

Op deze druilerige ochtend hadden de voetballertjes van Dubbeldam moeite om in het ritme te komen. De vorm voor de Herfstvakantie was in bed blijven liggen. Aan kansen geen gebrek, maar de scherpte bij het afmaken is er nog niet.

Toch wist Valentino 1 van de vele kansen te verzilveren, zodat de meegereisde supporters nog voor de koffie konden juichen. Ondanks de gemiste kansen in de beginfase zie je dat de voetballertjes een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt.

Ze spelen de bal lekker rond en geven de bal aan iemand die er beter voorstaat, het is een wonder dat het nog maar 0-1 staat.

Ondertussen gaat het steeds harder druppelen, maar beide teams lijkt het niet te deren. Ze blijven lekker ballen, de meiden blijven flink tegengas geven maar komen voetballend toch te kort om de 1-1 te maken. Na een leep balletje van Jaimy komt VV Dubbeldam op 0-2 en met een dikke smile viert hij het doelpunt.

De meiden van IFC mogen weer aftrappen en snakken naar de rust, even opwarmen met een bakje thee.

Maar Livay denkt nog niet aan de thee, met een mooie rush steekt hij van eigen helft over naar de “5” van IFC en rondt schitterend af. Hiermee brengt Livay de stand op een verdiende 0-3, en met deze stand gaan de spelertjes rusten en opwarmen.

Na een pauze van 10 minuten kwamen beide teams weer het veld op voor de 2e helft. Aan sommige gezichten te zien was men liever in de kleedkamer gebleven en de rest van de wedstrijd op papier afgedaan. Toch moesten ze nog 20 minuten doorbijten. Het spelbeeld in de 2e helft was identiek aan dat van de 1ste helft, alleen ging het steeds harder regenen.

Ondanks de regen, en aan de blik van Livay te zien niet zijn favoriete weertype, maakte Livay toch zijn 2e doelpunt van de ochtend. Met deze 2 doelpunten gaf hij zichzelf een verlaat verjaardagscadeau.

De stand kwam hiermee op 0-4, maar ook de nonchalance kwam hiermee om de hoek. Wellicht door het frisse Herfstweer, zakte Dubbeldam voetballend in. Ze zullen hier de komende weken aan moeten wennen, de Zomer is voorbij en Koning Winter is onderweg.

Door de nonchalance kwamen er ook een paar kleine kansjes voor de meiden van IFC, en een ongeschreven wet in het voetbal…. met kleine kansjes, komen ook grote kansen.

En deze kans kwam er voor IFC, in de slotfase van de wedstrijd maakte de speelster met nummer 14 de eretreffer voor IFC.

Eindstand IFC-VV Dubbeldam 1-4. Een prima overwinning op deze druilerige zaterdag in Ambacht! Na de penalty shoot out zochten beide teams verkleumd en doorweekt de kleedkamers op. Hopelijk warmen ze snel op en zijn ze fit voor de volgende wedstrijd: dan komt Wieldrecht naar de Schenkeldijk!