RBC ditmaal maatje te groot voor 12-1

RBC 12-1 – Dubbeldam 12-1

Allereerst een klein groot nieuwtje! Margreet heeft twee dagen te laat Bevrijdingsdag gevierd. In de vroege uurtjes op maandagochtend is zij bevallen van Dane Stolk. Daarmee feliciteren wij, Patrick, Jimmy en natuurlijk Margreet van harte met de geboorte van hun zoon! Nu maar hopen dat ze de eerste nachten rustig doorkomen! Jimmy zag er gelukkig deze ochtend nog fris en fruitig uit. Patrick hield de volgens mij gewoon de schijn hoog dat hij fit was. Wat zou het mooi zijn als we dan ook nog voor hen de drie punten mee zouden nemen.

Vorig seizoen was het allemaal niet makkelijk, maar werd RBC op de eigen schenkeldijk opzij gezet met goed en sterk voetbal. Nu mag de 12-1 het nog maar eens proberen. Dit keer uit in het Herstaco stadion in Roosendaal. Om hier te komen heb je al een hele wedstrijd achter de rug. Altijd fijn als iets gemeld wordt voorafgaand aan een wedstrijd. Ach, voor de jongens maakt het allemaal niet uit en zijn toch wel verheugd om te mogen spelen in het stadion van oud profclub RBC Roosendaal. Een ervaring op zich voor sommige. Hoewel het niet helemaal onbekend is, vorig seizoen speelde de mannen al een keer in het stadion van FC Dordrecht. Al is daar nog enige nostalgie te proeven. Bij RBC blijft het ondanks het warme weer koud en kil in het stadion. Iets waar de scheidsrechter van deze dag verandering in gaat brengen.

Dubbeldam kent een wisselvallig seizoen. Ze spelen leuk voetbal, maar fysiek en op conditie laat het af en toe de wensen over. Vandaag wordt daar ook maar weer eens op gehamerd. Fysiek de duels ingaan en er kort opzitten. Hoewel het conditioneel lastig zal worden met slechts één enkele wissel, zal iedereen alles moeten geven voor drie punten. Dat gaat Dubbeldam proberen met de volgende spelers; Jarne, Dania©, Roderic, Daan, Jurgen, Jur, Finn, Jimmy, Hamza, Max en Gideon. Vince voelt ziich al sinds vrijdag niet lekker en ook voorafgaand aan deze wedstrijd is dat het geval jammer genoeg. Op dat moment hopen we alleen maar dat hij nog wat minuten kan en mag gaan maken. Zeker met de gedachte dat er maar één wisseltje aan onze kant is.

Dubbeldam mag dan gaan aftrappen en heeft heel even de overhand. Maar echt veel verder dan vijftien tot twintig meter over de middenlijn komen ze niet. Ook RBC lukt dat niet tot nauwelijks. Pas naar een kwartier krijgt RBC de eerste kans via een corner. Gelukkig voor ons blijft deze niet hangen en kan die simpel weggewerkt worden. Verder zien we bar weinig kansen. Een lange bal levert gevaar op voor RBC. Roderic krijgt de bal na een vreemde zwabber op zijn hoofd en de bal gaan onbewust(!) richting onze goal. Hier staan beide spitsen van RBC buitenspel. De scheidsrechter wilt er niet aan en laat Ton staan. Zo kan RBC makkelijk de 1-0 binnenschieten. Echte kansen komen er verder niet. Jimmy schiet nog tweemaal van afstand maar de kracht ontbreekt. Zo moeten we in een ietwat slappe eerste helft genoegen nemen met een 1-0 achterstand in het Herstaco Stadion.

In de rust wordt er gehamerd op de duels. We dekken op een te grote afstand en zitten er dus niet kort op. Voetballend valt het allemaal wel mee, al wordt er iets teveel gelopen met de bal en dat zien de trainers niet graag. Zij willen graag voetballen en dat is de tweede boodschap die ze meegeven. Als de scheidsrechter zijn stem heeft laten rusten, beginnen we aan de tweede helft.

De tweede helft geeft eigenlijk gelijk hetzelfde speelbeeld aan als in de eerste. Beide teams komen maar weinig door de sterke verdediging en het lijkt dan op een doodgebloed potje voetbal te lijken. RBC is het daar niet mee eens en zet halverwege de tweede helft nog even aan, terwijl Dubbeldam al meerdere geblesseerde spelers in en naast het veld heeft zitten. Dit kost Dubbeldam de kop. De tweede en derde vliegen er in rap tempo in. Dubbeldam zoekt dat met Vince nog naar een ere treffer maar ook dat zit er niet meer in. Na de 4-0 voor RBC wordt ook assistent-scheidsrechter Ton nog weggestuurd en rest mij nog steeds de vraag waarom… maar daar wilt de scheidsrechter niet aan beginnen en voetbalt door terwijl de trainer in het veld staat. Als Ton eenmaal weer bij de dugout is maakt RBC ook nog de vijfde en is het klaar in Roosendaal.

Het publiek dat in grote getalen aanwezig was wordt bedankt en de spelers druipen af. Erg jammer, maar we moeten het seizoen niet als een nachtkaars uit laten gaan. Dat zou zonde zijn! Volgende week gaan we het gewoon weer opnieuw proberen, met een hopelijk fysiek en conditioneel sterker 12-1.

Tot volgende week!