Dubbeldam 19-2 VVAC 19-2  2-3

Bij veel voetbalverenigingen en dus ook bij v.v. Dubbeldam, is het lastig om bij elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden, maar onze twee scheidsrechterscoördinatoren Ron ten Hove en Rick Klootwijk weten het bijna elke week weer voor elkaar te krijgen.
Zo had ook de 19-2 tot vrijdagavond een clubscheidsrechter, die zijn sporen inmiddels meer dan verdiend heeft, maar blijkbaar ook nog denkt een begenadigd voetballer te zijn. Met een blessure is het lastig fluiten, zelfs voor Paul Hardy, en zo probeerde onze trainer en leider Rene op het allerlaatste moment nog een scheidsrechter te vinden. Uw verslaggever heeft één keer in zijn leven op een groot veld gefloten en hij wordt nog steeds soms gillend wakker, omdat dit na een ritje in een achtbaan één van de ergste dingen ter wereld is.
Omdat Rene gewoon wil dat zijn jongens lekker voetballen, neemt hij zelf de fluit ter hand en zorgt er dus eigenhandig voor dat deze wedstrijd gewoon gespeeld kan worden. Grote klasse en petje af voor onze trainer.

Jordrie is er vandaag niet bij; hij moet waarschijnlijk zijn vader Fred uitleggen hoe hij zijn nieuwe brommertje het beste kan opvoeren en bij gebrek aan onze held is het Steven die vandaag de aanvoerdersband mag dragen. Omdat we nog wat mensen missen, waaronder Sam met een blessure, hebben we twee helden uit de 17-4 in ons midden. Bjorn en Victor sluiten zich vandaag aan en Cor komt in de eerste helft eens even kijken hoe zijn jongens het doen vandaag. In de rust gaat hij opgewekt naar huis, zijn spelers houden zich meer dan voldoende staande en leveren een bijzonder positieve bijdrage aan deze wedstrijd.
Onze tegenstander is net als vorige week vrolijk gestemd en het enige wat soms wat vervelend is, is het mopperen op onze scheidsrechter, die zeker niet in het nadeel van onze tegenstander fluit. Gelukkig houdt de trainer zijn mannen kort en omdat het heerlijk weer is op het kunstgras van Dubbeldam hoeft echt niemand zich ook maar ergens druk om te maken.
Het is een heerlijke wedstrijd om naar te kijken, zonder dat er echt heel opvallende dingen gebeuren. Thomas weet af en toe wat te forceren voorin, Steven is achterin weer goed bezig en wat is het heerlijk om met Rikki een echte keeper in het doel te hebben staan.
Victor krijgt eerst een kleine kans om daarna in de zestien alleen op de keeper af te rennen. De keeper van VVAC komt ver uit zijn doel en Victor schiet jammer genoeg tegen hem aan. Hoewel de keeper van VVAC niet heel goed oogt, heeft hij elke bal en dat is natuurlijk een kwaliteit.
Dan zien we bij een aanval dat Steven de bal verlengt, een andere Dubbeldammer legt de bal voor de zekerheid in de voeten van een speler van VVAC en het is Joey die de bal uiteindelijk net naast tikt.
Het staat 0-0, terwijl een stand van 3-3 net zo goed had gekund. Het is een echte wedstrijd en alleen en doelpunt ontbreekt nog. Gelukkig zien we die vlak voor de rust, maar het is jammer dat het nu net VVAC moet zijn die de score opent.

In het begin van de tweede helft is VVAC nadrukkelijk op zoek naar een tweede doelpunt. Het duurt even voordat Dubbeldam bij het doel van de tegenstander komt en het is Bjorn die voor het eerste gevaar zorgt. Bij het uitverdedigen van VVAC krijgt Victor de bal in de voeten gespeeld en staat het 1—1 als hij het knap afrondt.
Na weer eens een redding van Rikki schiet VVAC bijna in eigen doel, het had helemaal bij de wedstrijd gepast. Even daarna schiet Dubbeldam tegen de buitenkant van de paal en nog wat verder in de wedstrijd schiet Rikki de bal ver uit, Victor schiet op het doel en op de doellijn duelleren Bjorn en een verdediger van VVAC om de bal. Bjorn wint en zo staat het opeens 2-1.
Kort daarna zien we een aanval uit het boekje van VVAC, het ziet er strak uit en het staat 2-2; een stand die hoort bij deze wedstrijd en een mooie uitslag zou zijn. Joey valt geblesseerd uit na een perfect sliding op de bal in onze zestien en dan krijgen we een akelige minuut, zeker voor Rene. Bij een aanval van Dubbeldam had hij een penalty mogen geven, maar hij fluit niet. In de tegenaanval wordt de aanvaller van VVAC hard tegen de grond gewerkt en terecht geeft Rene hier wel een vrije trap voor. Deze vrije trap wordt werkelijk wonderschoon binnengeschoten en zo staan we met 2-3 achter.
Bij Dubbeldam krijgen enkele spelers kramp en het is wel duidelijk dat we niet meer terug kunnen komen. In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende, stapt Dubbeldam met opgeheven hoofd, maar zonder punten van het veld af. Nogmaals de complimenten voor Rene, die de middag van de 19-2 gered heeft.